Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

Afganistan: L'oració com a instrument de pau en un escenari de noves tensions

"En els últims segles s'ha intentat convèncer-nos que la religió era una de les principals causes de la divisió i de la manca de pau i que, per tant, havia de deixar-se de costat. On podem anar a buscar la pau, llavors ? ¿en la política? ¿a les ideologies? ¿en l'economia?. És possible només en el Regne de Déu, un regne en el qual vaig arribar com a pelegrí de pau a l'Afganistan, un país en guerra durant quaranta anys ". És el testimoni expressat en una carta enviada a l'Agència Fides pel pare Giovanni Scalese, sacerdot Barnabita, responsable de la Missio sui iuris afganesa.

Fides, 27 setembre 19

Al país asiàtic, on l'Islam és la religió de l'Estat i la conversió a altres creences s'emmarca en el crim d'apostasia, la presència catòlica s'ha de limitar a la realització d'activitats caritatives i d'assistència espiritual de la comunitat internacional. A escala, el compromís dels catòlics a l'Afganistan és abans de res pregar incansablement per la pau: En aquest sentit, explica Scalese: "Fa dos anys, el 13 d'octubre de 2017, al final del centenari de les aparicions de Fàtima, consagrem l'Afganistan al Cor Immaculat de Maria. Aquest any, el diumenge de Rams, plantem, davant de l'església de la Missió, l'Olivera de la Pau, procedent de Natzaret, el lloc on la Paraula de Déu es va fer carn i el Príncep de la Pau va arrelar entre nosaltres. Finalment, el mes de juliol passat, vaig pelegrinar personalment al Santuari Marià Nacional a Oziornoje, Kazakhstan, per invocar la Reina de la Pau i que ella pugui treballar a l'Afganistan, Àsia i arreu del món".

Mentrestant, després del fracàs dels diàlegs de pau entre els Estats Units i el moviment talibà, el país està experimentant una nova escalada de violència. Després dels últims episodis, una incursió de les forces especials afganeses el diumenge 22 de setembre, amb el suport d'avions nord-americans, en els amagatalls dels talibans, ha causat la mort d'almenys 40 civils reunits per celebrar un casament.

A l'Afganistan, la presència catòlica va ser admesa a principis del segle XX com a simple assistència espiritual a l'ambaixada d'Itàlia a Kabul i després elevada a "missio sui iuris" el 2002 per Joan Pau II. Avui en dia, la missió segueix estant basada en l'estructura diplomàtica i està confiada al pare Giovanni Scalese de Barnabita. A la capital afganesa estan també les Germanes Mare Teresa de Calcuta i l'Associació Inter-Congregacional Pro Bambini de Kabul.


 


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.