Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

7 d'octubre, Dia Mundial de l'Hàbitat

Les Nacions Unides van designar el primer dilluns d'octubre de cada any com a Dia Mundial de l'Hàbitat per reflexionar sobre l'estat dels nostres pobles i ciutats i sobre el dret bàsic de tothom a un habitatge adequat. També té la intenció de recordar al món que tots tenim el poder i la responsabilitat de modelar el futur de les nostres ciutats i els nostres pobles.

ONU, 7 octubre 19

Tema de 2019: Tecnologies punteres com a eines innovadores per transformar els residus en riquesa i prosperitat

Tenint com a base la temàtica de 2018 sobre "Gestió de residus sòlids municipals", que es va centrar principalment en la gestió d'escombraries, ONU-Hàbitat promou aquest any la contribució de les tecnologies d'avantguarda en la gestió sostenible de residus per aconseguir l'objectiu de desenvolupament Sostenible 11: ciutats inclusives, segures, resilients i sostenibles.

Més enllà de les deixalles sòlides, això inclou totes les deixalles produïdes per l'activitat humana (sòlids, líquids, domèstics, industrials i comercials), que continuen tenint un impacte devastador en el canvi climàtic, la salut pública i el medi ambient.
Les tecnologies d'avantguarda tenen un immens potencial per millorar la forma en què les persones treballen i viuen, així com per accelerar significativament els esforços per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i abordar el canvi climàtic.

Avenços com ara l'automatització, la robòtica, els vehicles elèctrics, les tecnologies d'energia renovable, les biotecnologies i la intel·ligència artificial, possiblement puguin transformar els àmbits socials, econòmics i ambientals.

Així, ofereixen les millors solucions, més barates, ràpides, escalables i fàcils d'usar per als problemes quotidians, inclosa la gestió de residus.

La tasca que tenim per davant és aprofitar les tecnologies d'avantguarda per aconseguir una gestió sostenible dels residus alhora que es mitiguen les seves possibles conseqüències econòmiques, socials i polítiques adverses.

Aquest any, les celebracions del Dia tenen lloc a la Ciutat de Mèxic, el 7 d'octubre. A més, hi haurà esdeveniments en altres llocs del món, com a Yaounde, capital de Camerun, a Nakuru (Kenya) i Vancouver (Canadà).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.