Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Uns 15.000 infants i joves comencen aquest cap de setmana les activitats dels 200 centres d’esplai

Prop de 15.000 infants, joves i adolescents de les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Lleida, l’illa de Mallorca i el principat d’Andorra comencen aquest dissabte 5 d'octubre les activitats dels diferents esplais del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés. Enguany el curs arrenca amb 200 centres d’esplai situats en 97 municipis de 28 comarques.

Fundació Pere Tarrés, 3 octubre 19

Les diferents activitats educatives setmanals que s’allargaran durant tot el curs són possibles gràcies a la participació de més de 3.500 monitors i monitores d’edats compreses entre els 18 i els 25 anys que realitzen la seva tasca de manera voluntària. A la Fundació Pere Tarrés es dóna una importància central al paper dels monitors i monitores, en tant que són agents formatius i de canvi social que realitzen la seva tasca educativa des del compromís social regular.

D’altra banda, des de la Fundació i el seu moviment de centres d’esplai consideren el lleure no només com una eina educativa i transformadora, sinó també com un element bàsic d’inclusió socioeconòmica i cultural. Precisament per això, cada any es reforcen els programes adreçats a reforçar l’acollida en els diferents centres d’esplai i a atendre i acompanyar infants i joves en situació de vulnerabilitat o procedents de barris desfavorits. Per tal d’assolir aquest objectiu, els monitors i monitores del MCECC que conduiran els esplais reben formació en diverses trobades que se celebren cada estiu i continuaran fent-ho al llarg del curs amb l’objectiu de tenir eines per adaptar-se a una realitat canviant. Un exemple d’aquests programes formatius són sessions temàtiques com la jornada “Mirem més enllà”, que tindrà lloc el 8 de novembre vinent, on es donaran eines als monitors per poder treballar en els esplais temes com el racisme o la realitat dels menors d’edat immigrats sense xarxa familiar.

El projecte educatiu dels centres d’esplai

Els centres d’esplai són entitats educatives sense afany de lucre, on infants i joves comparteixen el temps lliure amb altres companys i companyes i gaudeixen d’una educació fonamentada en valors com la convivència, el respecte, l’esforç o l’apropament a la natura, amb l’objectiu d’educar-los per aconseguir que creixin com a persones des d’una perspectiva integral i compromesa amb l’entorn. El MCECC de la Fundació Pere Tarrés és la federació de centres d’esplai més gran de Catalunya, amb més de 60 anys d’experiència.

Cada un dels prop de 200 centres d’esplai té un projecte educatiu propi, amb uns objectius que es van assolint a partir de les activitats que es porten a terme i la relació amb els educadors i educadores. S’hi realitzen activitats com jocs, esports, cançons, excursions, sortides, festes, trobades, activitats plàstiques, musicals o de teatre, espais de reflexió i pregària, etc.

Podeu trobar més informació sobre què és un esplai, la importància del lleure en l’acció educativa i les activitats que es realitzen en els centres d’esplai en aquest web: https://www.peretarres.org/mcecc/centres-esplai/vine-al-esplai.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.