Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

Uns 15.000 infants i joves comencen aquest cap de setmana les activitats dels 200 centres d’esplai

Prop de 15.000 infants, joves i adolescents de les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Lleida, l’illa de Mallorca i el principat d’Andorra comencen aquest dissabte 5 d'octubre les activitats dels diferents esplais del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés. Enguany el curs arrenca amb 200 centres d’esplai situats en 97 municipis de 28 comarques.

Fundació Pere Tarrés, 3 octubre 19

Les diferents activitats educatives setmanals que s’allargaran durant tot el curs són possibles gràcies a la participació de més de 3.500 monitors i monitores d’edats compreses entre els 18 i els 25 anys que realitzen la seva tasca de manera voluntària. A la Fundació Pere Tarrés es dóna una importància central al paper dels monitors i monitores, en tant que són agents formatius i de canvi social que realitzen la seva tasca educativa des del compromís social regular.

D’altra banda, des de la Fundació i el seu moviment de centres d’esplai consideren el lleure no només com una eina educativa i transformadora, sinó també com un element bàsic d’inclusió socioeconòmica i cultural. Precisament per això, cada any es reforcen els programes adreçats a reforçar l’acollida en els diferents centres d’esplai i a atendre i acompanyar infants i joves en situació de vulnerabilitat o procedents de barris desfavorits. Per tal d’assolir aquest objectiu, els monitors i monitores del MCECC que conduiran els esplais reben formació en diverses trobades que se celebren cada estiu i continuaran fent-ho al llarg del curs amb l’objectiu de tenir eines per adaptar-se a una realitat canviant. Un exemple d’aquests programes formatius són sessions temàtiques com la jornada “Mirem més enllà”, que tindrà lloc el 8 de novembre vinent, on es donaran eines als monitors per poder treballar en els esplais temes com el racisme o la realitat dels menors d’edat immigrats sense xarxa familiar.

El projecte educatiu dels centres d’esplai

Els centres d’esplai són entitats educatives sense afany de lucre, on infants i joves comparteixen el temps lliure amb altres companys i companyes i gaudeixen d’una educació fonamentada en valors com la convivència, el respecte, l’esforç o l’apropament a la natura, amb l’objectiu d’educar-los per aconseguir que creixin com a persones des d’una perspectiva integral i compromesa amb l’entorn. El MCECC de la Fundació Pere Tarrés és la federació de centres d’esplai més gran de Catalunya, amb més de 60 anys d’experiència.

Cada un dels prop de 200 centres d’esplai té un projecte educatiu propi, amb uns objectius que es van assolint a partir de les activitats que es porten a terme i la relació amb els educadors i educadores. S’hi realitzen activitats com jocs, esports, cançons, excursions, sortides, festes, trobades, activitats plàstiques, musicals o de teatre, espais de reflexió i pregària, etc.

Podeu trobar més informació sobre què és un esplai, la importància del lleure en l’acció educativa i les activitats que es realitzen en els centres d’esplai en aquest web: https://www.peretarres.org/mcecc/centres-esplai/vine-al-esplai.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.