• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

El manteniment de la pau és una "eina essencial" per prevenir conflictes

"Avui en dia, el personal de manteniment de la pau de les Nacions Unides té un paper crucial de prevenció en els llocs en què està desplegat i protegeix milions de persones vulnerables a tot el món", va destacar al Consell de Seguretat Jean Pierre Lacroix, el Secretari General de les Nacions Unides per a les Operacions de Pau.

ONU, 10 setembre 19

Un any i mig després del llançament de la iniciativa d'Acció per al Manteniment de la Pau (A4P) per enfortir l'eficàcia de les operacions de pau, Lacroix va passar revista als progressos realitzats i als pendents.

El funcionari va subratllar que les solucions polítiques són un requisit previ per a una pau duradora i són al centre del programa la iniciativa A4P. "A cada país on ens despleguem i dins dels límits del nostre mandat, les nostres missions són proactives i mantenen un marge per buscar solucions polítiques", va dir.

L'èxit a la República Centreafricana

A tall d'exemple, va destacar que, a la República Centreafricana, la Missió de les Nacions Unides al país (UNAMID), juntament la Unió Africana (UA) i la Comissió Econòmica per als Estats de l'Àfrica Central (CEEAC), va aprofitar l'oportunitat per enfortir el seu mandat polític i consolidar la capacitat de seguretat de les seves forces de manteniment de la pau, per tal de crear un entorn que va permetre als governs i a 14 grups armats signar un acord de pau el febrer passat.

"Els efectes positius de l'acord són evidents, sobretot en el marcat descens de la violència durant l'últim any", va dir. Lacroix va visitar, al costat del Comissionat de la Unió Africana per la Pau i la Seguretat, Smail Chergui, la República Centreafricana en dues ocasions durant aquest any i té previst tornar a l'octubre.

Un altre èxit a la República Democràtica del Congo

Alhora, ha destacat que el suport aportat per la Missió d'Estabilització de l'ONU a la República Democràtica del Congo, la MONUSCO, a l'aplicació de l'acord polític del 31 de desembre de 2016 va ser crucial i va afegir que va permetre crear l'espai polític necessari per a la "primera transferència pacífica del poder democràtic al país al febrer de 2019".

Lacroix també va instar els Estats membres a assegurar l'assignació de recursos corresponents a les noves prioritats de manteniment de la pau. "Per exemple, la inestabilitat al centre de Mali ha comportat l'establiment d'una segona prioritat estratègica perquè la Missió Multidimensional Integrada d'Estabilització de les Nacions Unides a Mali (MINUSMA) doni suport al restabliment de l'autoritat de l'Estat i protegeixi els civils a la regió, però sense el corresponent augment de recursos", va dir.

Operacions de manteniment de la pau més àgils

A aquestes accions se li ha d'afegir que les Nacions Unides van centrar els seus esforços en l'enfortiment de les capacitats amb l'objectiu de garantir un enfocament operacional més mòbil, sòlid, coherent i integrat.

A la República Democràtica del Congo, la MONUSCO va substituir les bases fixes per batallons de desplegament ràpid. "Aquests augmenten la nostra mobilitat i fortalesa", va dir, per tal de prevenir, mitigar i gestionar les amenaces a mesura que sorgeixen.
En canvi, a la República Centreafricana, la MINUSCA va establir unitats militars amb una alta capacitat de preparació i protecció per mitigar els problemes de mobilitat que imposen els entorns hostils.

Disminució de pèrdues mortals

Gràcies a aquestes mesures es va aconseguir una considerable reducció de pèrdues fatals del personal de manteniment de la pau. Així, durant 2018 van ascendir a 27 i durant aquest any es mantenen en 21. Unes xifres llunyanes als 57 morts de l'any 2017 anteriors al llançament de la iniciativa A4P.

Finalment, ha subratllat la importància d'entaular associacions amb organitzacions regionals i subregionals, així com amb el sistema de l'ONU en el seu conjunt. "Les associacions constitueixen el nucli de les activitats de manteniment de la pau. I aquestes aliances comencen dins de les pròpies Nacions Unides", va dir.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.