Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Lleida participa en la 49a Trobada de Pessebristes de Catalunya a Vilassar de Mar

L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, representada pel president de l’entitat Jordi Curcó i el vicepresident José A. Ferrer, ha participat en la 49a Trobada de Pessebristes de Catalunya, celebrada a Vilassar de Mar el diumenge 29 de setembre passat. Ho ha fet juntament amb els prop de 300 pessebristes d’altres associacions vingudes de diversos indrets de les comarques catalanes. La Trobada, ha estat organitzat per l’Associació de Pessebristes d’aquesta població del Maresme i la Federació de Pessebristes de Catalunya, que aplega a 67 entitats amb uns 15.000 socis.

Bisbat de Lleida, 3 octubre 19

La representació de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes ha participat en tots el actes programats durant la jornada, que s’inicià amb la celebració de l’Eucaristia a l’església de Sant Joan de Vilassar. En el decurs del dinar de germanor el president de l’Associació de Pessebristes de Vilassar, Cinto Tomàs, lliurà a la representació dels pessebristes lleidatans el record de la Trobada. En resposta, el president de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, Jordi Curcó feu lliurament als pessebristes de Vilassar com a record i obsequi dels pessebristes lleidatans, la col·lecció de plats de ceràmica de la seva entitat, artísticament decorats amb la representació de les principals escenes del pessebre.

El president de la Federació de Pessebristes de Catalunya, Albert Català, va cloure la Trobada amb una sentida intervenció, on destacà la importància que té a casa nostra el moviment pessebrista, arrelat en la cultura popular i religiosa i formant part alhora del teixit associatiu cultural de Catalunya. Català significà la Trobada, com l’inici oficial de curs pel pessebrisme a Catalunya i en vigílies de la festa del Patró dels pessebristes Sant Francesc d’Assis, el proper 4 d’octubre.

La jornada va cloure amb el simbòlic relleu de l’organització de la propera Trobada de Pessebristes, la 50a edició, que tindrà lloc l’any 2020 a Terrassa, organitzada per l’Associació de Pessebristes d’aquesta ciutat del Vallès Occidental.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.