Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Renovació missionera de l'Església a l'Àfrica, en vista del 400 aniversari de la fundació de 'Propaganda Fide'

"Reunir diversos universitaris per analitzar l'estat de l'evangelització a l'Àfrica i proposar possibles nous camins i solucions missioneres". Aquest va ser l'objectiu de la primera Conferència Continental preparatòria de les celebracions del 400 aniversari de la fundació de la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles (Propaganda Fide), prevista per a l'any 2022.

Fides, 4 octubre 19

La conferència es va celebrar al Col·legi Universitari Tangaza de la Universitat Catòlica d'Àfrica Oriental (CUEA, per les sigles en anglès). Joseph Caramazza, combonià del Tangaza University College, explica que la conferència, amb el tema "Missió a l'Àfrica, evangelitzar el futur", va ser organitzada per Missio Aachen en col·laboració amb la Pontifícia Universitat Urbana de Roma i el Tangaza University College de Nairobi. "L'evangelització a l'Àfrica requereix un camí concret cap al futur", va escriure el pare Leonardo Sileo, OFM, rector de la Pontifícia Universitat Urbaniana, en un missatge que va llegir en nom seu el pare Paul Steffen, SVD.

Els tres punts clau que es van tractar van ser: les activitats i accions per apropar l'Evangeli al context social, cultural i tecnològic real; el paper de la dona en la vida i missió de l'Església avui, que és de particular importància i constitueix una oportunitat per a la renovació missionera; i, finalment, la relació entre l'Evangeli i el futur de la humanitat visible a la simbiosi entre la missió i el desenvolupament integral de la humanitat.

Klaus Vellguth, en nom de 'Missio Aachen', va fer un breu repàs de la història de la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles, fundada pel papa Gregori XV el 1622, per contrarestar la pèrdua d'influència que l'Església Catòlica havia patit a causa de l'expansió del protestantisme a Europa. "L'enfocament de la congregació a Europa va canviar ràpidament poc després del seu establiment, perquè l'Església al final dels 30 anys de guerra, no havia aconseguit un equilibri entre les esglésies cristianes", ha destacat Vellguth.

Entre els documents presentats en la conferència, va ser de gran impacte la història de la relació de Propaganda Fide amb les esglésies locals africanes. Les tres conferències continentals a l'Àfrica (2019), Amèrica Llatina (2020) i Àsia (2021), culminaran en una conferència mundial a Roma, el 2022.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.