• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Continguts principals d’El Senyal núm. 201 (setembre 2019)

Acaba de sortir el número 201 de la revista El Senyal, que edita el Bisbat de Girona, corresponent al mes de setembre. Entre els continguts que s'hi poden trobar hi ha: Normalitat diaconal, Activitats d’estiu per a joves a la Diòcesi, Setè centenari de la parròquia de Santa Maria de Blanes, Lliçó inaugural a l’ISCRG i nova càtedra, Article de Mn. Joan Carreres i Pera amb motiu de l’11 de setembre, Àngels Juscafresa: «Les persones bones estimen els malalts, els vells i els nens» i Sor Edith: «Musulmans i catòlics ens respectem».

Bisbat de Girona, 9 setembre 19

Normalitat diaconal

El diumenge 29 de setembre seran ordenats diaques dos gironins: Andreu Soler i Rossell i Antoni Coll i Casals, aquest darrer en el seu camí cap al sacerdoci. Tots dos són entrevistats a El Senyal de setembre. La diòcesi comptarà amb una dotzena de diaques permanents. Aquesta dada, juntament amb el fet que ja han passat quasi tres lustres des que el bisbe Carles Soler, aleshores titular de la seu de sant Narcís, va signar el decret d’instauració del diaconat permanent a la nostra Diòcesi, fa que es pugi parlar de «normalitat diaconal».

Activitats d’estiu per a joves a la Diòcesi

Uns 3.300 infants i joves de 23 esplais parroquials han gaudit de més d’una seixantena d’activitats aquest estiu. Gairebé 600 monitors voluntaris han vetllat per atendre els participants. En total, els centres federats a la Fundació Esplai Girona - Mare de Déu del Mont, han dut a terme 24 torns de colònies, 12 casals d’estiu, 7 rutes, 7 campaments, 5 cursos de pre-monitors, 4 de monitors, dos camps de treball i un curs de directors d’activitats en el lleure.

Setè centenari de la parròquia de Santa Maria de Blanes

La parròquia de Santa Maria de Blanes celebra enguany 700 anys d’existència. Ho explica en un article el seu rector, Mn. Enric Roura. Diu que fa dos anys es va crear una comissió que ha dissenyat un calendari d’actes que ocuparà tot el segon semestre d’aquest any. La parròquia, afegeix Mn. Enric, «des de sempre ha impulsat iniciatives benèfiques, cíviques, culturals i d’esplai».

Lliçó inaugural a l’ISCRG i nova càtedra

L’acte d’inauguració de curs a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG) serà el dia 26 de setembre, amb la lliçó inaugural de Jaume Julià sobre les antropologies filosòfiques de Pedro Laín Entralgo i Jesús Mosterín. D’altra banda, s’ha creat a l’ISCRG la Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill, que oferirà un cicle de conferències sobre iconografia cristiana.

Article de Mn. Joan Carreres i Péra amb motiu de l’11 de setembre

Mn. Joan Carreres i Péra, rector de la parròquia de Tossa de Mar, afirma amb motiu de la proximitat de l’11 de setembre: «El Procés, encara obert, aquest 11 de setembre tindrà una nova tessitura: a l’espera del veredicte dels jutges del Tribunal Constitucional i amb un cert desori en la unitat d’acció els dirigents sobiranistes». També destaca l’amor a Catalunya del nou arquebisbe de Tarragona.

Àngels Juscafresa: «Les persones bones estimen els malalts, els vells i els nens»

Va ser una de les iniciadores de l’Ofrena Floral de la joventut catalana i mallorquina a la Mare de Déu de Lourdes, que ara ha complert cinquanta anys. Qualifica d’«impressionant» el que es veu i es viu a Lourdes. I afirma, basant-se en una expressió de Mn. Jordi Carrera, que «les bones persones estimen els malalts, els vells i els nens».

Sor Edith: «Musulmans i catòlics ens respectem»

És religiosa catòlica de Burkina Faso i ha impulsat projectes socials al seu país. Sor Edith afirma, en una entrevista: «Al nostre centre sanitari, musulmans i catòlics ens respectem». També diu: «Preguem amb discreció per la pressió islamista».


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.