Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

El papa Francesc: Si l'Església no està "en sortida", no és Església

El papa Francesc va presidir el dimarts 1 d'octubre passat, a la tarda, a la Basílica de Sant Pere, la celebració de les vespres, donant inici al mes Missioner Extraordinari, amb la intenció "d'alimentar l'ardor de l'activitat evangelitzadora de l'Església". Prèviament, hi va haver una vigília missionera amb testimonis de missioners a Àsia, Àfrica i Oceania.

AICA, 3 octubre 19

"Aquest Mes Missioner Extraordinari -va dir el Papa- vol ser una sacsejada que ens impulsi a ser actius en el bé. No notaris de la fe i guardians de la gràcia, sinó missioners", va expressar.

"Déu no ens preguntarà si custodiem gelosament els 'béns' que ens ha donat, és a dir, la vida i la fe. El Senyor ens preguntarà 'si els vam posar en joc' -va assenyalar-. "Els dons que el Pare ens va donar no són per custodiar a la caixa forta, sinó per fer-los fructificar amb audàcia i creativitat", ha afegit.

El papa Francesc va indicar que per a "convertir-nos en missioners", hem de "viure com a testimonis", és a dir, "testimoniant amb la vida que coneixem Jesús".

Llavors, el Papa va preguntar a la comunitat present: "Com podem callar l'alegria de ser estimats, la certesa de ser sempre preciosos als ulls de Déu? És l'anunci que tanta gent està esperant. I és la nostra responsabilitat. Preguntem-nos aquest mes: com va el meu testimoni?".

En aquest sentit, va recomanar evitar l'omissió, que "pot ser el pecat de tota una vida", perquè "no hem rebut la vida per enterrar-la, sinó per posar-la en joc". "Viure d'omissions és negar la nostra vocació: l'omissió és contrària a la missió".

El Sant Pare va subratllar que es peca "per omissió", quan "en lloc de difondre alegria, ens tanquem en una trista victimització", quan "es cedeix a la resignació" o quan "lamentant-nos, seguim dient que tot va malament, tant en el món com a l'Església ". I també: "quan som esclaus de les pors que ens immobilitzen i ens deixem paralitzar pel 'sempre es va fer així'".

"Pequem contra la missió quan vivim la vida com una càrrega i no com un do; quan en el centre estem nosaltres amb les nostres fatigues, no els germans i germanes que esperen ser estimats ".

Més endavant, Francesc es va referir a l'Església en sortida, "la qual Déu estima, una Església que no perd el temps plorant per les coses que no estan bé, pels fidels que ja no té, pels valors d'un temps que ja no està ".

Finalment, el pontífex va recordar a Santa Teresina del Nen Jesús, a Sant Francesc Xavier, i a la venerable Pauline Jaricot: "Ells ens diuen que ningú està exclòs de la missió de l'Església". "En aquest mes el Senyor et crida també a tu. Et diu a tu, pare i mare de família; a tu, jove que somies amb grans coses ... ", els va dir als presents.

"Coratge!", va concloure el Papa: "El Senyor espera molt de tu. També espera que algú tingui la valentia de sortir, d'anar allà on falta l'esperança i la dignitat, ad gentes, allà on hi ha massa gent que encara viu sense l'alegria de l'Evangeli".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.