• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

El Cardenal Etchegaray fou "l'home de la freternitat universal"

El diumenge 9 de setembre passat es van celebrar a la Catedral de Baiona les exèquies solemnes del Cardenal Roger Etchegaray, Purpurat francès mort el 4 de setembre a l'edat de 96 anys.

ACIprensa, 10 setembre 19

El ritu fúnebre va ser presidit pel Cardenal Dominique Mamberti, prefecte del Tribunal Suprem de la Signatura Apostòlica. Entre els concelebrants van estar el Cardenal Peter Turkson, prefecte del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral; Cardenal Jean-Pierre Ricard, Arquebisbe de Bordeus; i el Cardenal Philippe Barbarin, Arquebisbe de Lió.

El Cardenal Mamberti va dir que la vida del Cardenal Etchegaray ha tingut a Crist com a clau. "Una vida orientada cap al dia de la trobada amb el seu Senyor, un dia al qual tant havia aspirat".

"Va ser la seva relació íntima amb Crist la que el va guiar a través dels seus diversos ministeris i el va fascinar" fins quan no veure veritablement servent de tots, "com aquell al qual havia dedicat la seva vida", va afirmar el Cardenal Mamberti.

Com a president del Pontifici Consell per a la Justícia i la Pau, el Cardenal Etchegaray va buscar "la justícia per als pobres i els febles: era aquest el compromís diari del cardenal amb Joan Pau II, i en totes les nombroses missions que li han fet descobrir tant patiment humà i espiritual ", va afirmar.

En aquests viatges, va assenyalar, va buscar "establir la pau i la reconciliació entre les persones i els pobles. Era veritablement l'home de la fraternitat universal".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.