• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, inaugura la remodelació de la plaça del Santuari de la Gleva

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha inaugurat aquest diumenge 8 de setembre les obres de remodelació de la plaça del Santuari de la Mare de Déu de la Gleva, a les Masies de Voltregà, acompanyada del bisbe de Vic, Romà Casanova, i de l’alcalde, Sergi Vilamala. L’acte s’ha fet coincidir amb la celebració de la Festa Major de la Gleva.

Diputació de Barcelona, 10 setembre 19

Marín ha arribat al santuari cap a les 13h, on ha estat rebuda per l’alcalde de les Masies i el bisbe de Vic, així com diversos membres de la corporació municipal i representants comarcals, entre els quals, el diputat de l'Àrea d'Innovació, Govern Local i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, Josep Arimany, la diputada al Parlament de Catalunya, Marta Moreta, i l'alcalde de Torelló, Marçal Ortuño. Primerament, ha visitat l’interior de l’església, i tot seguit, s’ha dirigit a l’exterior on han tingut lloc les intervencions institucionals i la benedicció de la plaça a càrrec del bisbe de Vic, Romà Casanova.

Durant el seu parlament, la presidenta de la Diputació de Barcelona ha destacat que «aquest és un espai de referència d’acord amb el llenguatge del municipalisme perquè atén les necessitats del món local» i ha afegit que «és un clar exemple del suport que la Diputació fem als municipis i de la suma entre institucions amb l’objectiu comú i final de beneficiar els veïns i veïnes».

Per la seva part, l’alcalde de les Masies de Voltregà, Sergi Vilamala, ha agraït a la Diputació l’assessorament que han rebut en la remodelació de la plaça per part dels tècnics de Patrimoni Arquitectònic, ja que la pavimentació s’ha fet en concordança amb la pedra de l’escala d’aquest edifici protegit com a bé cultural d’interès local. Vilamala ha anunciat que l'equip de govern municipal vol iniciar, en breu, els tràmits perquè la Generalitat el declari bé cultural d'interès nacional.

Acte seguit, s’ha procedit al descobriment d’una placa inaugural, situada a la font del centre de la plaça.

Les obres

Els treballs que s’han realitzat han consistit en restaurar la plaça, que estava molt deteriorada: s’hi ha posat una pavimentació d’asfalt de color cru que concorda amb el to de les escales; s’ha millorat el sanejament i la conducció d’aigües pluvials; s’ha renovat l’enllumenat; s’ha millorat l’accessibilitat i la mobilitat, inclosa la instal·lació de pilons hidràulics als accessos per restringir el trànsit durant el dia (a la plaça hi ha l’escola concertada Mare de Déu de la Gleva, que ocupa l’antiga seu del seminari menor del bisbat de Vic), tret de les hores en què hi hagi missa. L’objectiu final és aconseguir un espai còmode i accessible que funcioni com a zona de passeig.

Les obres, d’iniciativa municipal i que han tingut un cost de 100.000 euros assumits per l’Ajuntament, s’han fet d’acord amb el bisbat de Vic, que n’és el propietari.

Prèviament a aquest acte, la presidenta de la Diputació de Barcelona ha visitat l’edifici de l’Ajuntament de les Masies de Voltregà situat a la Casa Forta el Despujol, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, on, després de signar el Llibre d’Honor, ha pogut conèixer les obres de rehabilitació que s’hi estan duent a terme i que compten amb el suport de la corporació.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.