Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

Renovació missionera de l'Església a l'Àfrica, en vista del 400 aniversari de la fundació de 'Propaganda Fide'

"Reunir diversos universitaris per analitzar l'estat de l'evangelització a l'Àfrica i proposar possibles nous camins i solucions missioneres". Aquest va ser l'objectiu de la primera Conferència Continental preparatòria de les celebracions del 400 aniversari de la fundació de la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles (Propaganda Fide), prevista per a l'any 2022.

Fides, 4 octubre 19

La conferència es va celebrar al Col·legi Universitari Tangaza de la Universitat Catòlica d'Àfrica Oriental (CUEA, per les sigles en anglès). Joseph Caramazza, combonià del Tangaza University College, explica que la conferència, amb el tema "Missió a l'Àfrica, evangelitzar el futur", va ser organitzada per Missio Aachen en col·laboració amb la Pontifícia Universitat Urbana de Roma i el Tangaza University College de Nairobi. "L'evangelització a l'Àfrica requereix un camí concret cap al futur", va escriure el pare Leonardo Sileo, OFM, rector de la Pontifícia Universitat Urbaniana, en un missatge que va llegir en nom seu el pare Paul Steffen, SVD.

Els tres punts clau que es van tractar van ser: les activitats i accions per apropar l'Evangeli al context social, cultural i tecnològic real; el paper de la dona en la vida i missió de l'Església avui, que és de particular importància i constitueix una oportunitat per a la renovació missionera; i, finalment, la relació entre l'Evangeli i el futur de la humanitat visible a la simbiosi entre la missió i el desenvolupament integral de la humanitat.

Klaus Vellguth, en nom de 'Missio Aachen', va fer un breu repàs de la història de la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles, fundada pel papa Gregori XV el 1622, per contrarestar la pèrdua d'influència que l'Església Catòlica havia patit a causa de l'expansió del protestantisme a Europa. "L'enfocament de la congregació a Europa va canviar ràpidament poc després del seu establiment, perquè l'Església al final dels 30 anys de guerra, no havia aconseguit un equilibri entre les esglésies cristianes", ha destacat Vellguth.

Entre els documents presentats en la conferència, va ser de gran impacte la història de la relació de Propaganda Fide amb les esglésies locals africanes. Les tres conferències continentals a l'Àfrica (2019), Amèrica Llatina (2020) i Àsia (2021), culminaran en una conferència mundial a Roma, el 2022.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.