Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

El papa Francesc a sacerdots: "La vostra missió principal és proclamar l'Evangeli"

En la seva homilia de la Missa celebrada a la Casa Santa Marta d'aquest 19 de setembre, el papa Francesc va recordar als sacerdots que la seva primera tasca és "proclamar l'Evangeli".

ACIprensa, 20 setembre 19

"Sí, els sacerdots, tots nosaltres, hem de fer coses i la primera tasca és proclamar l'Evangeli, però hem de custodiar el centre, la font, d'on brolla aquesta missió, que és precisament el do que hem rebut gratuïtament del Senyor", va dir el Papa.

En aquesta línia, el Sant Pare va exhortar a recordar que el ministeri sacerdotal és un do gratuït de Déu i que ha de ser custodiat com a tal, sense apropiar-se'n i transformar-lo en una "funció o un" pacte de treball ".

"No és un pacte de treball: 'Jo he de fer'. El fer està en segon pla; jo he de rebre el do i custodiar com un do i d'aquí tot flueix, en la contemplació del do. Quan oblidem això, ens apropiem del do i el transformem en funció, perdem el cor del ministeri, perdem la mirada de Jesús que ens ha mirat a tots i ens ha dit: 'Segueix-me'. Perdem la gratuïtat ", va dir Francesc.

Per això, el Pontífex va convidar a reflexionar al passatge de la primera carta de sant Pau a Timoteu de la litúrgia quotidiana per centrar-se en la paraula "do" i deixar ressonar el consell de Sant Pau al jove deixeble: "No descuidis el do que hi ha en tu".

"D'aquesta manca de contemplació del do, del ministeri com a do, sorgeixen totes aquelles desviacions que coneixem, des de les més lletges, que són terribles, fins a les més quotidianes, que fan que centrem el nostre ministeri en nosaltres mateixos i no en la gratitud del do i en l'amor cap a Aquell que ens ha donat el do, el do del ministeri ", va afirmar.

No obstant això, el Papa va aclarir també que és important recordar que "fem el que podem" amb bona voluntat, intel·ligència, fins i tot "amb astúcia" però l'important és custodiar sempre la centralitat d'aquest do per imitar la dona del passatge de l'Evangeli de Sant Lluc en el qual el fariseu va descuidar les "regles d'acollida" i que Jesús va assenyalar: l'aigua per als peus, el petó de benvinguda i la unció del cap amb oli.

"Hi ha un home que era bo, un bon fariseu, però que havia oblidat el do de la cortesia, el do de la convivència, que també és un do. Sempre s'obliden dels dons quan hi ha algun interès darrere, quan jo vull fer això, fer, fer ", va assenyalar el Sant Pare.

Finalment, el papa Francesc va resar perquè el Senyor ajudi "a custodiar el do, a veure el nostre ministeri abans de res com un do i després com un servei" per no arruïnar-se, "i per no convertir-nos en ministres emprenedors".

El Sant Pare va advertir que hi ha moltes coses que ens allunyen de la contemplació del do i del Senyor, "qui ens ha donat el do del ministeri".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.