Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Cristians i musulmans, units en la defensa de la llibertat religiosa a l’escola catalana

El proper dimecres 23 d’octubre se celebrarà a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB) una jornada dedicada a “L’educació contra el discurs de l’odi per raó de creences” que conclourà amb una taula rodona, a les 19h, dedicada a la "Prevenció de la radicalització: religió a l’escola".

Redacció, 17 octubre 19

En l’acte està previst que hi participin: el Sr. Marcel·lí Joan Alsinella, Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya (DGAR); el Sr. Joan Hernández i Serret, Director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER); la Dra. Francisca Pérez-Madrid, Professora titular de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB); el Sr. Mohamed el Ghaidouni, President de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT); el Dr. Joan Costa i Bou, Delegat de Pastoral Social de l’Arquebisbat de Barcelona; el Sr. Guillem Correa Caballé, Secretari General del Consell Evangèlic de Catalunya; i la Sra. María Gutiérrez Arana, Professora de religió a Finlàndia. 

Segons el darrer “Baròmetre sobre la religiositat i sobre la gestió de la seva diversitat”, encarregat per la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, més de la meitat dels catalans està a favor de l’ensenyament confessional de la religió a l’escola. L’informe destaca que pel que fa al nombre de persones que estan a favor que els pares puguin sol·licitar a l’escola que els seus fills rebin classes de la seva pròpia religió, s’ha passat del 43,8% al 2014 al 55,6% al 2016, la qual cosa suposa un increment de més de 10 punts percentuals en només dos anys.

Cal recordar que des de l’any 1992 tant catòlics, com evangèlics, musulmans i jueus tenen garantit, per llei, l’ensenyament de la seva pròpia religió a les escoles i instituts públics. Ara bé, a Catalunya, a diferència de la majoria de països europeus -com és el cas paradigmàtic de Finlàndia- aquest dret encara no està plenament garantit. El curs passat, el Sindicat dels professors de religió catòlica (PREC) va denunciar, per mitjà de la publicació d’un mapa interactiu, que a més de 700 escoles i instituts públics no s’impartia l’assignatura de religió catòlica.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.