Dissabte, 29 de Febrer de 2020
  • La Basílica de la Sagrada Família inicia la Quaresma amb la missa «Sent la Creu»
  • La religió en la cultura climàtica, en l'àmbit laboral i en les cures pal·liatives
  • Veneçuela: Monsenyor Azuaje cita les claus del seminari per prevenir abusos
  • El Papa ajorna les audiències però continua amb la misses a Santa Marta
  • Inici de la Quaresma al Bisbat d'Urgell
  • 1 de març, dia d’Hispanoamèrica
  • Papa a la Pontifícia Acadèmia per a la Vida: Les tecnologies ben utilitzades poden donar bons fruits
  • Grècia: protestes contra els migrants a Lesbos i Chios
  • El Tribunal Constitucional despenalitza el suïcidi a Alemanya
  • Els bisbes catalans parlen de les pràctiques quaresmals i de les temptacions

El papa Francesc visita la tomba de "l'apòstol dels negres"

El papa Francesc va visitar aquest dilluns 9 de setembre el santuari del beat pare Jacques-Désiré Laval, conegut com "l'apòstol dels negres" per dedicar-se a l'evangelització dels nadius de Maurici, on es va quedar en silenci per uns minuts en oració davant la seva tomba.

AICA, 10 setembre 19

Molts pelegrins visiten l'estàtua del beat, situada al santuari del mateix nom a la República de Maurici. De fet, n'hi ha que tan sols arriben fins a l'illa, després d'un llarg viatge, amb l'únic desig de tocar-la.

El pontífex, com a pelegrí de pau, també va visitar el santuari del pare Laval en aquesta tercera etapa del seu viatge apostòlic internacional a Àfrica. Es tracta d'una visita privada a la qual Francesc es va aturar uns minuts davant de la tomba del beat en oració silenciosa i després va dipositar unes flors.

A rebre'l van acudir diversos bisbes de la Conferència Episcopal de l'Oceà Índic, però també el rector i el responsable del santuari. Juntament amb ells, també van estar presents uns 65 fidels. Al final de la visita, Francesc va saludar a 12 malalts, i a 20 famílies de joves amb addiccions rebuts en "Casa A", un centre d'acollida dirigit per un diaca permanent i la seva dona.

El santuari es troba situat dins dels murs de l'església de la Santa Creu, als afores de Port Louis i es destaca per la seva recent reconstrucció el 2014 - amb motiu del 150è aniversari de la mort del beat.

Una reconstrucció que va ser necessària després de l'augment constant en el nombre de pelegrins que es troben per pregar a la tomba del pare Laval, especialment cada 9 de setembre, aniversari de la seva mort. Resulta curiós a més que la tomba del beat es troba coronada per una caixa de vidre situada sota un gran crucifix. Aquest crucifix és la reproducció de la creu al costat de la qual el pare Laval va acceptar, per primera i única vegada, ser fotografiat.

Conegut com "l'Apòstol dels negres" perquè es va dedicar a l'evangelització dels nadius de Maurici, el beat Jacques-Désiré Laval va néixer a França el 1803 en el si d'una família de classe alta que el va obligar a graduar-se en medicina, però aviat va decidir abandonar la professió mèdica per convertir-se en missioner.

El 1841 va arribar a l'illa Maurici per dedicar-se amb entusiasme a l'evangelització dels negres que, per llei, havien estat alliberats de l'esclavitud. Va destacar per la seva entrega i servei als més necessitats, en concret, per fundar nombrosos hospitals, obrir escoles primàries i construir diverses capelles per a la formació espiritual i promoure la integració social de la població.

En privat, portava una vida austera: feia servir el cilici, dormia a la terra nua, practicava el dejuni i passava nits senceres en oració. Als 59 anys, afeblit a causa d'una apoplexia, va morir el 9 de setembre de 1864. Al seu funeral van acudir més de 40.000 fidels. Va ser beatificat per Sant Joan Pau II el 29 d'abril de 1979, sent el primer beat volgut pel pontífex polonès.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 28 DE FEBRER

4a EDICIÓ DE LA NIT DELS ANIMADORS DE LA FE, AMB EL TEMA “QUÈ ENTENEM PER FE?”. Organitza: Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 h

DISSABTE, 29 DE FEBRER

VÍGILIA DE CONVERSIÓ I SANACIÓ ALS FRANCISCANS DE GRANOLLERS. Amb la participació de COR NOU i Ministeri Musical Sta. Maria Jaire. Hora: 21.00 h. Lloc: Parròquia Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua (C/ Joan Prim, 183, Granollers)

DIMARTS, 3 DE MARÇ

CURS 'QUÈ ÉS EL QUE EN VERITAT S'HA DE CREURE'. Amb José I. González-Faus. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dates: Del 3 de març al 14 d'abril. Hora: 19.00 h. Lloc: C/ Roger de Llúria, 13, Barcelona

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020



Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.