Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

Resolució d'un procés canònic per abusos

Com van anunciar públicament els Jesuïtes, des del passat mes de desembre de 2018, han estat treballant per obrir espais d’escolta i d’acompanyament a totes les persones que, en el passat, hagin pogut ser víctimes d’abusos o vulguin fer-los arribar el seu testimoni.

Jesuïtes, 7 octubre 19

En el marc d’aquest procés i arran de la denúncia de dos exalumnes de l’escola Sant Ignasi Sarrià, la Companyia de Jesús va obrir un procés canònic contra el pare P.S.S. Avui, el Superior Provincial de la Companyia de Jesús ha donat a conèixer la resolució d’aquest procés i les mesures que s’imposen a aquest sacerdot, a indicació de la Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu, i que es recullen en aquest comunicat.

Els Jesuïtes manifesten una vegada més, el seu suport a totes les víctimes d’abusos i la seva voluntat d’escoltar-les i acompanyar-les. Lamenten profundament el patiment que alguns companys han infligit a persones a les que havien de cuidar i protegir.

Reiteren una vegada més la seva voluntat de clarificar el passat i els possibles casos d’abusos comesos als seus centres, facilitant els mecanismes que siguin necessaris. En aquest sentit, el procés d’investigació obert el desembre de 2018 en el marc de Jesuïtes Educació, es manté obert, i qualsevol persona que desitgi contactar amb els Jesuïtes pot fer-ho a través del correu electrònic escoltar@fje.edu

Al llarg d’aquests mesos s’han creat també comissions d’escolta a diversos centres i ciutats de la Província d’Espanya de la Companyia de Jesús, que s’aniran ampliant progressivament.

A més, conscients de la necessitat de dotar-se de recursos i estructures adequats, la Companyia de Jesús a Espanya ha creat la figura de responsable d’Entorn Segur -que ocupa una professional de la psicologia, especialista en casos de violència i abusos- així com un Consell d’Entorn Segur, format en la seva majoria per persones externes a la Companyia de Jesús i que ajudarà a garantir el rigor en el seguiment dels casos. 

Volen recordar també que segueixen treballant amb determinació i compromís per fer dels seus centres un entorn segur, amb programes de formació i protocols d’actuació dirigits a tota la comunitat educativa. Concretament, als centres de Jesuïtes Educació s’estan portant a terme programes de formació i prevenció en col·laboració amb la fundació Vicki Bernadet, per a famílies, alumnat i educadors/es, i que permeten prevenir, detectar i gestionar casos d’abusos o conductes impròpies.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.