Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

Papa Francesc: "La tebior espiritual transforma la nostra vida en un cementiri"

Demanem al Senyor la gràcia de no ser "mig cristians", i acontentar-nos amb una falsa pau interior que no dóna fruits. Ho ha dit el papa Francesc aquest dijous 26 de setembre en la seva homilia de la Missa a Santa Marta. També ha afirmat que la conversió que el Senyor ens demana no pot ser ajornada per a demà.

Vatican News, 26 setembre 19

En la seva homilia de la Missa celebrada aquest dijous 26 de setembre, al matí, a la capella de la Casa de Santa Marta el papa Francesc s'ha inspirat en la primera lectura proposada per la litúrgia del dia que correspon a un passatge del Llibre d'Ageu. Es tracta d'un text dur, en el qual a través d'aquest Profeta, el Senyor exhorta el poble a reflexionar sobre el seu comportament i a canviar-lo treballant per reconstruir el temple de Déu.

Un poble que no confia i no vol arriscar-se

Ageu - va dir el Sant Pare - intentava commoure el cor del poble mandrós i resignat a viure com derrotat. El Temple havia estat destruït pels enemics, tot era una ruïna, però aquella gent havia fet que els anys passessin així, fins que el Senyor va enviar al seu escollit per "reconstruir el Temple". No obstant això els seus cors estaven amargats i no tenien ganes de treballar. Deien: "No, no, no seguim endavant, potser és una il·lusió, millor no arriscar-se, quedem-nos una mica així ...". Aquella gent - va prosseguir explicant el Papa - "no tenia ganes d'aixecar-se, de tornar a començar, no es deixava ajudar pel Senyor que volia que s'aixequés", amb l'excusa que encara no havia arribat el moment oportú.

I aquest és el drama d'aquesta gent i també és el nostre, quan l'esperit de la tebiesa s'apodera de nosaltres, quan ens arriba aquesta tebior de la vida, quan diem: "Sí, sí, Senyor, està bé ... però poc a poc, a poc a poc Senyor, deixem-ho així ... demà ho faré! "; Una vida posposant decisions de conversió del cor, de canvi de vida ...

La tebiesa espiritual és la "pau dels cementiris"

És una tebior - va dir Francesc - que sovint s'amaga darrere de les incerteses i mentrestant posposa. I així molta gent malgasta la seva vida i acaba "com un drap perquè no ha fet res, només per mantenir la pau i la calma dins de si mateixa". Però aquesta - va afegir el Papa - "és la pau dels cementiris".

Quan entrem en aquesta tebiesa, en aquesta actitud de tebiesa espiritual, transformem la nostra vida en un cementiri: no hi ha vida. Només hi ha un entossudiment perquè no entrin problemes com el d'aquesta gent que "sí, sí, estem en ruïnes però no ens arrisquem: millor així". "Ja estem acostumats a viure així".

El Senyor demana la nostra conversió avui

El papa Francesc va advertir que tot això ens passa també a nosaltres "amb les petites coses que no van bé, que el Senyor vol que canviem". Ell ens demana la conversió i nosaltres li responem: demà. D'aquí la invitació a la pregària:

Demanem al Senyor la gràcia de no caure en aquest esperit de ser "mig cristians" o, com diuen les àvies, "cristians d'aigua de roses", així, sense substància. Bons cristians, però que treballen molt, que han sembrat molt, però que han recollit poc. Vides que prometien tant, i al final no han fet res.

El Pontífex va concloure la seva homilia dient: "Que el Senyor ens ajudi a despertar l'esperit de la tebiesa, per lluitar contra aquesta suau anestèsia de la vida espiritual".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.