Dissabte, 29 de Febrer de 2020
  • La Basílica de la Sagrada Família inicia la Quaresma amb la missa «Sent la Creu»
  • La religió en la cultura climàtica, en l'àmbit laboral i en les cures pal·liatives
  • Veneçuela: Monsenyor Azuaje cita les claus del seminari per prevenir abusos
  • El Papa ajorna les audiències però continua amb la misses a Santa Marta
  • Inici de la Quaresma al Bisbat d'Urgell
  • 1 de març, dia d’Hispanoamèrica
  • Papa a la Pontifícia Acadèmia per a la Vida: Les tecnologies ben utilitzades poden donar bons fruits
  • Grècia: protestes contra els migrants a Lesbos i Chios
  • El Tribunal Constitucional despenalitza el suïcidi a Alemanya
  • Els bisbes catalans parlen de les pràctiques quaresmals i de les temptacions

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, inaugura la remodelació de la plaça del Santuari de la Gleva

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha inaugurat aquest diumenge 8 de setembre les obres de remodelació de la plaça del Santuari de la Mare de Déu de la Gleva, a les Masies de Voltregà, acompanyada del bisbe de Vic, Romà Casanova, i de l’alcalde, Sergi Vilamala. L’acte s’ha fet coincidir amb la celebració de la Festa Major de la Gleva.

Diputació de Barcelona, 10 setembre 19

Marín ha arribat al santuari cap a les 13h, on ha estat rebuda per l’alcalde de les Masies i el bisbe de Vic, així com diversos membres de la corporació municipal i representants comarcals, entre els quals, el diputat de l'Àrea d'Innovació, Govern Local i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, Josep Arimany, la diputada al Parlament de Catalunya, Marta Moreta, i l'alcalde de Torelló, Marçal Ortuño. Primerament, ha visitat l’interior de l’església, i tot seguit, s’ha dirigit a l’exterior on han tingut lloc les intervencions institucionals i la benedicció de la plaça a càrrec del bisbe de Vic, Romà Casanova.

Durant el seu parlament, la presidenta de la Diputació de Barcelona ha destacat que «aquest és un espai de referència d’acord amb el llenguatge del municipalisme perquè atén les necessitats del món local» i ha afegit que «és un clar exemple del suport que la Diputació fem als municipis i de la suma entre institucions amb l’objectiu comú i final de beneficiar els veïns i veïnes».

Per la seva part, l’alcalde de les Masies de Voltregà, Sergi Vilamala, ha agraït a la Diputació l’assessorament que han rebut en la remodelació de la plaça per part dels tècnics de Patrimoni Arquitectònic, ja que la pavimentació s’ha fet en concordança amb la pedra de l’escala d’aquest edifici protegit com a bé cultural d’interès local. Vilamala ha anunciat que l'equip de govern municipal vol iniciar, en breu, els tràmits perquè la Generalitat el declari bé cultural d'interès nacional.

Acte seguit, s’ha procedit al descobriment d’una placa inaugural, situada a la font del centre de la plaça.

Les obres

Els treballs que s’han realitzat han consistit en restaurar la plaça, que estava molt deteriorada: s’hi ha posat una pavimentació d’asfalt de color cru que concorda amb el to de les escales; s’ha millorat el sanejament i la conducció d’aigües pluvials; s’ha renovat l’enllumenat; s’ha millorat l’accessibilitat i la mobilitat, inclosa la instal·lació de pilons hidràulics als accessos per restringir el trànsit durant el dia (a la plaça hi ha l’escola concertada Mare de Déu de la Gleva, que ocupa l’antiga seu del seminari menor del bisbat de Vic), tret de les hores en què hi hagi missa. L’objectiu final és aconseguir un espai còmode i accessible que funcioni com a zona de passeig.

Les obres, d’iniciativa municipal i que han tingut un cost de 100.000 euros assumits per l’Ajuntament, s’han fet d’acord amb el bisbat de Vic, que n’és el propietari.

Prèviament a aquest acte, la presidenta de la Diputació de Barcelona ha visitat l’edifici de l’Ajuntament de les Masies de Voltregà situat a la Casa Forta el Despujol, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, on, després de signar el Llibre d’Honor, ha pogut conèixer les obres de rehabilitació que s’hi estan duent a terme i que compten amb el suport de la corporació.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 28 DE FEBRER

4a EDICIÓ DE LA NIT DELS ANIMADORS DE LA FE, AMB EL TEMA “QUÈ ENTENEM PER FE?”. Organitza: Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 h

DISSABTE, 29 DE FEBRER

VÍGILIA DE CONVERSIÓ I SANACIÓ ALS FRANCISCANS DE GRANOLLERS. Amb la participació de COR NOU i Ministeri Musical Sta. Maria Jaire. Hora: 21.00 h. Lloc: Parròquia Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua (C/ Joan Prim, 183, Granollers)

DIMARTS, 3 DE MARÇ

CURS 'QUÈ ÉS EL QUE EN VERITAT S'HA DE CREURE'. Amb José I. González-Faus. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dates: Del 3 de març al 14 d'abril. Hora: 19.00 h. Lloc: C/ Roger de Llúria, 13, Barcelona

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.