Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

Indígenes juntament amb el Papa realitzen una pregària i processó a la basílica vaticana iniciant el Sínode

Aquest dilluns 7 d'octubre, abans de l'inici dels treballs del Sínode de l'Amazònia, un grup d'indígenes va realitzar una oració juntament amb el papa Francesc i els pares sinodals sobre la tomba de Sant Pere a la Basílica Vaticana. Davant del famós baldaquí de Bernini, que està sobre l'altar principal de la Basílica de Sant Pere, un grup d'indígenes va cantar.

AICA, 8 octubre 19

"Avancin per a aigües profundes i llancin les xarxes per pescar", acompanyats de diferents instruments amazònics, al voltant d'una canoa amb diversos objectes.

Al costat de la canoa diversos participants del Sínode van portar rètols amb imatges de Sant Oscar Romero i altres personatges presentats com a màrtirs, entre els que hi havia els sacerdots Ezequiel Ramin, Josimo Morais, Rodolfo Lunkenbein, Vicente Cañas, el líder guaraní Marçal de Souza, i la religiosa Dorothy Stang, tots ells assassinats a l'Amazònia.

Després, el cor, juntament amb tots els presents va entonar el Veni Creator Spiritus. En acabar el mateix, el Sant Pare va demanar al Senyor "infon en els teus servidors l'esperit d'intel·ligència, de veritat i de pau, perquè coneguin el que t'agrada i tinguin el valor de realitzar".

Abans de començar el breu pelegrinatge cap a l'aula, els representants de la comunitat indígena van oferir al Papa alguns objectes.

Després d'aquest acte, els participants es van dirigir en processó cap a l'aula Pau VI, on tenen lloc les sessions de treball.

La processó va ser acompanyada amb cants en llengües dels pobles originaris i en espanyol, que, segons ha informat Vatican News, conviden a confiar i lloar Déu i a caminar junts.

Alguns d'aquests versos de lloança eren: "Els fills de la selva et lloem, Senyor. Les filles de la selva, et lloem, Senyor. Les aigües dels rius, les aigües de les llacunes et lloen Senyor. La llum d'un nou dia, el sol que ens il·lumina. Els vents i calors et lloen, Senyor ".

Els pares sinodals, que encapçalaven el grup, van anar deixant la Basílica de Sant Pere i es van dirigir cap a l'Aula Pau VI. El Papa Francesc caminava enmig de la processó.

A la porta de l'Aula Pau VI, els representants dels pobles originaris van lliurar al papa Francesc una canoa amb estris propis de les comunitats. Dos bisbes i dues religioses es van introduir a l'aula amb el símbol.

Al Sant Pare també li van donar dos rems, que simbolitzen la petició dels pobles amazònics perquè l'Església Catòlica segueixi navegant amb ells en la defensa de la vida i del territori.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.