Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

El Cardenal Sandri celebra a Jerusalem els 800 anys del pelegrinatge de sant Francesc

Convidat per la Custòdia Franciscana, el cardenal Leonardo Sandri, prefecte de la Congregació per a les Esglésies Orientals, es troba a Terra Santa, amb motiu de la celebració del 800 aniversari del Pelegrinatge de la Pau de Sant Francesc d'Assís.

AICA, 4 octubre 19

Durant la seva estada, del 30 de setembre al 4 d'octubre, el purpurat argentí va realitzar una sèrie de visites a instituts i esglésies cristianes a Terra Santa, començant en el poble d'Ain Karem, que commemora la trobada entre Maria i la seva cosina Elisabet, en aquest "santuari viu" que representa la Casa de les Germanes de la Caritat de Sant Vicenç de Paül. Tres religioses, juntament amb alguns voluntaris, van donar la benvinguda al prefecte qui va celebrar l'Eucaristia de Santa Teresa de Lisieux a la Capella de la Casa.

Posteriorment, el cardenal va visitar els departaments i sales de l'Institut, que acull 52 infants i joves amb greus discapacitats físiques i cognitives, així com l'escola contigua que rep diàriament estudiants externs.

Es tracta de joves hostes, jueus, cristians i musulmans, que són atesos cada dia gràcies al treball en equip de les monges, el personal, els voluntaris i els col·laboradors posats a disposició per les autoritats locals. Compten a més, amb l'atenció dels més moderns mitjans de rehabilitació funcional, però sobretot amb un compromís cristià que tal com ha dit el Prefecte: "aquí vostès fan viu i visible l'Evangeli de Jesús".

Una altra de les visites va ser al Col·legi dels Germans de les Escoles Cristianes (lasalians) a la Ciutat Vella de Jerusalem, on el cardenal Sandri va poder romandre amb els tres religiosos presents, sent informat de les activitats escolars i d'algunes dificultats trobades pel personal procedent dels Territoris per estar present en el seu treball diari.

Un espai especial va ser dedicat al diàleg amb una classe d'estudiants de batxillerat, als quals el prefecte va llançar el desafiament d'aconseguir un creixement global de la persona humana, lliure dels condicionaments imposats per una mentalitat comuna que sembla triomfar només sobre l'individu aïllat en lloc de sobre tota la societat, i va proposar com a alternativa el camí que indica el papa Francesc "d'obrir-se als altres com un tret qualificatiu del propi camí".

A la Ciutat Vella, el cardenal Sandri es va reunir amb el personal en les oficines de la "Pontifical Mission" i va escoltar la història i les activitats d'aquesta agència, amb els projectes realitzats, els vincles amb donants de tot el món, l'atenció particular prestada a la promoció d'activitats pastorals com el concurs bíblic i la reformulació d'alguns llibres de text que expliquen la història de la presència cristiana a Terra Santa, que desgraciadament i de manera errònia, és vista com una realitat que ve de fora i no com originària de la zona.

Continuant amb el "pelegrinatge" el cardenal argentí va visitar la catedral del Exarcat Grec-melkita, on va ser rebut per monsenyor Yasser Ayyash, i pel seu predecessor monsenyor Zerey, pels sacerdots, per alguns religiosos i per un grup de fidels. Després de l'oració en l'Església, hi va haver una oportunitat per trobar-se primer amb el clergat i després breument amb alguns laics.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.