Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Els docents de religió enceten el nou curs

El Secretariat diocesà d'Educació Catòlica ha iniciat un nou curs 2019-2020 amb una trobada amb els docents de religió de les escoles públiques i concertades. Mons. Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona, va assistir-hi per participar d’un breu col·loqui i presidir la tradicional Missa d’enviament dels professors. Aquesta vegada, el punt de trobada va ser l’Hospitalet de Llobregat. A l’Auditori La Torrassa, va tenir lloc un col·loqui motivacional, on van parlar Paz García-Faria i Jaume Capella, dos professors de l’escola pública.

Arquebisbat de Barcelona, 3 octubre 19

Col·loqui per escalfar motors

Paz García-Faria va fer una crida a tots els docents presents a viure la feina «des de l’esperança i l’alegria». «Tots tenim força i creativitat per tirar endavant els projectes, i estem en un territori de missió!- exclamava-. Nosaltres hem de posar-hi la llavor. De vegades amb fruits i altres sense».

D’altra banda, Jaume Capella va explicar com «sempre parlem de veure però no de viure». En aquesta línia va dir que en la feina com a professors, «ensenyem allò que vivim». A més d’ensenyar, va fer èmfasi en l’acollida del docent cap a l’alumne, una relació que es retroalimenta, donant fruits mútuament. «El que fem realment és acollir els nostres alumnes que alhora ens ensenyen a nosaltres»

Ponts entre docents

El bisbe Antoni Vadell va destacar que «és important que fem ponts entre uns i altres». Per això, va agrair l’excusa de trobar-se durant el curs per propiciar fer vincles. «Diem que no ens coneixem però sí, perquè compartim una mateixa vocació», deia Vadell.

Va agrair als docents la important tasca de «descobrir als alumnes que Déu els estima», una vocació de vegades complicada. De fet, el bisbe parlava per experiència pròpia recordant el seu pas per l’escola com a docent. Una experiència que va compartir amb tots els professors presents, encoratjant-los a emprendre amb valor la seva gran tasca. Va recordar-los que sempre hi ha un alumne que costa més que altre però fins i tot aquest pot sorprendre.

El bisbe va recordar que enguany l’església de Barcelona seguirà el Pla Pastoral Diocesà Sortim!, posant l’accent en els joves. Així, va convidar a llegir la carta apostòlica del Sant Pare, Christus Vivit per preparar-se.  

El director del Secretariat Raul Adames, va agrair la col·laboració de tots, i en la línia del que deia el bisbe va animar a «trobar els irrenunciables de la pastoral amb els joves».

Missa d’enviament

Després dels parlaments, tots es van dirigir a la parròquia de la Mare de Déu dels Desemparats per celebrar l’Eucaristia. Durant l’homilia, el bisbe Vadell va fer èmfasi en el valor de cada un pel Senyor. «Déu es fixa en tu cada dia, per aquesta passió de ser educador que de vegades t’il·lusiona i d’altres ens fa patir, li importa al Senyor. No cal que lluitem per ser els primers, perquè per deu som únics». 

Al final de l’Eucaristia es va lliurar la Missió Canònica als nous mestres i professors. La carta en la qual s’envia a a impartir l’ensenyament de la religió i moral catòlica als centres educatiu de la diòcesi. En total set professors van rebre aquest encàrrec de donar a conèixer qui és Déu: Encarnación Íñigo, Xavier Arranz, José Antonio Delgado, Javier Lucena, Juan Mansanet, Gloria Abril i Pilar Benito. 


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.