Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

La força del JELL

La primera setmana de setembre va tenir lloc a Raimat (Lleida) la trobada dels centres d'esplai que formen el JELL. Es tracta dels centres d'esplai vinculats a la Companyia de Jesús a Catalunya.

Jesuïtes, 26 setembre 19

Així, per primera vegada s'ha realitzat un inici de curs conjunt, amb els equips de monitors i monitores dels diferents centres, per planificar i projectar el curs que comença, de tal manera que, mantenint la planificació pròpia de cada centre, es puguin aprofitar i intensificar la relació i el treball en xarxa.
 
La trobada es va iniciar amb una proposta de formació i tallers sobre les noves preferències apostòliques de la Companyia de Jesús, amb la participació de quatre ponents que van desenvolupar cadascun dels àmbits als quals es refereixen les preferències: Eulàlia Pagès va presentar el repte de guanyar en profunditat, Pau Vidal va recordar les realitats d'exclusió que s'amaguen darrera de la realitat que veiem, Ignasi Escudero va posar en valor l'esplai com a escenari privilegiat per acompanyar infants i joves i finalment, Xema Rodríguez mostrava la greu realitat de la crisi ecològica i el repte de promoure tota acció que pugui significar un canvi per tenir cura de la nostra casa comuna.
 
Al llarg dels tres dies es va comptar amb moments per viure la fe i l'espiritualitat i, en aquest sentit, va tenir especial presència el quadern "Els Binomis del JELL" publicat fa pocs mesos dins de la col·lecció EIDES. Suposa un nexe d'unió entre les diferents dimensions de la trobada: transmissió de valors, missió compartida, espiritualitat, fe i el món de l'educació en el temps lliure.
 
Dies intensos i profitosos, en un ambient privilegiat com és el del col·legi Jesuïtes Lleida - Col·legi Claver a Raimat. Satisfets amb l'experiència i amb intenció de repetir-la en els propers cursos, cada centre es disposa ara a començar aquest curs amb il·lusió i força.

 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.