Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

El papa Francesc: Si l'Església no està "en sortida", no és Església

El papa Francesc va presidir el dimarts 1 d'octubre passat, a la tarda, a la Basílica de Sant Pere, la celebració de les vespres, donant inici al mes Missioner Extraordinari, amb la intenció "d'alimentar l'ardor de l'activitat evangelitzadora de l'Església". Prèviament, hi va haver una vigília missionera amb testimonis de missioners a Àsia, Àfrica i Oceania.

AICA, 3 octubre 19

"Aquest Mes Missioner Extraordinari -va dir el Papa- vol ser una sacsejada que ens impulsi a ser actius en el bé. No notaris de la fe i guardians de la gràcia, sinó missioners", va expressar.

"Déu no ens preguntarà si custodiem gelosament els 'béns' que ens ha donat, és a dir, la vida i la fe. El Senyor ens preguntarà 'si els vam posar en joc' -va assenyalar-. "Els dons que el Pare ens va donar no són per custodiar a la caixa forta, sinó per fer-los fructificar amb audàcia i creativitat", ha afegit.

El papa Francesc va indicar que per a "convertir-nos en missioners", hem de "viure com a testimonis", és a dir, "testimoniant amb la vida que coneixem Jesús".

Llavors, el Papa va preguntar a la comunitat present: "Com podem callar l'alegria de ser estimats, la certesa de ser sempre preciosos als ulls de Déu? És l'anunci que tanta gent està esperant. I és la nostra responsabilitat. Preguntem-nos aquest mes: com va el meu testimoni?".

En aquest sentit, va recomanar evitar l'omissió, que "pot ser el pecat de tota una vida", perquè "no hem rebut la vida per enterrar-la, sinó per posar-la en joc". "Viure d'omissions és negar la nostra vocació: l'omissió és contrària a la missió".

El Sant Pare va subratllar que es peca "per omissió", quan "en lloc de difondre alegria, ens tanquem en una trista victimització", quan "es cedeix a la resignació" o quan "lamentant-nos, seguim dient que tot va malament, tant en el món com a l'Església ". I també: "quan som esclaus de les pors que ens immobilitzen i ens deixem paralitzar pel 'sempre es va fer així'".

"Pequem contra la missió quan vivim la vida com una càrrega i no com un do; quan en el centre estem nosaltres amb les nostres fatigues, no els germans i germanes que esperen ser estimats ".

Més endavant, Francesc es va referir a l'Església en sortida, "la qual Déu estima, una Església que no perd el temps plorant per les coses que no estan bé, pels fidels que ja no té, pels valors d'un temps que ja no està ".

Finalment, el pontífex va recordar a Santa Teresina del Nen Jesús, a Sant Francesc Xavier, i a la venerable Pauline Jaricot: "Ells ens diuen que ningú està exclòs de la missió de l'Església". "En aquest mes el Senyor et crida també a tu. Et diu a tu, pare i mare de família; a tu, jove que somies amb grans coses ... ", els va dir als presents.

"Coratge!", va concloure el Papa: "El Senyor espera molt de tu. També espera que algú tingui la valentia de sortir, d'anar allà on falta l'esperança i la dignitat, ad gentes, allà on hi ha massa gent que encara viu sense l'alegria de l'Evangeli".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.