Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

L’ACO comença un curs dedicat a la formació

«Tu tens paraules de vida eterna» és el lema de la 66a Jornada General de l’ACO que se celebrarà el proper 12 d'octubre al col·legi Salesians Sant Joan Bosco, al barri d'Horta de Barcelona. Aquesta citació de l’Evangeli de Joan s’ha triat per un curs en què s’abordarà la formació, tal i com es va marcar l’entitat a l’XI Consell.

ACO, 7 octubre 19

La trobada, que es fa durant tot el dia, és un moment festiu i formatiu obert a tots els militants, amics i simpatitzants de l’entitat d’acció catòlica especialitzada en l’evangelització del món obrer i les classes populars. La Jornada s’iniciarà amb la pregària i el resum del curs passat. Un dels plats forts serà la ponència a càrrec del director de Cristianisme i Justícia, Xavi Casanovas, i se centrarà en el fet que la formació és la tercera pota de la vida d'un cristià (servei, comunitat-pregària, formació), malgrat que, probablement, és la que menys es cuida.

Precisament, l’ACO ha aprovat aquest curs passat el Pla de formació del moviment que se sustenta en la formació bàsica del militant, la formació bíblica i teològica i la formació políticosocial. «Cal promoure la formació en els i les militants acompanyats per consiliaris i consiliàries també formats. Perquè, tal com molt bé subratlla el document La Pastoral Obrera de tota l’Església (POTE), “la formació no és un privilegi d’alguns, sinó un dret i un deure de tots... En això partim de la llarga experiència que els moviments apostòlics ja tenen en l’Església que ha fet palesa la importància de la formació en els militants obrers cristians per a assumir el propi protagonisme laïcal i la seva missió evangelitzadora, tant personal com comunitària” (n. 20)», anota en el Pla de curs el consiliari general Pepe Baena Iniesta.

Després de dinar es presentarà el Pla de curs i se celebrarà l’Eucaristia, presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo, on es donarà lectura al manifest «Formació i Compromís per crear Esperança en el nostre món».


Arxius:

programa 12 octubre


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.