Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

Equador: Crida dels bisbes "a la pau, la justícia i el diàleg"

"Germans equatorians, davant els grans reptes socials i econòmics que vivim, coherents amb els nostres principis i valors humans i cristians, convidem a tots els homes i dones de bona voluntat a la pau, la justícia i el diàleg". És la crida de la Conferència Episcopal de l'Equador dirigit a tots els equatorians i que porta per títol una frase de Pau VI: "Si vols pau, treballa per la justícia".

Fides, 8 octubre 19

En els últims dies s'han registrat disturbis i protestes en diverses ciutats de l'Equador, així com actes d'agressions i vandalisme, amb durs enfrontaments entre manifestants i forces policials, que s'han traduït en més de 350 detencions. Tot es va originar després de l'anunci del president Lenin Moreno d'eliminar els subsidis estatals al combustible, el que va provocar la vaga i els reclams de les categories de transport pesat, autobusos i taxis.

"La pau social és el valor fonamental per salvaguardar i que es posi en pràctica els drets fonamentals, en particular els dels més desfavorits, a partir del dret a la vida en totes les seves fases i dimensions", escriuen els bisbes, subratllant que la violència, en totes les seves formes, "impedeix una visió objectiva de la realitat i posa en greu perill la validesa dels drets".

Per això, el text destaca que "la promoció de la justícia social ha d'estar al centre de totes les decisions estatals i privades, perquè tot equatorià tingui les condicions necessàries per viure amb dignitat". En aquest sentit, cal destacar que la justícia social exigeix ??que l'Estat "recuperi els béns de les persones, usurpades per sistemes fraudulents, per invertir-los en educació, salut, seguretat, habitatge, entre d'altres".

L'última crida dels bisbes va fer referència al diàleg, considerat "el camí més adequat i eficaç perquè els equatorians, en particular els polítics, empresaris i representants sindicals, trobin noves vies per conduir-nos a un país pròsper amb una economia justa i inclusiva" . A través del diàleg, van emfasitzar, les diferents realitats es comprometen a "buscar el bé comú més enllà del propi", romanent obertes a una trobada responsable, lliures de posicions extremes.

Com a pastors de l'Església catòlica, van concloure, "acompanyem les persones en les seves necessitats urgents i preguem per un Equador pacífic, just i equitatiu, amb pa i treball per a tots".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.