Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Emmarca’t, 50 raons per fer marca en català

Més d’un 64 % dels ciutadans de Catalunya fan servir el català quan van a comprar a grans establiments, un 19,9 % gairebé sempre i la resta, fan servir el català de manera combinada amb altres llengües. Així mateix, un 74,5 % de les persones que fan atenció al públic l’usen amb els clients. Al petit comerç, tant els clients com els professionals que atenen el públic, majoritàriament, combinen més d’una llengua en l’activitat comercial. Així ho revela l'Enquesta d'usos lingüístics de la població 2018, que la Direcció General de Política Lingüística i l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) van presentar el juliol passat.

El Punt Avui, 10 setembre 19

Més de 4 milions de consumidors catalans consideren que el català és un valor afegit per a les marques de consum, però la majoria de marques amb més notorietat a Catalunya no tenen encara la llengua catalana al web ni presten l’atenció telefònica al client en aquesta llengua segons l’anàlisi del programa Emmarca’t, que impulsa Política Lingüística per fer créixer la presència del català en les grans marques, cada vegada més decisives en la conformació del paisatge lingüístic.

El català també és una eina de màrqueting. Apropa les marques a un públic objectiu de milions de persones, ajuda a segmentar el mercat i a generar empatia vers els consumidors. Partint d’aquest principi, la Direcció General de Política Lingüística, mitjançant el programa Emmarca't, ha analitzat la situació de les principals marques i s’ha adreçat a les grans empreses perquè incorporin el català com una oportunitat de negoci. Des de l’inici del programa, Política Lingüística s’ha posat en contacte amb 312 empreses propietàries de 406 grans marques.

50 raons

El català obre les grans marques a un mercat de 10 milions de persones arreu del món. A Catalunya, 4 milions de consumidors catalans consideren el català un valor afegit a les marques. El català és la 27a llengua del món en pes econòmic. Són alguns dels arguments de la publicació 50 raons per fer marca en català, editada per la Direcció General de Política Lingüística i adreçada a l’empresariat de les grans marques per trencar tòpics sobre el català i presentar-lo com una eina sòlida de màrqueting.

Hi ha altres factors que els empresaris poden tenir en compte i que la publicació també reflecteix. En l’àmbit de la comunicació, el 68,3 % de consumidors catalans voldria la publicitat de les seves marques preferides en català. Ho saben molt bé les grans marques emergents, que l’utilitzen en els seus productes principals: Google, Microsoft, Macintosh, Facebook Twitter. 9 dels 10 webs més consultats a Catalunya tenen una versió en català.

En el comerç i la distribució, el 91 % d’establiments de Barcelona tenen clients que parlen català. La majoria dels ciutadans de Catalunya reclamen que l’atenció al públic es faci en català. Les principals botigues, cadenes i establiments estan retolades en català. 8 de les 12 principals companyies aèries que operen als territoris de llengua catalana usen el català al web o a la megafonia. 4 milions de consumidors actius de Catalunya utilitzen el català en les relacions comercials.

Establiments líder al territori

En paral·lel al programa Emmarca’t adreçat a les grans marques de nivell nacional i internacional, Política Lingüística també portarà a terme a la tardor del 2019 el pla pilot Emmarca’t Territorial, amb l’objectiu d’impulsar l’ús del català en els establiments amb una alta notorietat a les ciutats. Enguany, se seleccionaran 120 establiments notoris de Badalona, Berga, Cambrils, Manresa, Igualada, Puigcerdà, Reus, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet i el districte barceloní de les Corts. En tots ells es portarà a terme una acció de promoció de l’ús en la retolació, l’atenció al públic, l’atenció telefònica, l’acció publicitària i a les xarxes socials. El pilot de l’Emmarca’t Territorial incorpora estudis observacionals sobre la seva incidència en el paisatge lingüístic.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.