Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

En el que va de l'any, ja són més de 200 els casos de violència contra cristians a l'Índia

En el que portem de 2019 es comptabilitzen ja més de 200 episodis de violència contra cristians segons les dades d'Alliance Defender Freedom (ADF) amb seu a Nova Delhi.

AICA, 25 setembre 19

L'informe de l'organització, informa Fides, detallen 218 incidents a 243 dies el 2019. D'aquests, 159 són episodis de violència grupal, és a dir, uns 27 incidents cada mes. Els atacs es denunciaven al número gratuït del United Christian Fòrum (UCF), assenyala ADF-Índia, que proporciona assistència legal gratuïta a les víctimes.

"El modus operandi -indica l'informe- seguit en els 159 casos de violència massiva és el mateix. Una multitud acompanyada per la policia arriba per irrompre en una trobada de pregària amb crits i atacs als membres de l'assemblea de fidels, incloses dones i infants".

"Llavors, els pastors que dirigeixen la litúrgia són arrestats o detinguts per la policia amb la falsa acusació de conversions forçades", segons va explicar A.C. Michael, un activista catòlic i un dels líders d'ADF-Índia.

Segons Michael, "cap d'aquestes acusacions falses ha estat confirmada per un tribunal de justícia. De fet, gairebé tots els pastors arrestats van ser alliberats o absolts perquè els càrrecs són falsos i insostenibles i ningú pot proporcionar evidència de conversions forçades".

"Vol dir que, de fet, molts cristians estan experimentant restriccions a la llibertat religiosa en la major part del territori indi, ja que això passa en 23 Estats dels 28 Estats a l'Índia", ha sentenciat.

ADF assenyala la tendència a no presentar queixes (First Information Report) contra els perpetradors. De fet, només es van denunciar 25 de 218 casos. "Això mostra l'entesa tàcit entre els violents i la policia, que òbviament gaudeix de la protecció dels líders o funcionaris polítics locals", ha precisat l'organisme.

"De vegades, el fet de no presentar una denúncia també es deu al temor a represàlies", ha indicat Michael. "La impunitat que la policia i el govern atorguen als violents contribueix a augmentar la desconfiança de les víctimes cap a l'autoritat", ha afegit. Des 2014, els atacs contra cristians van augmentar constantment.

John Dayal, un activista laic catòlic pels drets humans, va comentar a Fides: "És bo que es divulguin aquestes dades. Si Pakistan és criticat repetidament pel govern indi i internacionalment per com tracta a les minories religioses, el govern indi del Partit Bharatiya Janata (BJP), per la seva banda, segueix negant la violència descontrolada cap als cristians indis, dient que són incidents esporàdics i es nega a indicar als membres de grups extremistes hindús com a responsables, grups que a més estan protegits per la policia ".

"Reiterem la necessitat d'una llei nacional per controlar la violència contra les minories religioses. Sense aquesta llei, els fonamentalistes amb protecció estatal continuaran atemorint a les minories religioses, i especialment, la comunitat cristiana a les zones rurals ", ha conclòs Dayal.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.