Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Indígenes juntament amb el Papa realitzen una pregària i processó a la basílica vaticana iniciant el Sínode

Aquest dilluns 7 d'octubre, abans de l'inici dels treballs del Sínode de l'Amazònia, un grup d'indígenes va realitzar una oració juntament amb el papa Francesc i els pares sinodals sobre la tomba de Sant Pere a la Basílica Vaticana. Davant del famós baldaquí de Bernini, que està sobre l'altar principal de la Basílica de Sant Pere, un grup d'indígenes va cantar.

AICA, 8 octubre 19

"Avancin per a aigües profundes i llancin les xarxes per pescar", acompanyats de diferents instruments amazònics, al voltant d'una canoa amb diversos objectes.

Al costat de la canoa diversos participants del Sínode van portar rètols amb imatges de Sant Oscar Romero i altres personatges presentats com a màrtirs, entre els que hi havia els sacerdots Ezequiel Ramin, Josimo Morais, Rodolfo Lunkenbein, Vicente Cañas, el líder guaraní Marçal de Souza, i la religiosa Dorothy Stang, tots ells assassinats a l'Amazònia.

Després, el cor, juntament amb tots els presents va entonar el Veni Creator Spiritus. En acabar el mateix, el Sant Pare va demanar al Senyor "infon en els teus servidors l'esperit d'intel·ligència, de veritat i de pau, perquè coneguin el que t'agrada i tinguin el valor de realitzar".

Abans de començar el breu pelegrinatge cap a l'aula, els representants de la comunitat indígena van oferir al Papa alguns objectes.

Després d'aquest acte, els participants es van dirigir en processó cap a l'aula Pau VI, on tenen lloc les sessions de treball.

La processó va ser acompanyada amb cants en llengües dels pobles originaris i en espanyol, que, segons ha informat Vatican News, conviden a confiar i lloar Déu i a caminar junts.

Alguns d'aquests versos de lloança eren: "Els fills de la selva et lloem, Senyor. Les filles de la selva, et lloem, Senyor. Les aigües dels rius, les aigües de les llacunes et lloen Senyor. La llum d'un nou dia, el sol que ens il·lumina. Els vents i calors et lloen, Senyor ".

Els pares sinodals, que encapçalaven el grup, van anar deixant la Basílica de Sant Pere i es van dirigir cap a l'Aula Pau VI. El Papa Francesc caminava enmig de la processó.

A la porta de l'Aula Pau VI, els representants dels pobles originaris van lliurar al papa Francesc una canoa amb estris propis de les comunitats. Dos bisbes i dues religioses es van introduir a l'aula amb el símbol.

Al Sant Pare també li van donar dos rems, que simbolitzen la petició dels pobles amazònics perquè l'Església Catòlica segueixi navegant amb ells en la defensa de la vida i del territori.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.