Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

Els docents de religió enceten el nou curs

El Secretariat diocesà d'Educació Catòlica ha iniciat un nou curs 2019-2020 amb una trobada amb els docents de religió de les escoles públiques i concertades. Mons. Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona, va assistir-hi per participar d’un breu col·loqui i presidir la tradicional Missa d’enviament dels professors. Aquesta vegada, el punt de trobada va ser l’Hospitalet de Llobregat. A l’Auditori La Torrassa, va tenir lloc un col·loqui motivacional, on van parlar Paz García-Faria i Jaume Capella, dos professors de l’escola pública.

Arquebisbat de Barcelona, 3 octubre 19

Col·loqui per escalfar motors

Paz García-Faria va fer una crida a tots els docents presents a viure la feina «des de l’esperança i l’alegria». «Tots tenim força i creativitat per tirar endavant els projectes, i estem en un territori de missió!- exclamava-. Nosaltres hem de posar-hi la llavor. De vegades amb fruits i altres sense».

D’altra banda, Jaume Capella va explicar com «sempre parlem de veure però no de viure». En aquesta línia va dir que en la feina com a professors, «ensenyem allò que vivim». A més d’ensenyar, va fer èmfasi en l’acollida del docent cap a l’alumne, una relació que es retroalimenta, donant fruits mútuament. «El que fem realment és acollir els nostres alumnes que alhora ens ensenyen a nosaltres»

Ponts entre docents

El bisbe Antoni Vadell va destacar que «és important que fem ponts entre uns i altres». Per això, va agrair l’excusa de trobar-se durant el curs per propiciar fer vincles. «Diem que no ens coneixem però sí, perquè compartim una mateixa vocació», deia Vadell.

Va agrair als docents la important tasca de «descobrir als alumnes que Déu els estima», una vocació de vegades complicada. De fet, el bisbe parlava per experiència pròpia recordant el seu pas per l’escola com a docent. Una experiència que va compartir amb tots els professors presents, encoratjant-los a emprendre amb valor la seva gran tasca. Va recordar-los que sempre hi ha un alumne que costa més que altre però fins i tot aquest pot sorprendre.

El bisbe va recordar que enguany l’església de Barcelona seguirà el Pla Pastoral Diocesà Sortim!, posant l’accent en els joves. Així, va convidar a llegir la carta apostòlica del Sant Pare, Christus Vivit per preparar-se.  

El director del Secretariat Raul Adames, va agrair la col·laboració de tots, i en la línia del que deia el bisbe va animar a «trobar els irrenunciables de la pastoral amb els joves».

Missa d’enviament

Després dels parlaments, tots es van dirigir a la parròquia de la Mare de Déu dels Desemparats per celebrar l’Eucaristia. Durant l’homilia, el bisbe Vadell va fer èmfasi en el valor de cada un pel Senyor. «Déu es fixa en tu cada dia, per aquesta passió de ser educador que de vegades t’il·lusiona i d’altres ens fa patir, li importa al Senyor. No cal que lluitem per ser els primers, perquè per deu som únics». 

Al final de l’Eucaristia es va lliurar la Missió Canònica als nous mestres i professors. La carta en la qual s’envia a a impartir l’ensenyament de la religió i moral catòlica als centres educatiu de la diòcesi. En total set professors van rebre aquest encàrrec de donar a conèixer qui és Déu: Encarnación Íñigo, Xavier Arranz, José Antonio Delgado, Javier Lucena, Juan Mansanet, Gloria Abril i Pilar Benito. 


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.