Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Protegir els oceans: Una nova versió ampliada del Vídeo del Papa de setembre

La Xarxa Mundial de Pregària del Papa acaba de llançar una nova i ampliada versió de El Vídeo del Papa del mes de setembre, codirigida pels realitzadors francesos Yann Arthus-Bertrand i Michael Pitiot.

La Machi, 20 setembre 19

Com tots els mesos, Francesc llança 'El Vídeo del Papa', una iniciativa oficial d'abast global que té com a objectiu difondre les seves intencions de pregària pels desafiaments de la humanitat i de la missió de l'Església. Aquesta iniciativa és desenvolupada per la Xarxa Mundial de Pregària del Papa (inclou el Moviment Eucarístic Juvenil), un servei de la Santa Seu fundat fa 175 anys com Apostolat de l'Oració.
 
La novetat de l'edició del mes de setembre, centrada en la preocupació del Sant Pare pels mars i oceans, és que ha estat codirigida per Yann Arthus-Bertrand i Michael Pitiot, de Hope Production, en una coproducció al costat de l'agència La Machi - Comunicació per Bones Causes i a Vatican Media. El director i fotògraf francès té una àmplia trajectòria lligada a l'activisme per la cura del medi ambient. La seva especialitat en fotografies i preses aèries -500.000 imatges en més de cent països gràcies al treball de més de cent fotògrafs- li ha donat reconeixement mundial. Avui, uneix la seva vocació de plasmar amb imatges la bellesa de la Terra, i els desafiaments als quals es confronta, amb el missatge mensual que el Sant Pare adreça a tots els catòlics i a tota persona que desitja un món millor, per pregar i actuar front als desafiaments de la humanitat.

Aquest Vídeo del Papa, amb gairebé 4 minuts d'imatges impactants, aborda el greu desafiament de protegir els oceans. El fitoplàncton oceànic és responsable de la producció de més de la meitat de l'oxigen del planeta, per la qual cosa es pot afirmar que els oceans són uns dels pulmons del món. La preocupació del Papa deriva del fet que "els oceans contenen la major quantitat de l'aigua del planeta i també la major varietat d'éssers vivents".

 Yann Arthus-Bertrand comparteix l'advertència de Francesc i la urgència de prendre mesures per a la protecció dels oceans. Com a "ambaixador de bona voluntat" pel Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) del 2009, va dirigir aquest mateix any el seu primer llargmetratge, Home, sobre l'estat del nostre planeta, que va ser vist per gairebé 600 milions de persones. El 2012, va dirigir Planet Ocean al costat de Michael Pitiot, un documental de 90 minuts que parla sobre l'home i els oceans, i desplega extraordinàries imatges dels mars. Abans, Michael Pitiot havia produït una sèrie documental sobre la missió que la fundació Tara Oceans va llançar el setembre del 2009 per estudiar l'efecte de l'escalfament global en els sistemes corals i planctònics.
 
Presentat a la Cimera de la Terra 2012 a Rio de Janeiro (RIO + 20), Planet Ocean és un treball col·laboratiu que pretén explicar alguns dels majors misteris naturals del planeta i destacar l'essencial que és que la humanitat aprengui a viure en harmonia amb els nostres oceans. Tota l'obra de Bertrand testifica el seu desig de despertar una consciència col·lectiva i responsable per tal de sensibilitzar al major nombre possible de persones. Les seves pel·lícules, produïdes per la seva companyia Hope Production, estan disponibles gratuïtament per a les ONG, associacions i escoles com a part dels programes d'educació ambiental que s'implementen a través de la Fundació GoodPlanet.

 "Crec que la solució per salvar el planeta serà espiritual", ha comentat Yann Arthus-Bertrand. "És per això un gran honor unir-me al papa Francesc en aquest anomenat oficial i global per a l'acció. Comparteixo absolutament els seus valors i la visió que ha descrit a Laudato Si '. És un orgull per a mi que junts actuem per abordar la qüestió vital de la protecció dels entorns oceànics".

 El Vídeo del Papa sobre la protecció dels oceans demana mobilitzar-se per aquells responsables de la seva protecció i crida a tots els catòlics a pregar i recordar que "la nostra solidaritat amb la 'casa comuna' neix de la nostra fe". Francesc centra la seva mirada en la importància de la Creació, "que és un projecte de l'amor de Déu a la humanitat".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.