• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Un nou Col·legi de Teologia especialitzat en diàleg interreligiós a Filipines

El moviment per al diàleg "Silsilah" ha presentat un nou institut educatiu a la ciutat de Zamboanga: és el Col·legi de Teologia Emaús, que ofereix una llicenciatura en teologia amb una especialització en diàleg interreligiós. El pare Sebastiano D'Ambra, missioner del PIME i iniciador de Silsilah, confessa a Fides "l'alegria, la satisfacció i l'esperança que aquest esperit pugui arribar a més i més joves cristians i musulmans a Filipines".

Fides, 10 setembre 19

El nou Col·legi ha obtingut permís de la Comissió d'Educació Superior de Filipines i començarà les lliçons a l'agost de 2020, així com el nou any acadèmic 2019-2020 coincidirà amb l'especial "Any del diàleg interreligiós, l'ecumenisme i dels pobles indígenes" , declarat per la Conferència Episcopal de Filipines que començarà amb la Festa de Crist Rei, el 24 de novembre del 2019.

L'Església Catòlica a Filipines prestarà especial atenció al diàleg interreligiós, l'ecumenisme i els pobles indígenes en preparació per a 2021, quan els cristians a Filipines recordaran el 500 aniversari de l'arribada del cristianisme a l'arxipèlag.

Amb els anys, el Moviment Silsilah ha ajudat especialment a un grup de mestres catòlics a iniciar la Comunitat Emmaús composta per laics consagrats i estesa a casats, solters, sacerdots, monges i seminaristes, que han donat lloc a Mindanao al Moviment per al diàleg "Emaús".

"En el context d'aquesta iniciativa - explica D'Ambra - el nou Col·legi de Teologia Emaús respon a la necessitat de formar una nova generació de catòlics disposats a abraçar qualsevol forma de vocació en l'Església: laics consagrats, religiosos, sacerdots, casats i solters, però tots amb el desig de descobrir la seva vocació a la vida i de servir a l'Església i a la societat ". "El Col·legi serà un lloc per formar joves, homes i dones, per estar oberts al diàleg interreligiós en viure i promoure la cultura del diàleg. La vida d'oració i servei als pobres nodrirà la seva formació amb programes adequats d'immersió i serveis a les parròquies i en altres institucions", afegeix el missioner PIME.

"El Moviment Silsialh està avançant per formar persones de diferents religions i unir-les a l'espiritualitat de la vida en el diàleg com un camí cap a la pau. El nostre somni s'està fent realitat i per aquest creixement està també contribuint la sang d'alguns màrtirs. Moltes persones que han participat en els programes de formació del moviment ara viuen l'esperit de Silsilah a les Filipines i altres països", conclou el pare D'Ambra.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.