Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

Protegir els oceans: Una nova versió ampliada del Vídeo del Papa de setembre

La Xarxa Mundial de Pregària del Papa acaba de llançar una nova i ampliada versió de El Vídeo del Papa del mes de setembre, codirigida pels realitzadors francesos Yann Arthus-Bertrand i Michael Pitiot.

La Machi, 20 setembre 19

Com tots els mesos, Francesc llança 'El Vídeo del Papa', una iniciativa oficial d'abast global que té com a objectiu difondre les seves intencions de pregària pels desafiaments de la humanitat i de la missió de l'Església. Aquesta iniciativa és desenvolupada per la Xarxa Mundial de Pregària del Papa (inclou el Moviment Eucarístic Juvenil), un servei de la Santa Seu fundat fa 175 anys com Apostolat de l'Oració.
 
La novetat de l'edició del mes de setembre, centrada en la preocupació del Sant Pare pels mars i oceans, és que ha estat codirigida per Yann Arthus-Bertrand i Michael Pitiot, de Hope Production, en una coproducció al costat de l'agència La Machi - Comunicació per Bones Causes i a Vatican Media. El director i fotògraf francès té una àmplia trajectòria lligada a l'activisme per la cura del medi ambient. La seva especialitat en fotografies i preses aèries -500.000 imatges en més de cent països gràcies al treball de més de cent fotògrafs- li ha donat reconeixement mundial. Avui, uneix la seva vocació de plasmar amb imatges la bellesa de la Terra, i els desafiaments als quals es confronta, amb el missatge mensual que el Sant Pare adreça a tots els catòlics i a tota persona que desitja un món millor, per pregar i actuar front als desafiaments de la humanitat.

Aquest Vídeo del Papa, amb gairebé 4 minuts d'imatges impactants, aborda el greu desafiament de protegir els oceans. El fitoplàncton oceànic és responsable de la producció de més de la meitat de l'oxigen del planeta, per la qual cosa es pot afirmar que els oceans són uns dels pulmons del món. La preocupació del Papa deriva del fet que "els oceans contenen la major quantitat de l'aigua del planeta i també la major varietat d'éssers vivents".

 Yann Arthus-Bertrand comparteix l'advertència de Francesc i la urgència de prendre mesures per a la protecció dels oceans. Com a "ambaixador de bona voluntat" pel Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) del 2009, va dirigir aquest mateix any el seu primer llargmetratge, Home, sobre l'estat del nostre planeta, que va ser vist per gairebé 600 milions de persones. El 2012, va dirigir Planet Ocean al costat de Michael Pitiot, un documental de 90 minuts que parla sobre l'home i els oceans, i desplega extraordinàries imatges dels mars. Abans, Michael Pitiot havia produït una sèrie documental sobre la missió que la fundació Tara Oceans va llançar el setembre del 2009 per estudiar l'efecte de l'escalfament global en els sistemes corals i planctònics.
 
Presentat a la Cimera de la Terra 2012 a Rio de Janeiro (RIO + 20), Planet Ocean és un treball col·laboratiu que pretén explicar alguns dels majors misteris naturals del planeta i destacar l'essencial que és que la humanitat aprengui a viure en harmonia amb els nostres oceans. Tota l'obra de Bertrand testifica el seu desig de despertar una consciència col·lectiva i responsable per tal de sensibilitzar al major nombre possible de persones. Les seves pel·lícules, produïdes per la seva companyia Hope Production, estan disponibles gratuïtament per a les ONG, associacions i escoles com a part dels programes d'educació ambiental que s'implementen a través de la Fundació GoodPlanet.

 "Crec que la solució per salvar el planeta serà espiritual", ha comentat Yann Arthus-Bertrand. "És per això un gran honor unir-me al papa Francesc en aquest anomenat oficial i global per a l'acció. Comparteixo absolutament els seus valors i la visió que ha descrit a Laudato Si '. És un orgull per a mi que junts actuem per abordar la qüestió vital de la protecció dels entorns oceànics".

 El Vídeo del Papa sobre la protecció dels oceans demana mobilitzar-se per aquells responsables de la seva protecció i crida a tots els catòlics a pregar i recordar que "la nostra solidaritat amb la 'casa comuna' neix de la nostra fe". Francesc centra la seva mirada en la importància de la Creació, "que és un projecte de l'amor de Déu a la humanitat".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.