Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

El Cardenal Newman pot inspirar a "construir ponts i no murs"

El Cardenal Joan Josep Omella, Arquebisbe de Barcelona, va recordar que el Cardenal John Henry Newman serà canonitzat pel seu "testimoni coherent de santedat" i va assegurar que pot ajudar a la societat actual a "construir ponts i no murs".

ACIprensa, 8 octubre 19

En la seva carta dominical, el Cardenal Joan Josep Omella, Arquebisbe de Barcelona, ??va explicar que el Cardenal John Henry Newman, que serà canonitzat el proper 13 d'octubre, pot ser un "model" per als nous cardenals que el papa Francesc va crear aquest dissabte 5 d'octubre.

Segons va explicar el Cardenal Omella, el Cardenal Newman no serà canonitzat "per les seves valuoses obres teològiques, sinó per haver viscut en grau heroic les virtuts teologals de la fe, de l'esperança i de la caritat, així com les virtuts cardinals de la prudència, de la justícia, de la fortalesa i de la temprança. És a dir, per haver plasmat en la seva vida un testimoni coherent de santedat ".

L'Arquebisbe de Barcelona va precisar que "un tret fonamental en la vida de Newman és la seva condició de convers" ja que va ser "el més famós dels conversos al catolicisme a l'Anglaterra victoriana".
"Com a intel·lectual, Newman ja des de la seva joventut va sentir la inquietud d'estendre ponts entre la fe cristiana i la cultura del seu temps. Va ser un dels inspiradors del Moviment d'Oxford, el que el va portar a apropar-se progressivament a l'Església Catòlica, a la qual es va adherir el 1845 ", ha recordat.

Va ser ordenat sacerdot a Roma, va establir a Londres la congregació de l'Oratori de Sant Felip Neri i va ser creat cardenal el 1879, onze anys abans de la seva mort.

Segons va afirmar en la seva carta setmanal, "Newman és un humanista i entén, i estima, el cor de l'home, seu de la intel·ligència, la voluntat i els afectes". "El cristianisme respon a la veritat de l'home, sense humanitat no existiria el cristianisme".

"Aquí hi ha una de les genialitats de JH Newman: en aquest moment de desafiament que viu l'Església davant d'una societat desorientada, Newman és un esperó incontestable per mostrar al món el veritable rostre de l'Església, la qual custòdia la Bellesa de l'home", va assegurar.

A més, el Cardenal Omella va destacar en la seva carta que Newman, "que es va moure en el món universitari, mai va considerar que la raó i la fe fossin incompatibles i es va esforçar per tendir ponts entre les dues".

"Aquesta condició de constructor de ponts és un missatge molt actual. Per dir-ho en paraules del papa Francesc, Newman pot inspirar-nos en l'esforç, mai acabat, 'de construir ponts i no murs' ", ha explicat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.