Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

El papa Francesc inaugura el Sínode de l’Amazònia i demana revifar el foc de la missió

El papa Francesc ha obert aquest diumenge 6 d'octubre el Sínode de Bisbes sobre l'Amazònia amb una missa celebrada a Sant Pere del Vaticà. El Pontífex ha expressat el desig que aquesta assemblea serveixi per “renovar els camins de l’Església a l’Amazònia, de manera que no s’apagui el foc de la missió”.

Catalunya Cristiana, 7 octubre 19

El papa Francesc ha contraposat el foc de Déu i el del món, i ha explicat que “quan els pobles i les cultures es devoren sense amor i sense respecte, no és el foc de Déu, sinó del món. Quantes vegades el do de Déu no ha estat ofert sinó imposat, quants cops hi ha hagut colonialisme en lloc d’evangelització. Déu ens guardi de l’avidesa dels nous colonialismes”.

Per al Bisbe de Roma, “el foc aplicat pels interessos que destrueixen no és el de l’Evangeli. El foc de Déu és escalfor que atrau i aplega en unitat. S’alimenta amb el compartir, no amb els beneficis. El foc devorador s’estén quan es volen tirar endavant només les pròpies idees, fer el propi grup, cremar allò diferent per uniformar-ho tot i tothom”.

El Papa ha recordat als prelats que “som bisbes perquè hem rebut un do de Déu”. Per això ha advertit que “si ens n’aprofitem, si ens posem nosaltres al centre i no el do, deixem de ser pastors i esdevenim funcionaris: fem del do una funció i desapareix la gratuïtat. Acabem servint-nos nosaltres de l’Església per servir-nos nosaltres mateixos”.

Per això, Francesc ha demanat als pares sinodals que renovin aquest do, perquè “si tot roman com està, si els nostres dies estan marcats pel ‘sempre s’ha fet així’, el do desapareix”.

El Papa no ha oblidat que “molts germans i germanes a l’Amazònia porten creus pesades” i que “esperen el consol alliberador de l’Evangeli i la carícia d’amor de l’Església”. També ha recordat que “molts germans i germanes a l’Amazònia han entregat la vida”.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.