Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Comença el Congrés Nacional de Missions

Durant quatre dies, del 19 al 22 de setembre, més de 380 persones participen a Madrid al Congrés Nacional de Missions, on es pot conèixer la realitat de l’Església missionera des de diferents perspectives.

Catalunya Cristiana, 20 setembre 19

“Davant les males notícies que veiem als telenotícies, el congrés pretén donar a conèixer el que fa l’Església per canviar el món”, ha explicat el director d’Obres Missionals Pontifícies (OMP), José M. Calderón, en la presentació del congrés.

Aquest congrés és el tret de sortida de la celebració del Mes Missioner Extraordinari, convocat pel papa Francesc per al proper mes d’octubre.

De la seva banda, l’arquebisbe de Pamplona i Tudela i president de la Comissió Episcopal de Missions, Mons. Francisco Pérez, ha lloat el patrimoni històric missioner d’Espanya i ha assenyalat que un dels grans reptes de futur és el relleu dels missioners.

En aquest sentit, ha constatat que “cada vegada hi ha més laics a les missions”, però també ha subratllat que “els laics no supleixen ningú, sinó que complementen amb la seva condició laical els missioners religiosos i sacerdots. Tots dos són necessaris”.

Mons. Pérez també s’ha referit a l’aparició de noves realitats eclesials que evangelitzen d’una forma complementària a les congregacions religioses i ha destacat que “davant d'una societat desemparada, és important manifestar que Déu ens estima”.

El congrés compta amb cinc ponències magistrals sobre la missió ad gentes; fins a onze comunicacions explicaran la missió des de punts de vista tan variats com el paper de la dona en la missió, l’Amazònia o el martiri. Les ponències i comunicacions es complementen amb tres taules rodones, on es donarà veu als protagonistes de la missió. A més, l’esdeveniment compta amb la celebració diària de l’Eucaristia i amb vetlles de pregària dedicades a la joventut, a l’ecumenisme i a migracions.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.