• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

Un nou Col·legi de Teologia especialitzat en diàleg interreligiós a Filipines

El moviment per al diàleg "Silsilah" ha presentat un nou institut educatiu a la ciutat de Zamboanga: és el Col·legi de Teologia Emaús, que ofereix una llicenciatura en teologia amb una especialització en diàleg interreligiós. El pare Sebastiano D'Ambra, missioner del PIME i iniciador de Silsilah, confessa a Fides "l'alegria, la satisfacció i l'esperança que aquest esperit pugui arribar a més i més joves cristians i musulmans a Filipines".

Fides, 10 setembre 19

El nou Col·legi ha obtingut permís de la Comissió d'Educació Superior de Filipines i començarà les lliçons a l'agost de 2020, així com el nou any acadèmic 2019-2020 coincidirà amb l'especial "Any del diàleg interreligiós, l'ecumenisme i dels pobles indígenes" , declarat per la Conferència Episcopal de Filipines que començarà amb la Festa de Crist Rei, el 24 de novembre del 2019.

L'Església Catòlica a Filipines prestarà especial atenció al diàleg interreligiós, l'ecumenisme i els pobles indígenes en preparació per a 2021, quan els cristians a Filipines recordaran el 500 aniversari de l'arribada del cristianisme a l'arxipèlag.

Amb els anys, el Moviment Silsilah ha ajudat especialment a un grup de mestres catòlics a iniciar la Comunitat Emmaús composta per laics consagrats i estesa a casats, solters, sacerdots, monges i seminaristes, que han donat lloc a Mindanao al Moviment per al diàleg "Emaús".

"En el context d'aquesta iniciativa - explica D'Ambra - el nou Col·legi de Teologia Emaús respon a la necessitat de formar una nova generació de catòlics disposats a abraçar qualsevol forma de vocació en l'Església: laics consagrats, religiosos, sacerdots, casats i solters, però tots amb el desig de descobrir la seva vocació a la vida i de servir a l'Església i a la societat ". "El Col·legi serà un lloc per formar joves, homes i dones, per estar oberts al diàleg interreligiós en viure i promoure la cultura del diàleg. La vida d'oració i servei als pobres nodrirà la seva formació amb programes adequats d'immersió i serveis a les parròquies i en altres institucions", afegeix el missioner PIME.

"El Moviment Silsialh està avançant per formar persones de diferents religions i unir-les a l'espiritualitat de la vida en el diàleg com un camí cap a la pau. El nostre somni s'està fent realitat i per aquest creixement està també contribuint la sang d'alguns màrtirs. Moltes persones que han participat en els programes de formació del moviment ara viuen l'esperit de Silsilah a les Filipines i altres països", conclou el pare D'Ambra.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.