Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Papa Francesc: "La tebior espiritual transforma la nostra vida en un cementiri"

Demanem al Senyor la gràcia de no ser "mig cristians", i acontentar-nos amb una falsa pau interior que no dóna fruits. Ho ha dit el papa Francesc aquest dijous 26 de setembre en la seva homilia de la Missa a Santa Marta. També ha afirmat que la conversió que el Senyor ens demana no pot ser ajornada per a demà.

Vatican News, 26 setembre 19

En la seva homilia de la Missa celebrada aquest dijous 26 de setembre, al matí, a la capella de la Casa de Santa Marta el papa Francesc s'ha inspirat en la primera lectura proposada per la litúrgia del dia que correspon a un passatge del Llibre d'Ageu. Es tracta d'un text dur, en el qual a través d'aquest Profeta, el Senyor exhorta el poble a reflexionar sobre el seu comportament i a canviar-lo treballant per reconstruir el temple de Déu.

Un poble que no confia i no vol arriscar-se

Ageu - va dir el Sant Pare - intentava commoure el cor del poble mandrós i resignat a viure com derrotat. El Temple havia estat destruït pels enemics, tot era una ruïna, però aquella gent havia fet que els anys passessin així, fins que el Senyor va enviar al seu escollit per "reconstruir el Temple". No obstant això els seus cors estaven amargats i no tenien ganes de treballar. Deien: "No, no, no seguim endavant, potser és una il·lusió, millor no arriscar-se, quedem-nos una mica així ...". Aquella gent - va prosseguir explicant el Papa - "no tenia ganes d'aixecar-se, de tornar a començar, no es deixava ajudar pel Senyor que volia que s'aixequés", amb l'excusa que encara no havia arribat el moment oportú.

I aquest és el drama d'aquesta gent i també és el nostre, quan l'esperit de la tebiesa s'apodera de nosaltres, quan ens arriba aquesta tebior de la vida, quan diem: "Sí, sí, Senyor, està bé ... però poc a poc, a poc a poc Senyor, deixem-ho així ... demà ho faré! "; Una vida posposant decisions de conversió del cor, de canvi de vida ...

La tebiesa espiritual és la "pau dels cementiris"

És una tebior - va dir Francesc - que sovint s'amaga darrere de les incerteses i mentrestant posposa. I així molta gent malgasta la seva vida i acaba "com un drap perquè no ha fet res, només per mantenir la pau i la calma dins de si mateixa". Però aquesta - va afegir el Papa - "és la pau dels cementiris".

Quan entrem en aquesta tebiesa, en aquesta actitud de tebiesa espiritual, transformem la nostra vida en un cementiri: no hi ha vida. Només hi ha un entossudiment perquè no entrin problemes com el d'aquesta gent que "sí, sí, estem en ruïnes però no ens arrisquem: millor així". "Ja estem acostumats a viure així".

El Senyor demana la nostra conversió avui

El papa Francesc va advertir que tot això ens passa també a nosaltres "amb les petites coses que no van bé, que el Senyor vol que canviem". Ell ens demana la conversió i nosaltres li responem: demà. D'aquí la invitació a la pregària:

Demanem al Senyor la gràcia de no caure en aquest esperit de ser "mig cristians" o, com diuen les àvies, "cristians d'aigua de roses", així, sense substància. Bons cristians, però que treballen molt, que han sembrat molt, però que han recollit poc. Vides que prometien tant, i al final no han fet res.

El Pontífex va concloure la seva homilia dient: "Que el Senyor ens ajudi a despertar l'esperit de la tebiesa, per lluitar contra aquesta suau anestèsia de la vida espiritual".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.