• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Nicaragua: Impune davant les violacions dels drets humans

Un nou informe de l'ONU descriu un panorama d'intensa repressió del Govern a l'oposició, així com una impunitat generalitzada per les violacions dels drets humans ocorregudes en el context de les manifestacions que van començar des d'abril a 2018. Michelle Bachelet demana que es reprengui de manera urgent un diàleg significatiu i inclusiu i que hi hagi reparació per a les víctimes.

ONU, 9 setembre 19

A Nicaragua hi ha una manca de voluntat de l'Estat per garantir la rendició de comptes i una consolidació de la impunitat per la violació dels drets humans, assegura un nou informe publicat per l'Oficina de l'Alta Comissionada pels Drets Humans aquest divendres 6 de setembre.

L'equip de Michelle Bachelet assegura que se'ls ha negat a les víctimes l'accés a la justícia, la veritat, la reparació i les garanties de no repetició després de les greus violacions reportades des de mitjans d'abril de 2018 en el context de les protestes.

"L'Oficina, la Comissió Interamericana de Drets Humans i el Grup Interdisciplinari d'Experts Independents han documentat greus violacions dels drets humans comeses des de mitjans d'abril de 2018 en el context de les protestes. No obstant això, les autoritats estatals han negat fins al moment qualsevol responsabilitat i, més aviat, han culpat als líders socials i de l'oposició, als defensors dels drets humans i als manifestants del que ells anomenen la "violència colpista" i de la repercussió negativa en l'economia del país", es llegeix en el document.

L'informe assegura a més que les mesures institucionals i legislatives adoptades amb el propòsit declarat de reconciliar i garantir la reparació a totes les víctimes de la crisi sociopolítica es van imposar sense consulta prèvia i no s'ajusten als principis internacionals pertinents.

"La independència del Govern i la inclusió de totes les parts interessades, especialment les víctimes, són condicions indispensables per a qualsevol iniciativa que busqui justícia i reparació", diu.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.