Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Equador: Crida dels bisbes "a la pau, la justícia i el diàleg"

"Germans equatorians, davant els grans reptes socials i econòmics que vivim, coherents amb els nostres principis i valors humans i cristians, convidem a tots els homes i dones de bona voluntat a la pau, la justícia i el diàleg". És la crida de la Conferència Episcopal de l'Equador dirigit a tots els equatorians i que porta per títol una frase de Pau VI: "Si vols pau, treballa per la justícia".

Fides, 8 octubre 19

En els últims dies s'han registrat disturbis i protestes en diverses ciutats de l'Equador, així com actes d'agressions i vandalisme, amb durs enfrontaments entre manifestants i forces policials, que s'han traduït en més de 350 detencions. Tot es va originar després de l'anunci del president Lenin Moreno d'eliminar els subsidis estatals al combustible, el que va provocar la vaga i els reclams de les categories de transport pesat, autobusos i taxis.

"La pau social és el valor fonamental per salvaguardar i que es posi en pràctica els drets fonamentals, en particular els dels més desfavorits, a partir del dret a la vida en totes les seves fases i dimensions", escriuen els bisbes, subratllant que la violència, en totes les seves formes, "impedeix una visió objectiva de la realitat i posa en greu perill la validesa dels drets".

Per això, el text destaca que "la promoció de la justícia social ha d'estar al centre de totes les decisions estatals i privades, perquè tot equatorià tingui les condicions necessàries per viure amb dignitat". En aquest sentit, cal destacar que la justícia social exigeix ??que l'Estat "recuperi els béns de les persones, usurpades per sistemes fraudulents, per invertir-los en educació, salut, seguretat, habitatge, entre d'altres".

L'última crida dels bisbes va fer referència al diàleg, considerat "el camí més adequat i eficaç perquè els equatorians, en particular els polítics, empresaris i representants sindicals, trobin noves vies per conduir-nos a un país pròsper amb una economia justa i inclusiva" . A través del diàleg, van emfasitzar, les diferents realitats es comprometen a "buscar el bé comú més enllà del propi", romanent obertes a una trobada responsable, lliures de posicions extremes.

Com a pastors de l'Església catòlica, van concloure, "acompanyem les persones en les seves necessitats urgents i preguem per un Equador pacífic, just i equitatiu, amb pa i treball per a tots".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.