Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Afganistan: L'oració com a instrument de pau en un escenari de noves tensions

"En els últims segles s'ha intentat convèncer-nos que la religió era una de les principals causes de la divisió i de la manca de pau i que, per tant, havia de deixar-se de costat. On podem anar a buscar la pau, llavors ? ¿en la política? ¿a les ideologies? ¿en l'economia?. És possible només en el Regne de Déu, un regne en el qual vaig arribar com a pelegrí de pau a l'Afganistan, un país en guerra durant quaranta anys ". És el testimoni expressat en una carta enviada a l'Agència Fides pel pare Giovanni Scalese, sacerdot Barnabita, responsable de la Missio sui iuris afganesa.

Fides, 27 setembre 19

Al país asiàtic, on l'Islam és la religió de l'Estat i la conversió a altres creences s'emmarca en el crim d'apostasia, la presència catòlica s'ha de limitar a la realització d'activitats caritatives i d'assistència espiritual de la comunitat internacional. A escala, el compromís dels catòlics a l'Afganistan és abans de res pregar incansablement per la pau: En aquest sentit, explica Scalese: "Fa dos anys, el 13 d'octubre de 2017, al final del centenari de les aparicions de Fàtima, consagrem l'Afganistan al Cor Immaculat de Maria. Aquest any, el diumenge de Rams, plantem, davant de l'església de la Missió, l'Olivera de la Pau, procedent de Natzaret, el lloc on la Paraula de Déu es va fer carn i el Príncep de la Pau va arrelar entre nosaltres. Finalment, el mes de juliol passat, vaig pelegrinar personalment al Santuari Marià Nacional a Oziornoje, Kazakhstan, per invocar la Reina de la Pau i que ella pugui treballar a l'Afganistan, Àsia i arreu del món".

Mentrestant, després del fracàs dels diàlegs de pau entre els Estats Units i el moviment talibà, el país està experimentant una nova escalada de violència. Després dels últims episodis, una incursió de les forces especials afganeses el diumenge 22 de setembre, amb el suport d'avions nord-americans, en els amagatalls dels talibans, ha causat la mort d'almenys 40 civils reunits per celebrar un casament.

A l'Afganistan, la presència catòlica va ser admesa a principis del segle XX com a simple assistència espiritual a l'ambaixada d'Itàlia a Kabul i després elevada a "missio sui iuris" el 2002 per Joan Pau II. Avui en dia, la missió segueix estant basada en l'estructura diplomàtica i està confiada al pare Giovanni Scalese de Barnabita. A la capital afganesa estan també les Germanes Mare Teresa de Calcuta i l'Associació Inter-Congregacional Pro Bambini de Kabul.


 


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.