Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

Comença el Congrés Nacional de Missions

Durant quatre dies, del 19 al 22 de setembre, més de 380 persones participen a Madrid al Congrés Nacional de Missions, on es pot conèixer la realitat de l’Església missionera des de diferents perspectives.

Catalunya Cristiana, 20 setembre 19

“Davant les males notícies que veiem als telenotícies, el congrés pretén donar a conèixer el que fa l’Església per canviar el món”, ha explicat el director d’Obres Missionals Pontifícies (OMP), José M. Calderón, en la presentació del congrés.

Aquest congrés és el tret de sortida de la celebració del Mes Missioner Extraordinari, convocat pel papa Francesc per al proper mes d’octubre.

De la seva banda, l’arquebisbe de Pamplona i Tudela i president de la Comissió Episcopal de Missions, Mons. Francisco Pérez, ha lloat el patrimoni històric missioner d’Espanya i ha assenyalat que un dels grans reptes de futur és el relleu dels missioners.

En aquest sentit, ha constatat que “cada vegada hi ha més laics a les missions”, però també ha subratllat que “els laics no supleixen ningú, sinó que complementen amb la seva condició laical els missioners religiosos i sacerdots. Tots dos són necessaris”.

Mons. Pérez també s’ha referit a l’aparició de noves realitats eclesials que evangelitzen d’una forma complementària a les congregacions religioses i ha destacat que “davant d'una societat desemparada, és important manifestar que Déu ens estima”.

El congrés compta amb cinc ponències magistrals sobre la missió ad gentes; fins a onze comunicacions explicaran la missió des de punts de vista tan variats com el paper de la dona en la missió, l’Amazònia o el martiri. Les ponències i comunicacions es complementen amb tres taules rodones, on es donarà veu als protagonistes de la missió. A més, l’esdeveniment compta amb la celebració diària de l’Eucaristia i amb vetlles de pregària dedicades a la joventut, a l’ecumenisme i a migracions.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.