Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

El Cardenal Newman pot inspirar a "construir ponts i no murs"

El Cardenal Joan Josep Omella, Arquebisbe de Barcelona, va recordar que el Cardenal John Henry Newman serà canonitzat pel seu "testimoni coherent de santedat" i va assegurar que pot ajudar a la societat actual a "construir ponts i no murs".

ACIprensa, 8 octubre 19

En la seva carta dominical, el Cardenal Joan Josep Omella, Arquebisbe de Barcelona, ??va explicar que el Cardenal John Henry Newman, que serà canonitzat el proper 13 d'octubre, pot ser un "model" per als nous cardenals que el papa Francesc va crear aquest dissabte 5 d'octubre.

Segons va explicar el Cardenal Omella, el Cardenal Newman no serà canonitzat "per les seves valuoses obres teològiques, sinó per haver viscut en grau heroic les virtuts teologals de la fe, de l'esperança i de la caritat, així com les virtuts cardinals de la prudència, de la justícia, de la fortalesa i de la temprança. És a dir, per haver plasmat en la seva vida un testimoni coherent de santedat ".

L'Arquebisbe de Barcelona va precisar que "un tret fonamental en la vida de Newman és la seva condició de convers" ja que va ser "el més famós dels conversos al catolicisme a l'Anglaterra victoriana".
"Com a intel·lectual, Newman ja des de la seva joventut va sentir la inquietud d'estendre ponts entre la fe cristiana i la cultura del seu temps. Va ser un dels inspiradors del Moviment d'Oxford, el que el va portar a apropar-se progressivament a l'Església Catòlica, a la qual es va adherir el 1845 ", ha recordat.

Va ser ordenat sacerdot a Roma, va establir a Londres la congregació de l'Oratori de Sant Felip Neri i va ser creat cardenal el 1879, onze anys abans de la seva mort.

Segons va afirmar en la seva carta setmanal, "Newman és un humanista i entén, i estima, el cor de l'home, seu de la intel·ligència, la voluntat i els afectes". "El cristianisme respon a la veritat de l'home, sense humanitat no existiria el cristianisme".

"Aquí hi ha una de les genialitats de JH Newman: en aquest moment de desafiament que viu l'Església davant d'una societat desorientada, Newman és un esperó incontestable per mostrar al món el veritable rostre de l'Església, la qual custòdia la Bellesa de l'home", va assegurar.

A més, el Cardenal Omella va destacar en la seva carta que Newman, "que es va moure en el món universitari, mai va considerar que la raó i la fe fossin incompatibles i es va esforçar per tendir ponts entre les dues".

"Aquesta condició de constructor de ponts és un missatge molt actual. Per dir-ho en paraules del papa Francesc, Newman pot inspirar-nos en l'esforç, mai acabat, 'de construir ponts i no murs' ", ha explicat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.