Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

El papa Francesc a sacerdots: "La vostra missió principal és proclamar l'Evangeli"

En la seva homilia de la Missa celebrada a la Casa Santa Marta d'aquest 19 de setembre, el papa Francesc va recordar als sacerdots que la seva primera tasca és "proclamar l'Evangeli".

ACIprensa, 20 setembre 19

"Sí, els sacerdots, tots nosaltres, hem de fer coses i la primera tasca és proclamar l'Evangeli, però hem de custodiar el centre, la font, d'on brolla aquesta missió, que és precisament el do que hem rebut gratuïtament del Senyor", va dir el Papa.

En aquesta línia, el Sant Pare va exhortar a recordar que el ministeri sacerdotal és un do gratuït de Déu i que ha de ser custodiat com a tal, sense apropiar-se'n i transformar-lo en una "funció o un" pacte de treball ".

"No és un pacte de treball: 'Jo he de fer'. El fer està en segon pla; jo he de rebre el do i custodiar com un do i d'aquí tot flueix, en la contemplació del do. Quan oblidem això, ens apropiem del do i el transformem en funció, perdem el cor del ministeri, perdem la mirada de Jesús que ens ha mirat a tots i ens ha dit: 'Segueix-me'. Perdem la gratuïtat ", va dir Francesc.

Per això, el Pontífex va convidar a reflexionar al passatge de la primera carta de sant Pau a Timoteu de la litúrgia quotidiana per centrar-se en la paraula "do" i deixar ressonar el consell de Sant Pau al jove deixeble: "No descuidis el do que hi ha en tu".

"D'aquesta manca de contemplació del do, del ministeri com a do, sorgeixen totes aquelles desviacions que coneixem, des de les més lletges, que són terribles, fins a les més quotidianes, que fan que centrem el nostre ministeri en nosaltres mateixos i no en la gratitud del do i en l'amor cap a Aquell que ens ha donat el do, el do del ministeri ", va afirmar.

No obstant això, el Papa va aclarir també que és important recordar que "fem el que podem" amb bona voluntat, intel·ligència, fins i tot "amb astúcia" però l'important és custodiar sempre la centralitat d'aquest do per imitar la dona del passatge de l'Evangeli de Sant Lluc en el qual el fariseu va descuidar les "regles d'acollida" i que Jesús va assenyalar: l'aigua per als peus, el petó de benvinguda i la unció del cap amb oli.

"Hi ha un home que era bo, un bon fariseu, però que havia oblidat el do de la cortesia, el do de la convivència, que també és un do. Sempre s'obliden dels dons quan hi ha algun interès darrere, quan jo vull fer això, fer, fer ", va assenyalar el Sant Pare.

Finalment, el papa Francesc va resar perquè el Senyor ajudi "a custodiar el do, a veure el nostre ministeri abans de res com un do i després com un servei" per no arruïnar-se, "i per no convertir-nos en ministres emprenedors".

El Sant Pare va advertir que hi ha moltes coses que ens allunyen de la contemplació del do i del Senyor, "qui ens ha donat el do del ministeri".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.