Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Cristians i musulmans, units en la defensa de la llibertat religiosa a l’escola catalana

El proper dimecres 23 d’octubre se celebrarà a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB) una jornada dedicada a “L’educació contra el discurs de l’odi per raó de creences” que conclourà amb una taula rodona, a les 19h, dedicada a la "Prevenció de la radicalització: religió a l’escola".

Redacció, 22 octubre 19

En l’acte està previst que hi participin: el Sr. Marcel·lí Joan Alsinella, Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya (DGAR); el Sr. Joan Hernández i Serret, Director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER); la Dra. Francisca Pérez-Madrid, Professora titular de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB); el Sr. Mohamed el Ghaidouni, President de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT); el Dr. Joan Costa i Bou, Delegat de Pastoral Social de l’Arquebisbat de Barcelona; el Sr. Guillem Correa Caballé, Secretari General del Consell Evangèlic de Catalunya; i la Sra. María Gutiérrez Arana, Professora de religió a Finlàndia. 

Segons el darrer “Baròmetre sobre la religiositat i sobre la gestió de la seva diversitat”, encarregat per la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, més de la meitat dels catalans està a favor de l’ensenyament confessional de la religió a l’escola. L’informe destaca que pel que fa al nombre de persones que estan a favor que els pares puguin sol·licitar a l’escola que els seus fills rebin classes de la seva pròpia religió, s’ha passat del 43,8% al 2014 al 55,6% al 2016, la qual cosa suposa un increment de més de 10 punts percentuals en només dos anys.

Cal recordar que des de l’any 1992 tant catòlics, com evangèlics, musulmans i jueus tenen garantit, per llei, l’ensenyament de la seva pròpia religió a les escoles i instituts públics. Ara bé, a Catalunya, a diferència de la majoria de països europeus -com és el cas paradigmàtic de Finlàndia- aquest dret encara no està plenament garantit. El curs passat, el Sindicat dels professors de religió catòlica (PREC) va denunciar, per mitjà de la publicació d’un mapa interactiu, que a més de 700 escoles i instituts públics no s’impartia l’assignatura de religió catòlica.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.