• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

El papa Francesc visita la tomba de "l'apòstol dels negres"

El papa Francesc va visitar aquest dilluns 9 de setembre el santuari del beat pare Jacques-Désiré Laval, conegut com "l'apòstol dels negres" per dedicar-se a l'evangelització dels nadius de Maurici, on es va quedar en silenci per uns minuts en oració davant la seva tomba.

AICA, 10 setembre 19

Molts pelegrins visiten l'estàtua del beat, situada al santuari del mateix nom a la República de Maurici. De fet, n'hi ha que tan sols arriben fins a l'illa, després d'un llarg viatge, amb l'únic desig de tocar-la.

El pontífex, com a pelegrí de pau, també va visitar el santuari del pare Laval en aquesta tercera etapa del seu viatge apostòlic internacional a Àfrica. Es tracta d'una visita privada a la qual Francesc es va aturar uns minuts davant de la tomba del beat en oració silenciosa i després va dipositar unes flors.

A rebre'l van acudir diversos bisbes de la Conferència Episcopal de l'Oceà Índic, però també el rector i el responsable del santuari. Juntament amb ells, també van estar presents uns 65 fidels. Al final de la visita, Francesc va saludar a 12 malalts, i a 20 famílies de joves amb addiccions rebuts en "Casa A", un centre d'acollida dirigit per un diaca permanent i la seva dona.

El santuari es troba situat dins dels murs de l'església de la Santa Creu, als afores de Port Louis i es destaca per la seva recent reconstrucció el 2014 - amb motiu del 150è aniversari de la mort del beat.

Una reconstrucció que va ser necessària després de l'augment constant en el nombre de pelegrins que es troben per pregar a la tomba del pare Laval, especialment cada 9 de setembre, aniversari de la seva mort. Resulta curiós a més que la tomba del beat es troba coronada per una caixa de vidre situada sota un gran crucifix. Aquest crucifix és la reproducció de la creu al costat de la qual el pare Laval va acceptar, per primera i única vegada, ser fotografiat.

Conegut com "l'Apòstol dels negres" perquè es va dedicar a l'evangelització dels nadius de Maurici, el beat Jacques-Désiré Laval va néixer a França el 1803 en el si d'una família de classe alta que el va obligar a graduar-se en medicina, però aviat va decidir abandonar la professió mèdica per convertir-se en missioner.

El 1841 va arribar a l'illa Maurici per dedicar-se amb entusiasme a l'evangelització dels negres que, per llei, havien estat alliberats de l'esclavitud. Va destacar per la seva entrega i servei als més necessitats, en concret, per fundar nombrosos hospitals, obrir escoles primàries i construir diverses capelles per a la formació espiritual i promoure la integració social de la població.

En privat, portava una vida austera: feia servir el cilici, dormia a la terra nua, practicava el dejuni i passava nits senceres en oració. Als 59 anys, afeblit a causa d'una apoplexia, va morir el 9 de setembre de 1864. Al seu funeral van acudir més de 40.000 fidels. Va ser beatificat per Sant Joan Pau II el 29 d'abril de 1979, sent el primer beat volgut pel pontífex polonès.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.