Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

7 d'octubre, Dia Mundial de l'Hàbitat

Les Nacions Unides van designar el primer dilluns d'octubre de cada any com a Dia Mundial de l'Hàbitat per reflexionar sobre l'estat dels nostres pobles i ciutats i sobre el dret bàsic de tothom a un habitatge adequat. També té la intenció de recordar al món que tots tenim el poder i la responsabilitat de modelar el futur de les nostres ciutats i els nostres pobles.

ONU, 7 octubre 19

Tema de 2019: Tecnologies punteres com a eines innovadores per transformar els residus en riquesa i prosperitat

Tenint com a base la temàtica de 2018 sobre "Gestió de residus sòlids municipals", que es va centrar principalment en la gestió d'escombraries, ONU-Hàbitat promou aquest any la contribució de les tecnologies d'avantguarda en la gestió sostenible de residus per aconseguir l'objectiu de desenvolupament Sostenible 11: ciutats inclusives, segures, resilients i sostenibles.

Més enllà de les deixalles sòlides, això inclou totes les deixalles produïdes per l'activitat humana (sòlids, líquids, domèstics, industrials i comercials), que continuen tenint un impacte devastador en el canvi climàtic, la salut pública i el medi ambient.
Les tecnologies d'avantguarda tenen un immens potencial per millorar la forma en què les persones treballen i viuen, així com per accelerar significativament els esforços per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i abordar el canvi climàtic.

Avenços com ara l'automatització, la robòtica, els vehicles elèctrics, les tecnologies d'energia renovable, les biotecnologies i la intel·ligència artificial, possiblement puguin transformar els àmbits socials, econòmics i ambientals.

Així, ofereixen les millors solucions, més barates, ràpides, escalables i fàcils d'usar per als problemes quotidians, inclosa la gestió de residus.

La tasca que tenim per davant és aprofitar les tecnologies d'avantguarda per aconseguir una gestió sostenible dels residus alhora que es mitiguen les seves possibles conseqüències econòmiques, socials i polítiques adverses.

Aquest any, les celebracions del Dia tenen lloc a la Ciutat de Mèxic, el 7 d'octubre. A més, hi haurà esdeveniments en altres llocs del món, com a Yaounde, capital de Camerun, a Nakuru (Kenya) i Vancouver (Canadà).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.