Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Nicaragua: Impune davant les violacions dels drets humans

Un nou informe de l'ONU descriu un panorama d'intensa repressió del Govern a l'oposició, així com una impunitat generalitzada per les violacions dels drets humans ocorregudes en el context de les manifestacions que van començar des d'abril a 2018. Michelle Bachelet demana que es reprengui de manera urgent un diàleg significatiu i inclusiu i que hi hagi reparació per a les víctimes.

ONU, 9 setembre 19

A Nicaragua hi ha una manca de voluntat de l'Estat per garantir la rendició de comptes i una consolidació de la impunitat per la violació dels drets humans, assegura un nou informe publicat per l'Oficina de l'Alta Comissionada pels Drets Humans aquest divendres 6 de setembre.

L'equip de Michelle Bachelet assegura que se'ls ha negat a les víctimes l'accés a la justícia, la veritat, la reparació i les garanties de no repetició després de les greus violacions reportades des de mitjans d'abril de 2018 en el context de les protestes.

"L'Oficina, la Comissió Interamericana de Drets Humans i el Grup Interdisciplinari d'Experts Independents han documentat greus violacions dels drets humans comeses des de mitjans d'abril de 2018 en el context de les protestes. No obstant això, les autoritats estatals han negat fins al moment qualsevol responsabilitat i, més aviat, han culpat als líders socials i de l'oposició, als defensors dels drets humans i als manifestants del que ells anomenen la "violència colpista" i de la repercussió negativa en l'economia del país", es llegeix en el document.

L'informe assegura a més que les mesures institucionals i legislatives adoptades amb el propòsit declarat de reconciliar i garantir la reparació a totes les víctimes de la crisi sociopolítica es van imposar sense consulta prèvia i no s'ajusten als principis internacionals pertinents.

"La independència del Govern i la inclusió de totes les parts interessades, especialment les víctimes, són condicions indispensables per a qualsevol iniciativa que busqui justícia i reparació", diu.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.