Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Els cristians de Síria demanen reconstruir 8.000 cases i 1.300 esglésies

La Sacra i Militar Orde Constantiniana de Sant Jordi s'uneix a la fundació pontifícia Ajuda a l'Església Necessitada - AEN en suport a famílies cristianes que estan patint la guerra a Síria. Els barris cristians de grans ciutats com Homs o Alep han estat l'objectiu dels grups rebels jihadistes, que han deixat 8.000 llars i 1.300 esglésies destruïdes, així com altres propietats de les diferents comunitats cristianes, catòliques i ortodoxes.

AEN, 26 setembre 19

Els cristians a Síria eren abans de la guerra el 10% de la població -actualment es calcula que són només el 3% -, una forta minoria que ha patit la violència especialment per part de grups jihadistes com l'Estat Islàmic i Al-Qaida. Segons dades d'Ajuda a l'Església Necessitada - AEN, 2.000 cristians han estat assassinats durant la guerra i prop 700 han estat segrestats. Molts altres han fugit del país, pel que si no es reconstrueix la presència cristiana, el risc de desaparició d'aquesta comunitat és alt.

Mons. Jean Abdo Arbach, arquebisbe catòlic melquita d'Homs, coneix aquesta realitat de primera mà. Va haver de fugir de la ciutat per les amenaces, la seva casa arquebisbal va ser usada com a centre d'operacions dels rebels al casc històric d'Homs i la catedral melquita de Nostra Senyora de la Pau va ser bombardejada. "Volem quedar-nos en la nostra terra i treballar per la pau", assegura el prelat, que compartirà el seu testimoni dins d'un sopar benèfic que tindrà lloc el proper dijous 3 d'octubre a les 20.45h al Cercle Eqüestre de Barcelona (c/ Balmes, 169 bis).

L'esdeveniment està organitzat per la Sacra i Militar Orde Constantiniana de Sant Jordi al costat d'Ajuda a l'Església Necessitada, i estarà presidit per S.A.R. Don Pedro de Borbó-Dues Sicilias, Duc de Calàbria. La Sacra i Militar Orde Constantiniana de Sant Jordi, que va néixer a Orient, té una vinculació especial amb aquestes terres, de manera que ha col·laborat en diverses ocasions amb Ajuda a l'Església Necessitada, el programa de reconstrucció i ajuda per a la supervivència cristiana compta amb la supervisió i suport de la Santa Seu. Des que va començar la guerra a l'any 2011, Ajuda a l'Església Necessitada ha portat a terme més de 700 projectes d'ajuda a Síria.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.