Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

2n dia de treball del Sínode: "La plenitud de la llei és l'amor"

Els treballs d'aquest 8 d'octubre van començar en presència del Sant Pare en la pregària de l'Hora Tèrcia. La reflexió va ser proposada per l'Arquebisbe de Belém do Pará (Brasil), Mons. Alberto Taveira.

Vatican News, 8 octubre 19

Monsenyor Taveira va recordar que el Salm del dia reconeix que la plenitud de la llei és l'amor: "Estem convidats a proclamar que la Paraula del Senyor és més dolça que la mel silvestre que abunda a les nostres terres, i afirmem la certesa que de la llei de Déu vam rebre la intel·ligència necessària per l'obra a realitzar, comprometent-nos a rebutjar tots els camins de la mentida "(Sl 118 (119).

De manera lliure, venint per invitació de la bondat de Déu, creuem les portes per entrar en aquesta casa", va continuar Mons. Alberto," convocat a un compromís exclusiu amb el Senyor i la seva Paraula de Vida i Salvació. En nosaltres també, el Poble de Déu a la Gran Amazònia entra per aquestes portes.

L'Arquebisbe de Belém subratlla que "portem amb nosaltres la responsabilitat descrita a la Gaudium et Spes:" Les alegries i les esperances, les penes i les angoixes dels homes d'avui, especialment dels pobres i de tots els que pateixen, són també les alegries i les esperances, les penes i les angoixes dels deixebles de Crist; i no hi ha cap realitat veritablement humana que no trobi ressò en els seus cors". Perquè la seva comunitat està formada per homes que, reunits en Crist, són guiats per l'Esperit Sant en el seu pelegrinatge a la recerca del Regne del Pare, i han rebut el missatge de salvació per a comunicar-ho a tothom. Per això, l'Església se sent veritable i íntimament lligada al gènere humà i a la seva història (GS 1). No podem defraudar aquestes esperances "(GS 1).
Per als participants en aquesta assemblea sinodal, creuar aquestes portes significa l'exercici de l'autoritat i la dignitat ", va dir Don Alberto," per respondre als anhels del nostre poble pels seus drets i dignitat, ja que, pastors escollits per la misericòrdia de Déu, som guardians del bé i sentinelles de la veritat".

Vivint en un món pluralista i divers, cridats a viure amb tantes diferències i a respectar-les, volem prendre possessió de valors les banderes pertanyen al Senyor i ens correspon nosaltres no defraudar-los. De fet, el Senyor estima la justícia i odia la iniquitat, i especialment aquells que han rebut la unció per al ministeri episcopal han de revestir-se de la justícia.

"L'Arquebisbe de Belém va concloure:" Ressona en els nostres oïdes el crit dels oprimits, dels migrants, dels orfes i de les viudes, i la sang de tantes persones innocents vessada al llarg de la nostra història, de les quals els bisbes estan cridats a ser defensors, com se'ns va demanar en el Ritu de l'Ordenació.

Metodologia

En aquest segon dia de treball del Sínode per a la Regió Amazònica, alguns participants del Sínode Amazònic tenen l'oportunitat de manifestar-se sobre la realitat local. Tots els interessats en fer servir la paraula tenen 4 minuts per defensar el seu punt de vista, després de 4 demostracions hi ha una pausa per meditar. La sinodalitat de l'Església està marcada pel seu significat semàntic: caminar junts. Que l'Esperit Sant il·lumini els Pares sinodals en aquest moment important i ric de la nostra Església.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.