• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

El Papa a les autoritats de Maurici: Acollir migrants i lluitar contra la discriminació

El papa Francesc ha mantingut aquest dilluns 9 de setembre una trobada amb les autoritats, la societat civil i el cos diplomàtic de la República, en l'última etapa d'aquest viatge apostòlic per tres països africans, en què va exhortar a acollir els migrants i a lluitar contra totes les formes de discriminació.

AICA, 10 setembre 19

"Els encoratjo, en fidelitat a les vostres arrels, a assumir el repte de donar la benvinguda i protegir els migrants que vénen avui per trobar una feina i, per a molts d'ells, millors condicions de vida per les seves famílies", va dir en el seu discurs.

El pontífex va arribar al Gran Saló del Palau Presidencial acompanyat pel president ad interim Barlen Vyapoory i el primer ministre Pravind Kumar Jugnauth, després de la visita de cortesia i el col·loqui privat que va tenir amb cada un d'ells al Saló Blu del Palau Presidencial.

Al final de la trobada amb les autoritats, el Papa acompanyat pel president ad interim de la República es va dirigir al jardí per a la benedicció d'alguns arbres.

En el seu discurs, el Papa va referir-se al "rostre multicultural, ètnic i religiós" d'aquest poble i sobretot, "la bellesa que prové de la seva capacitat de reconèixer, respectar i harmonitzar les diferències existents en funció d'un projecte comú".

Un poble - va recordar- la història de la qual "va néixer amb l'arribada de migrants de diferents horitzons i continents" que van trobar "els mitjans per viure junts, buscant construir una germanor preocupada pel bé comú".

El papa Francesc va exhortar després: "preocupin-se, de donar-los la benvinguda com els vostres avantpassats van saber acollir recíprocament; com a protagonistes i defensors d'una veritable cultura de la trobada que permeti als migrants -i a tots- ser reconeguts en la seva dignitat i drets".

Després de valorar la "tradició democràtica" instaurada després de la independència que ha fet de Maurici un "oasi de pau", va expressar el seu desig que "aquest estil de vida democràtic pugui ser conreat i desenvolupat, especialment lluitant contra totes les formes de discriminació".

Continuant el seu discurs, el Sant Pare s'ha dirigit ??a les autoritats amb un pensament especial per als joves. "Que vostès que estan compromesos en la vida política de la República de Maurici, puguin ser un exemple per als que confien en vosaltres, especialment per als joves", afirma.

"Per la seva actitud i disposició per lluitar contra totes les formes de corrupció, que puguin manifestar la grandesa del seu compromís al servei del bé comú i ser sempre dignes de la confiança que els donen els seus conciutadans", ha afegit.

Recordant el fort desenvolupament econòmic que va caracteritzar al país des de la independència, el papa Francesc va alertar sobre un creixement econòmic que no sempre beneficia a tots, deixant a alguns de costat, en especial als joves. I per això encoratja perquè es promogui "una política econòmica orientada cap a les persones" privilegiant "una millor distribució dels ingressos, la creació d'oportunitats d'ocupació i una promoció integral dels més pobres".

"Animeu-vos a no sucumbir a la temptació d'un model econòmic idòlatra que sent la necessitat de sacrificar vides humanes a l'altar de l'especulació i la mera rendibilitat, que només té en compte el benefici immediat en detriment de la protecció dels més pobres, del nostre medi ambient i els seus recursos", ha demanat.

"Es tracta d'avançar amb aquesta actitud constructiva" que "impulsa la implementació d'una conversió ecològica integral", ha expressat en recordar al cardenal Maurici Piat en ocasió del 50è aniversari de la independència de Maurici.

Una conversió que no mira només "a evitar terribles fenòmens climàtics o grans desastres naturals, sinó que també busca promoure un canvi en els estils de vida perquè el creixement econòmic realment pugui beneficiar a tots, sense córrer el risc de causar catàstrofes ecològiques ni greus crisis socials", ha conclòs.

Agraïment a les diferents religions

El papa Francesc va agrair "per com a Maurici les diferents religions, amb les seves respectives identitats, treballen mancomunadament per contribuir a la pau social i recorden el valor transcendent de la vida contra tot tipus de reduccionisme", i ha reiterat "la disposició dels catòlics en Maurici de continuar participant en aquest diàleg fecund".

"És el meu desig que Déu beneeixi al vostre poble i tots els esforços que realitzen per fomentar la trobada entre diferents cultures, civilitzacions i tradicions religioses en la promoció d'una societat justa, que no s'oblida dels seus fills, especialment d'aquells més necessitats. Que el seu amor i misericòrdia continuïn acompanyant-los i protegint-los! ", ha subratllat.

Després de finalitzar la trobada amb les autoritats de Maurici, el Papa es va traslladar a l'aeroport de Port Louis, des d'on va desplaçar-se cap a Antananarivo, capital de Madagascar, per passar la nit allà i el dimarts al matí emprendre el seu viatge de retorn a Roma.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.