Dissabte, 29 de Febrer de 2020
  • La Basílica de la Sagrada Família inicia la Quaresma amb la missa «Sent la Creu»
  • La religió en la cultura climàtica, en l'àmbit laboral i en les cures pal·liatives
  • Veneçuela: Monsenyor Azuaje cita les claus del seminari per prevenir abusos
  • El Papa ajorna les audiències però continua amb la misses a Santa Marta
  • Inici de la Quaresma al Bisbat d'Urgell
  • 1 de març, dia d’Hispanoamèrica
  • Papa a la Pontifícia Acadèmia per a la Vida: Les tecnologies ben utilitzades poden donar bons fruits
  • Grècia: protestes contra els migrants a Lesbos i Chios
  • El Tribunal Constitucional despenalitza el suïcidi a Alemanya
  • Els bisbes catalans parlen de les pràctiques quaresmals i de les temptacions

El Cardenal Etchegaray fou "l'home de la freternitat universal"

El diumenge 9 de setembre passat es van celebrar a la Catedral de Baiona les exèquies solemnes del Cardenal Roger Etchegaray, Purpurat francès mort el 4 de setembre a l'edat de 96 anys.

ACIprensa, 10 setembre 19

El ritu fúnebre va ser presidit pel Cardenal Dominique Mamberti, prefecte del Tribunal Suprem de la Signatura Apostòlica. Entre els concelebrants van estar el Cardenal Peter Turkson, prefecte del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral; Cardenal Jean-Pierre Ricard, Arquebisbe de Bordeus; i el Cardenal Philippe Barbarin, Arquebisbe de Lió.

El Cardenal Mamberti va dir que la vida del Cardenal Etchegaray ha tingut a Crist com a clau. "Una vida orientada cap al dia de la trobada amb el seu Senyor, un dia al qual tant havia aspirat".

"Va ser la seva relació íntima amb Crist la que el va guiar a través dels seus diversos ministeris i el va fascinar" fins quan no veure veritablement servent de tots, "com aquell al qual havia dedicat la seva vida", va afirmar el Cardenal Mamberti.

Com a president del Pontifici Consell per a la Justícia i la Pau, el Cardenal Etchegaray va buscar "la justícia per als pobres i els febles: era aquest el compromís diari del cardenal amb Joan Pau II, i en totes les nombroses missions que li han fet descobrir tant patiment humà i espiritual ", va afirmar.

En aquests viatges, va assenyalar, va buscar "establir la pau i la reconciliació entre les persones i els pobles. Era veritablement l'home de la fraternitat universal".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 28 DE FEBRER

4a EDICIÓ DE LA NIT DELS ANIMADORS DE LA FE, AMB EL TEMA “QUÈ ENTENEM PER FE?”. Organitza: Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 h

DISSABTE, 29 DE FEBRER

VÍGILIA DE CONVERSIÓ I SANACIÓ ALS FRANCISCANS DE GRANOLLERS. Amb la participació de COR NOU i Ministeri Musical Sta. Maria Jaire. Hora: 21.00 h. Lloc: Parròquia Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua (C/ Joan Prim, 183, Granollers)

DIMARTS, 3 DE MARÇ

CURS 'QUÈ ÉS EL QUE EN VERITAT S'HA DE CREURE'. Amb José I. González-Faus. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dates: Del 3 de març al 14 d'abril. Hora: 19.00 h. Lloc: C/ Roger de Llúria, 13, Barcelona

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.