Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

2n dia de treball del Sínode: "La plenitud de la llei és l'amor"

Els treballs d'aquest 8 d'octubre van començar en presència del Sant Pare en la pregària de l'Hora Tèrcia. La reflexió va ser proposada per l'Arquebisbe de Belém do Pará (Brasil), Mons. Alberto Taveira.

Vatican News, 8 octubre 19

Monsenyor Taveira va recordar que el Salm del dia reconeix que la plenitud de la llei és l'amor: "Estem convidats a proclamar que la Paraula del Senyor és més dolça que la mel silvestre que abunda a les nostres terres, i afirmem la certesa que de la llei de Déu vam rebre la intel·ligència necessària per l'obra a realitzar, comprometent-nos a rebutjar tots els camins de la mentida "(Sl 118 (119).

De manera lliure, venint per invitació de la bondat de Déu, creuem les portes per entrar en aquesta casa", va continuar Mons. Alberto," convocat a un compromís exclusiu amb el Senyor i la seva Paraula de Vida i Salvació. En nosaltres també, el Poble de Déu a la Gran Amazònia entra per aquestes portes.

L'Arquebisbe de Belém subratlla que "portem amb nosaltres la responsabilitat descrita a la Gaudium et Spes:" Les alegries i les esperances, les penes i les angoixes dels homes d'avui, especialment dels pobres i de tots els que pateixen, són també les alegries i les esperances, les penes i les angoixes dels deixebles de Crist; i no hi ha cap realitat veritablement humana que no trobi ressò en els seus cors". Perquè la seva comunitat està formada per homes que, reunits en Crist, són guiats per l'Esperit Sant en el seu pelegrinatge a la recerca del Regne del Pare, i han rebut el missatge de salvació per a comunicar-ho a tothom. Per això, l'Església se sent veritable i íntimament lligada al gènere humà i a la seva història (GS 1). No podem defraudar aquestes esperances "(GS 1).
Per als participants en aquesta assemblea sinodal, creuar aquestes portes significa l'exercici de l'autoritat i la dignitat ", va dir Don Alberto," per respondre als anhels del nostre poble pels seus drets i dignitat, ja que, pastors escollits per la misericòrdia de Déu, som guardians del bé i sentinelles de la veritat".

Vivint en un món pluralista i divers, cridats a viure amb tantes diferències i a respectar-les, volem prendre possessió de valors les banderes pertanyen al Senyor i ens correspon nosaltres no defraudar-los. De fet, el Senyor estima la justícia i odia la iniquitat, i especialment aquells que han rebut la unció per al ministeri episcopal han de revestir-se de la justícia.

"L'Arquebisbe de Belém va concloure:" Ressona en els nostres oïdes el crit dels oprimits, dels migrants, dels orfes i de les viudes, i la sang de tantes persones innocents vessada al llarg de la nostra història, de les quals els bisbes estan cridats a ser defensors, com se'ns va demanar en el Ritu de l'Ordenació.

Metodologia

En aquest segon dia de treball del Sínode per a la Regió Amazònica, alguns participants del Sínode Amazònic tenen l'oportunitat de manifestar-se sobre la realitat local. Tots els interessats en fer servir la paraula tenen 4 minuts per defensar el seu punt de vista, després de 4 demostracions hi ha una pausa per meditar. La sinodalitat de l'Església està marcada pel seu significat semàntic: caminar junts. Que l'Esperit Sant il·lumini els Pares sinodals en aquest moment important i ric de la nostra Església.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.