Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

Els cristians de Síria demanen reconstruir 8.000 cases i 1.300 esglésies

La Sacra i Militar Orde Constantiniana de Sant Jordi s'uneix a la fundació pontifícia Ajuda a l'Església Necessitada - AEN en suport a famílies cristianes que estan patint la guerra a Síria. Els barris cristians de grans ciutats com Homs o Alep han estat l'objectiu dels grups rebels jihadistes, que han deixat 8.000 llars i 1.300 esglésies destruïdes, així com altres propietats de les diferents comunitats cristianes, catòliques i ortodoxes.

AEN, 26 setembre 19

Els cristians a Síria eren abans de la guerra el 10% de la població -actualment es calcula que són només el 3% -, una forta minoria que ha patit la violència especialment per part de grups jihadistes com l'Estat Islàmic i Al-Qaida. Segons dades d'Ajuda a l'Església Necessitada - AEN, 2.000 cristians han estat assassinats durant la guerra i prop 700 han estat segrestats. Molts altres han fugit del país, pel que si no es reconstrueix la presència cristiana, el risc de desaparició d'aquesta comunitat és alt.

Mons. Jean Abdo Arbach, arquebisbe catòlic melquita d'Homs, coneix aquesta realitat de primera mà. Va haver de fugir de la ciutat per les amenaces, la seva casa arquebisbal va ser usada com a centre d'operacions dels rebels al casc històric d'Homs i la catedral melquita de Nostra Senyora de la Pau va ser bombardejada. "Volem quedar-nos en la nostra terra i treballar per la pau", assegura el prelat, que compartirà el seu testimoni dins d'un sopar benèfic que tindrà lloc el proper dijous 3 d'octubre a les 20.45h al Cercle Eqüestre de Barcelona (c/ Balmes, 169 bis).

L'esdeveniment està organitzat per la Sacra i Militar Orde Constantiniana de Sant Jordi al costat d'Ajuda a l'Església Necessitada, i estarà presidit per S.A.R. Don Pedro de Borbó-Dues Sicilias, Duc de Calàbria. La Sacra i Militar Orde Constantiniana de Sant Jordi, que va néixer a Orient, té una vinculació especial amb aquestes terres, de manera que ha col·laborat en diverses ocasions amb Ajuda a l'Església Necessitada, el programa de reconstrucció i ajuda per a la supervivència cristiana compta amb la supervisió i suport de la Santa Seu. Des que va començar la guerra a l'any 2011, Ajuda a l'Església Necessitada ha portat a terme més de 700 projectes d'ajuda a Síria.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.