• La col·lecta "Òbol de Sant Pere" s'ajorna al 4 d'octubre
  • El Papa: la missió és un do gratuït de l'Esperit, no el resultat d'estratègies
  • Càritas segueix repartint targetes moneder per la compra d’aliments a les famílies afectades per la COVID-19
  • Mor a Bolívia el jesuïta català Maurici Barcardit
  • Pilar Ribas: “La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament tindran feina”
  • El Cardenal Czerny lliura els II Premi Pare Arrupe de Drets Humans
  • El bisbe Justí Guitart d’Urgell
  • CELAM i Religions per la pau: Proximitat als musulmans per la fi del Ramadà
  • Els bisbes catalans parlen de la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • La basílica del Sant Sepulcre reobre les seves portes aquest diumenge 24 de maig

Un nou Col·legi de Teologia especialitzat en diàleg interreligiós a Filipines

El moviment per al diàleg "Silsilah" ha presentat un nou institut educatiu a la ciutat de Zamboanga: és el Col·legi de Teologia Emaús, que ofereix una llicenciatura en teologia amb una especialització en diàleg interreligiós. El pare Sebastiano D'Ambra, missioner del PIME i iniciador de Silsilah, confessa a Fides "l'alegria, la satisfacció i l'esperança que aquest esperit pugui arribar a més i més joves cristians i musulmans a Filipines".

Fides, 10 setembre 19

El nou Col·legi ha obtingut permís de la Comissió d'Educació Superior de Filipines i començarà les lliçons a l'agost de 2020, així com el nou any acadèmic 2019-2020 coincidirà amb l'especial "Any del diàleg interreligiós, l'ecumenisme i dels pobles indígenes" , declarat per la Conferència Episcopal de Filipines que començarà amb la Festa de Crist Rei, el 24 de novembre del 2019.

L'Església Catòlica a Filipines prestarà especial atenció al diàleg interreligiós, l'ecumenisme i els pobles indígenes en preparació per a 2021, quan els cristians a Filipines recordaran el 500 aniversari de l'arribada del cristianisme a l'arxipèlag.

Amb els anys, el Moviment Silsilah ha ajudat especialment a un grup de mestres catòlics a iniciar la Comunitat Emmaús composta per laics consagrats i estesa a casats, solters, sacerdots, monges i seminaristes, que han donat lloc a Mindanao al Moviment per al diàleg "Emaús".

"En el context d'aquesta iniciativa - explica D'Ambra - el nou Col·legi de Teologia Emaús respon a la necessitat de formar una nova generació de catòlics disposats a abraçar qualsevol forma de vocació en l'Església: laics consagrats, religiosos, sacerdots, casats i solters, però tots amb el desig de descobrir la seva vocació a la vida i de servir a l'Església i a la societat ". "El Col·legi serà un lloc per formar joves, homes i dones, per estar oberts al diàleg interreligiós en viure i promoure la cultura del diàleg. La vida d'oració i servei als pobres nodrirà la seva formació amb programes adequats d'immersió i serveis a les parròquies i en altres institucions", afegeix el missioner PIME.

"El Moviment Silsialh està avançant per formar persones de diferents religions i unir-les a l'espiritualitat de la vida en el diàleg com un camí cap a la pau. El nostre somni s'està fent realitat i per aquest creixement està també contribuint la sang d'alguns màrtirs. Moltes persones que han participat en els programes de formació del moviment ara viuen l'esperit de Silsilah a les Filipines i altres països", conclou el pare D'Ambra.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.