• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Nou bisbe de l'eparquia de Kamyanets-Podilskyi

Conclou el Sínode de l'Església greco-catòlica ucraïnesa que va començar a Roma l'1 de setembre passat. Aquest dimecres 11 de setembre tindrà lloc la conferència de premsa per presentar els treballs. Mentrestant, s'ha anunciat l'elecció del bisbe Reverend Ivan Kulyk.

Vatican News, 10 setembre 19

Aquest 10 de setembre el Sínode dels Bisbes de l'Església greco-catòlica d'Ucraïna ha triat bisbe de l'eparquia de Kamyanets-Podilskyi dels Ucraïnesos al Reverend Ivan Kulyk, sacerdot de la Parròquia dels Sants Sergi i Baco a Roma, a qui el Sant Pare ha donat el seu consentiment.

El recent elegit

El reverend Ivan Kulyk va néixer el 16 de març de 1979 a Perevolka, a la regió de Ternopil. El 1997 va començar la formació sacerdotal al Seminari Major a Ternopil, que posteriorment va continuar al Seminari de Lublin (Polònia). Conclòs el procés de formació, el 8 de maig de 2005 va rebre l'ordenació presbiteral. De 2005 a 2009 va estudiar a l'Institut Patrístic "Augustinianum" a Roma, on va obtenir una llicència en Patrística i Patrologia.

De 2006 a 2009 va portar a terme el ministeri pastoral per als fidels greco-catòlics ucraïnesos residents a Itàlia, en particular a Cattolica, Pesaro, Pàdua, Este, Tiene, Bassano del Grappa i Chioggia. El 2009 va ser nomenat administrador de la Parròquia dels Sants Sergi i Baco a Roma. Des de 2013 és rector de la mateixa parròquia.

Demà una conferència de premsa a Ràdio Vaticana

D'altra banda, al final del Sínode de l'Església greco-catòlica ucraïnesa, que ha conclòs avui a Roma - i que havia començat l' 1 de setembre passat - Sa Beatitud Sviatoslav Shevchuk, Arquebisbe Major de Kíev-Galitzia i de tota Rússia i Primat d'aquesta Església, presidirà demà una conferència de premsa a la Sala Marconi de Ràdio Vaticana.

Durant aquesta roda de premsa, Sa Beatitud Sviatoslav presentarà els treballs del Sínode de l'Església greco-catòlica ucraïnesa. Sínode que, recordem, va tenir lloc a Roma, en el 50è aniversari de la Co-catedral de Santa Sofia, seu dels fidels greco-catòlics ucraïnesos a Itàlia, i en el 90è aniversari de les primeres trobades dels bisbes de l'Església greco -catòlica ucraïnesa, celebrats també a Roma pel Metropolita Andriy Sheptytsky.

Temes tractats durant el Sínode d'aquesta Església

Els 47 bisbes que són membres del Sínode de l'Església greco-catòlica ucraïnesa han parlat durant aquests dies sobre el tema: "La comunió i la unitat en la vida i el testimoni de l'Església ucraïnesa avui". Els treballs del Sínode es van obrir amb una trobada amb el Sant Pare. Posteriorment, els bisbes van rebre les salutacions dels Cardenals Pietro Parolin, Secretari d'Estat de Sa Santedat; Leonardo Sandri, prefecte de la Congregació per a les Esglésies Orientals; Angelo de Donatis, Vicari del Papa per a la Diòcesi de Roma i administrador apostòlic seu vacant de l'Exarcat Apostòlic, erigit recentment pel papa Francesc per als fidels greco-catòlics ucraïnesos a Itàlia, i Gualtiero Bassetti, President de la Conferència Episcopal Italiana.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.