Dimecres, 5 d'Agost de 2020
Sant Joan Maria Vianney, prevere
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • 24.000 entrades per visitar la Sagrada Família durant els caps de setmana
  • Arturo Sosa: "No volem un món on els pobres siguin els que paguen la factura"
  • El Síndic recomana a les administracions que garanteixin l’alimentació d’infants vulnerables durant l’estiu
  • L'AUSP, primera institució universitària a oferir cursos de copte, siríac, egipci, arameu i hebreu modern
  • Mn. Fidel Catalán, nou vicari general del Vallès Occidental
  • Togo: La diòcesi de Sokode es beneficia del programa de govern per combatre la pobresa
  • Les paraules del Papa en coreà: un ajut espiritual per als fidels
  • Els temples de Lleida i sis poblacions del Segrià ja celebren Missa amb un terç de l'aforament

Cristians i musulmans, units en la defensa de la llibertat religiosa a l’escola catalana

El proper dimecres 23 d’octubre se celebrarà a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB) una jornada dedicada a “L’educació contra el discurs de l’odi per raó de creences” que conclourà amb una taula rodona, a les 19h, dedicada a la "Prevenció de la radicalització: religió a l’escola".

Redacció, 22 octubre 19

En l’acte està previst que hi participin: el Sr. Marcel·lí Joan Alsinella, Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya (DGAR); el Sr. Joan Hernández i Serret, Director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER); la Dra. Francisca Pérez-Madrid, Professora titular de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB); el Sr. Mohamed el Ghaidouni, President de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT); el Dr. Joan Costa i Bou, Delegat de Pastoral Social de l’Arquebisbat de Barcelona; el Sr. Guillem Correa Caballé, Secretari General del Consell Evangèlic de Catalunya; i la Sra. María Gutiérrez Arana, Professora de religió a Finlàndia. 

Segons el darrer “Baròmetre sobre la religiositat i sobre la gestió de la seva diversitat”, encarregat per la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, més de la meitat dels catalans està a favor de l’ensenyament confessional de la religió a l’escola. L’informe destaca que pel que fa al nombre de persones que estan a favor que els pares puguin sol·licitar a l’escola que els seus fills rebin classes de la seva pròpia religió, s’ha passat del 43,8% al 2014 al 55,6% al 2016, la qual cosa suposa un increment de més de 10 punts percentuals en només dos anys.

Cal recordar que des de l’any 1992 tant catòlics, com evangèlics, musulmans i jueus tenen garantit, per llei, l’ensenyament de la seva pròpia religió a les escoles i instituts públics. Ara bé, a Catalunya, a diferència de la majoria de països europeus -com és el cas paradigmàtic de Finlàndia- aquest dret encara no està plenament garantit. El curs passat, el Sindicat dels professors de religió catòlica (PREC) va denunciar, per mitjà de la publicació d’un mapa interactiu, que a més de 700 escoles i instituts públics no s’impartia l’assignatura de religió catòlica.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DE MOMENT LA MAJORIA DELS ACTES PRESENCIALS HAN QUEDAT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.