Dissabte, 29 de Febrer de 2020
  • La Basílica de la Sagrada Família inicia la Quaresma amb la missa «Sent la Creu»
  • La religió en la cultura climàtica, en l'àmbit laboral i en les cures pal·liatives
  • Veneçuela: Monsenyor Azuaje cita les claus del seminari per prevenir abusos
  • El Papa ajorna les audiències però continua amb la misses a Santa Marta
  • Inici de la Quaresma al Bisbat d'Urgell
  • 1 de març, dia d’Hispanoamèrica
  • Papa a la Pontifícia Acadèmia per a la Vida: Les tecnologies ben utilitzades poden donar bons fruits
  • Grècia: protestes contra els migrants a Lesbos i Chios
  • El Tribunal Constitucional despenalitza el suïcidi a Alemanya
  • Els bisbes catalans parlen de les pràctiques quaresmals i de les temptacions

Nou bisbe de l'eparquia de Kamyanets-Podilskyi

Conclou el Sínode de l'Església greco-catòlica ucraïnesa que va començar a Roma l'1 de setembre passat. Aquest dimecres 11 de setembre tindrà lloc la conferència de premsa per presentar els treballs. Mentrestant, s'ha anunciat l'elecció del bisbe Reverend Ivan Kulyk.

Vatican News, 10 setembre 19

Aquest 10 de setembre el Sínode dels Bisbes de l'Església greco-catòlica d'Ucraïna ha triat bisbe de l'eparquia de Kamyanets-Podilskyi dels Ucraïnesos al Reverend Ivan Kulyk, sacerdot de la Parròquia dels Sants Sergi i Baco a Roma, a qui el Sant Pare ha donat el seu consentiment.

El recent elegit

El reverend Ivan Kulyk va néixer el 16 de març de 1979 a Perevolka, a la regió de Ternopil. El 1997 va començar la formació sacerdotal al Seminari Major a Ternopil, que posteriorment va continuar al Seminari de Lublin (Polònia). Conclòs el procés de formació, el 8 de maig de 2005 va rebre l'ordenació presbiteral. De 2005 a 2009 va estudiar a l'Institut Patrístic "Augustinianum" a Roma, on va obtenir una llicència en Patrística i Patrologia.

De 2006 a 2009 va portar a terme el ministeri pastoral per als fidels greco-catòlics ucraïnesos residents a Itàlia, en particular a Cattolica, Pesaro, Pàdua, Este, Tiene, Bassano del Grappa i Chioggia. El 2009 va ser nomenat administrador de la Parròquia dels Sants Sergi i Baco a Roma. Des de 2013 és rector de la mateixa parròquia.

Demà una conferència de premsa a Ràdio Vaticana

D'altra banda, al final del Sínode de l'Església greco-catòlica ucraïnesa, que ha conclòs avui a Roma - i que havia començat l' 1 de setembre passat - Sa Beatitud Sviatoslav Shevchuk, Arquebisbe Major de Kíev-Galitzia i de tota Rússia i Primat d'aquesta Església, presidirà demà una conferència de premsa a la Sala Marconi de Ràdio Vaticana.

Durant aquesta roda de premsa, Sa Beatitud Sviatoslav presentarà els treballs del Sínode de l'Església greco-catòlica ucraïnesa. Sínode que, recordem, va tenir lloc a Roma, en el 50è aniversari de la Co-catedral de Santa Sofia, seu dels fidels greco-catòlics ucraïnesos a Itàlia, i en el 90è aniversari de les primeres trobades dels bisbes de l'Església greco -catòlica ucraïnesa, celebrats també a Roma pel Metropolita Andriy Sheptytsky.

Temes tractats durant el Sínode d'aquesta Església

Els 47 bisbes que són membres del Sínode de l'Església greco-catòlica ucraïnesa han parlat durant aquests dies sobre el tema: "La comunió i la unitat en la vida i el testimoni de l'Església ucraïnesa avui". Els treballs del Sínode es van obrir amb una trobada amb el Sant Pare. Posteriorment, els bisbes van rebre les salutacions dels Cardenals Pietro Parolin, Secretari d'Estat de Sa Santedat; Leonardo Sandri, prefecte de la Congregació per a les Esglésies Orientals; Angelo de Donatis, Vicari del Papa per a la Diòcesi de Roma i administrador apostòlic seu vacant de l'Exarcat Apostòlic, erigit recentment pel papa Francesc per als fidels greco-catòlics ucraïnesos a Itàlia, i Gualtiero Bassetti, President de la Conferència Episcopal Italiana.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 28 DE FEBRER

4a EDICIÓ DE LA NIT DELS ANIMADORS DE LA FE, AMB EL TEMA “QUÈ ENTENEM PER FE?”. Organitza: Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 h

DISSABTE, 29 DE FEBRER

VÍGILIA DE CONVERSIÓ I SANACIÓ ALS FRANCISCANS DE GRANOLLERS. Amb la participació de COR NOU i Ministeri Musical Sta. Maria Jaire. Hora: 21.00 h. Lloc: Parròquia Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua (C/ Joan Prim, 183, Granollers)

DIMARTS, 3 DE MARÇ

CURS 'QUÈ ÉS EL QUE EN VERITAT S'HA DE CREURE'. Amb José I. González-Faus. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dates: Del 3 de març al 14 d'abril. Hora: 19.00 h. Lloc: C/ Roger de Llúria, 13, Barcelona

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.