• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Emmarca’t, 50 raons per fer marca en català

Més d’un 64 % dels ciutadans de Catalunya fan servir el català quan van a comprar a grans establiments, un 19,9 % gairebé sempre i la resta, fan servir el català de manera combinada amb altres llengües. Així mateix, un 74,5 % de les persones que fan atenció al públic l’usen amb els clients. Al petit comerç, tant els clients com els professionals que atenen el públic, majoritàriament, combinen més d’una llengua en l’activitat comercial. Així ho revela l'Enquesta d'usos lingüístics de la població 2018, que la Direcció General de Política Lingüística i l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) van presentar el juliol passat.

El Punt Avui, 10 setembre 19

Més de 4 milions de consumidors catalans consideren que el català és un valor afegit per a les marques de consum, però la majoria de marques amb més notorietat a Catalunya no tenen encara la llengua catalana al web ni presten l’atenció telefònica al client en aquesta llengua segons l’anàlisi del programa Emmarca’t, que impulsa Política Lingüística per fer créixer la presència del català en les grans marques, cada vegada més decisives en la conformació del paisatge lingüístic.

El català també és una eina de màrqueting. Apropa les marques a un públic objectiu de milions de persones, ajuda a segmentar el mercat i a generar empatia vers els consumidors. Partint d’aquest principi, la Direcció General de Política Lingüística, mitjançant el programa Emmarca't, ha analitzat la situació de les principals marques i s’ha adreçat a les grans empreses perquè incorporin el català com una oportunitat de negoci. Des de l’inici del programa, Política Lingüística s’ha posat en contacte amb 312 empreses propietàries de 406 grans marques.

50 raons

El català obre les grans marques a un mercat de 10 milions de persones arreu del món. A Catalunya, 4 milions de consumidors catalans consideren el català un valor afegit a les marques. El català és la 27a llengua del món en pes econòmic. Són alguns dels arguments de la publicació 50 raons per fer marca en català, editada per la Direcció General de Política Lingüística i adreçada a l’empresariat de les grans marques per trencar tòpics sobre el català i presentar-lo com una eina sòlida de màrqueting.

Hi ha altres factors que els empresaris poden tenir en compte i que la publicació també reflecteix. En l’àmbit de la comunicació, el 68,3 % de consumidors catalans voldria la publicitat de les seves marques preferides en català. Ho saben molt bé les grans marques emergents, que l’utilitzen en els seus productes principals: Google, Microsoft, Macintosh, Facebook Twitter. 9 dels 10 webs més consultats a Catalunya tenen una versió en català.

En el comerç i la distribució, el 91 % d’establiments de Barcelona tenen clients que parlen català. La majoria dels ciutadans de Catalunya reclamen que l’atenció al públic es faci en català. Les principals botigues, cadenes i establiments estan retolades en català. 8 de les 12 principals companyies aèries que operen als territoris de llengua catalana usen el català al web o a la megafonia. 4 milions de consumidors actius de Catalunya utilitzen el català en les relacions comercials.

Establiments líder al territori

En paral·lel al programa Emmarca’t adreçat a les grans marques de nivell nacional i internacional, Política Lingüística també portarà a terme a la tardor del 2019 el pla pilot Emmarca’t Territorial, amb l’objectiu d’impulsar l’ús del català en els establiments amb una alta notorietat a les ciutats. Enguany, se seleccionaran 120 establiments notoris de Badalona, Berga, Cambrils, Manresa, Igualada, Puigcerdà, Reus, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet i el districte barceloní de les Corts. En tots ells es portarà a terme una acció de promoció de l’ús en la retolació, l’atenció al públic, l’atenció telefònica, l’acció publicitària i a les xarxes socials. El pilot de l’Emmarca’t Territorial incorpora estudis observacionals sobre la seva incidència en el paisatge lingüístic.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.