Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

En el que va de l'any, ja són més de 200 els casos de violència contra cristians a l'Índia

En el que portem de 2019 es comptabilitzen ja més de 200 episodis de violència contra cristians segons les dades d'Alliance Defender Freedom (ADF) amb seu a Nova Delhi.

AICA, 25 setembre 19

L'informe de l'organització, informa Fides, detallen 218 incidents a 243 dies el 2019. D'aquests, 159 són episodis de violència grupal, és a dir, uns 27 incidents cada mes. Els atacs es denunciaven al número gratuït del United Christian Fòrum (UCF), assenyala ADF-Índia, que proporciona assistència legal gratuïta a les víctimes.

"El modus operandi -indica l'informe- seguit en els 159 casos de violència massiva és el mateix. Una multitud acompanyada per la policia arriba per irrompre en una trobada de pregària amb crits i atacs als membres de l'assemblea de fidels, incloses dones i infants".

"Llavors, els pastors que dirigeixen la litúrgia són arrestats o detinguts per la policia amb la falsa acusació de conversions forçades", segons va explicar A.C. Michael, un activista catòlic i un dels líders d'ADF-Índia.

Segons Michael, "cap d'aquestes acusacions falses ha estat confirmada per un tribunal de justícia. De fet, gairebé tots els pastors arrestats van ser alliberats o absolts perquè els càrrecs són falsos i insostenibles i ningú pot proporcionar evidència de conversions forçades".

"Vol dir que, de fet, molts cristians estan experimentant restriccions a la llibertat religiosa en la major part del territori indi, ja que això passa en 23 Estats dels 28 Estats a l'Índia", ha sentenciat.

ADF assenyala la tendència a no presentar queixes (First Information Report) contra els perpetradors. De fet, només es van denunciar 25 de 218 casos. "Això mostra l'entesa tàcit entre els violents i la policia, que òbviament gaudeix de la protecció dels líders o funcionaris polítics locals", ha precisat l'organisme.

"De vegades, el fet de no presentar una denúncia també es deu al temor a represàlies", ha indicat Michael. "La impunitat que la policia i el govern atorguen als violents contribueix a augmentar la desconfiança de les víctimes cap a l'autoritat", ha afegit. Des 2014, els atacs contra cristians van augmentar constantment.

John Dayal, un activista laic catòlic pels drets humans, va comentar a Fides: "És bo que es divulguin aquestes dades. Si Pakistan és criticat repetidament pel govern indi i internacionalment per com tracta a les minories religioses, el govern indi del Partit Bharatiya Janata (BJP), per la seva banda, segueix negant la violència descontrolada cap als cristians indis, dient que són incidents esporàdics i es nega a indicar als membres de grups extremistes hindús com a responsables, grups que a més estan protegits per la policia ".

"Reiterem la necessitat d'una llei nacional per controlar la violència contra les minories religioses. Sense aquesta llei, els fonamentalistes amb protecció estatal continuaran atemorint a les minories religioses, i especialment, la comunitat cristiana a les zones rurals ", ha conclòs Dayal.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.