Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

El Cardenal Sandri celebra a Jerusalem els 800 anys del pelegrinatge de sant Francesc

Convidat per la Custòdia Franciscana, el cardenal Leonardo Sandri, prefecte de la Congregació per a les Esglésies Orientals, es troba a Terra Santa, amb motiu de la celebració del 800 aniversari del Pelegrinatge de la Pau de Sant Francesc d'Assís.

AICA, 4 octubre 19

Durant la seva estada, del 30 de setembre al 4 d'octubre, el purpurat argentí va realitzar una sèrie de visites a instituts i esglésies cristianes a Terra Santa, començant en el poble d'Ain Karem, que commemora la trobada entre Maria i la seva cosina Elisabet, en aquest "santuari viu" que representa la Casa de les Germanes de la Caritat de Sant Vicenç de Paül. Tres religioses, juntament amb alguns voluntaris, van donar la benvinguda al prefecte qui va celebrar l'Eucaristia de Santa Teresa de Lisieux a la Capella de la Casa.

Posteriorment, el cardenal va visitar els departaments i sales de l'Institut, que acull 52 infants i joves amb greus discapacitats físiques i cognitives, així com l'escola contigua que rep diàriament estudiants externs.

Es tracta de joves hostes, jueus, cristians i musulmans, que són atesos cada dia gràcies al treball en equip de les monges, el personal, els voluntaris i els col·laboradors posats a disposició per les autoritats locals. Compten a més, amb l'atenció dels més moderns mitjans de rehabilitació funcional, però sobretot amb un compromís cristià que tal com ha dit el Prefecte: "aquí vostès fan viu i visible l'Evangeli de Jesús".

Una altra de les visites va ser al Col·legi dels Germans de les Escoles Cristianes (lasalians) a la Ciutat Vella de Jerusalem, on el cardenal Sandri va poder romandre amb els tres religiosos presents, sent informat de les activitats escolars i d'algunes dificultats trobades pel personal procedent dels Territoris per estar present en el seu treball diari.

Un espai especial va ser dedicat al diàleg amb una classe d'estudiants de batxillerat, als quals el prefecte va llançar el desafiament d'aconseguir un creixement global de la persona humana, lliure dels condicionaments imposats per una mentalitat comuna que sembla triomfar només sobre l'individu aïllat en lloc de sobre tota la societat, i va proposar com a alternativa el camí que indica el papa Francesc "d'obrir-se als altres com un tret qualificatiu del propi camí".

A la Ciutat Vella, el cardenal Sandri es va reunir amb el personal en les oficines de la "Pontifical Mission" i va escoltar la història i les activitats d'aquesta agència, amb els projectes realitzats, els vincles amb donants de tot el món, l'atenció particular prestada a la promoció d'activitats pastorals com el concurs bíblic i la reformulació d'alguns llibres de text que expliquen la història de la presència cristiana a Terra Santa, que desgraciadament i de manera errònia, és vista com una realitat que ve de fora i no com originària de la zona.

Continuant amb el "pelegrinatge" el cardenal argentí va visitar la catedral del Exarcat Grec-melkita, on va ser rebut per monsenyor Yasser Ayyash, i pel seu predecessor monsenyor Zerey, pels sacerdots, per alguns religiosos i per un grup de fidels. Després de l'oració en l'Església, hi va haver una oportunitat per trobar-se primer amb el clergat i després breument amb alguns laics.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.