Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

XII Trobada diocesana de la pastoral amb els migrants i refugiats a la parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida

Migrants? Persones. Així es donava nom a la XII Trobada diocesana de la pastoral amb els migrants i refugiats. La parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida, a l’Hospitalet de Llobregat va acollir l’acte que reunia a totes les persones de la parròquia. Així es va convertir en un esdeveniment de trobada i diversitat que volia acceptar a tothom fos d’on fos.

Arquebisbat de Barcelona, 7 octubre 19

Oblidar la paraula «migrant»

El secretari diocesà de pastoral amb migrants, Mn. Joan Cabot va endinsar-se en el significat de la fe i el tractament del migrant. “Què vol dir tenir fe – assegurava Cabot- tenir fe significa fraternitat, tenir fe en la persona, en la comunitat; tenir confiança que la injustícia, el mal, el desànim es poden vèncer des de la comunió amb Déu”. Així mateix, el secretari de la pastoral de migrants ha volgut emfasitzar la paraula «persona» i a fer oblidar la paraula «migrant». “La paraula migrant és una etiqueta que pot definir un moment de la vida de moltes persones, però no és una definició per a la mateixa”.

Mn. Joan Cabot ha demanat a la parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida “caminar junts, hem de ser una única parròquia, una única comunitat”. Per altra banda ha indicat que “estem aquí perquè la cultura de l’altre es barregi amb la nostra per així crear una nova societat, en la qual tots ens sentim a casa. D’aquesta manera arribarem a fer una societat més inclusiva, més lliure, més democràtica i més madura” ha conclòs.

Jornada Mundial del Migrant i Refugiat

Aquesta trobada diocesana també ha comptat amb la participació de Càritas Diocesana de Barcelona. Així, se celebra amb motiu de la Jornada Mundial del Migrant i Refugiat, en una jornada que ha servit per fer comunitat i conèixer el barri. Aquests són uns dies per donar valor a unes vides plenes de patiment. Unes persones que només busquen a la ciutat de Barcelona un lloc en el món on se sentin acollits per transformar-lo en la seva llar.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.