Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

La Catedral de Barcelona acull la 30a edició del Cicle d’Orgue

Aquest dimecres 2 d'octubre al matí s’ha presentat la 30a edició del Cicle d’orgue de la Catedral de Barcelona. La roda de premsa s’ha desenvolupat amb la presència de Mn. Josep Serra com a prefecte de música de la Catedral de Barcelona i amfitrió del cicle i l’organista Juan de la Rubia que aquest any ha recollit l’encàrrec que li ha ofert la Catedral de ser el nou director artístic del cicle.

Redacció, 2 octubre 19

Aquesta presentació vol donar impuls i recollir la feina feta durant 21 temporades per Euroconcert i les darreres 8 edicions organitzades directament per la Catedral de Barcelona. Tanmateix, el fet que la direcció artística l’assumeixi un organista de reconegut prestigi com de la Rubia, vol posar de relleu la intenció de tornar a posicionar el cicle dins de les cites musicals destacades de la ciutat i del País.

L’orgue de la Catedral de Barcelona és un dels més importants de Catalunya. Va ser construït al segle XVI, i després de diverses reformes va ser restaurat l’any 1994 per l’orguener Gabriel Blancafort. Té 57 registres repartits en quatre teclats i pedal. Gràcies a la seva mida i les seves possibilitats, permet la interpretació de repertori de diferents èpoques i estils, tots ells presents en aquest cicle d’orgue, amb organistes de gran renom de diferents procedències i generacions.

La programació d’aquest cicle inclou programes amb repertori molt divers que podrà mostrar totes les possibilitats d’un instrument d’aquesta talla, tot donant llibertat als intèrprets per triar el repertori que els representa.

Al llarg dels 8 mesos de cicle, escoltarem referents del món de l’orgue com Montserrat Torrent, (20/11/12), degana i referent dels organistes de l’Estat o Daniel Oyarzabal, que serà el protagonista del concert inaugural el proper dimecres 16 d’octubre, Andrés Cea, (18/03/19), concertista i catedràtic d’orgue del Conservatori de Sevilla, referents internacionals com Martin Baker, (15/01/20), organista titular de la Catedral Catòlica de Westminster o Eugenio Maria Fagiani, (15/04/19), organista de l’Orquestra Simfònica de Milà o joves talents nacionals o internacionals com Joan Seguí, (19/02/20), premi Primer Palau o Valentin Fheodoroff, (20/05/20), guanyador del Concurs Internacional Beethoven de Viena o el duet de trompeta i orgue format per Marc Diaz i Sergi Marquillas (18/12/19).

Tots els concerts tindran lloc cada tercer dimecres de mes a la Catedral de Barcelona a les 20.00 hores amb entrada lliure.

 


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.