• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

L’educador claretià, atent a la xarxa de relacions

Un total de 28 mestres i professors novells dels col·legis Claret de Barcelona, Cornellà de Llobregat i Valls han assistit a la jornada de formació sobre l’educador claretià. S’han reunit aquest dijous passat a Sallent, en família claretiana.

Claretians, 9 setembre 19

Un cop feta l’acollida i la presentació de la jornada, hi ha hagut una dinàmica de coneixença dels participants. Tot seguit el pare Josep Sanz ha fet la conferència sobre ‘L’educador claretià’. Sanz ha destacat quatre aspectes del pare Claret com a missioner –veure, viure, treballar i celebrar– i la importància d’aplicar-los a les escoles claretianes per entendre el món que ens envolta i les persones, afavorir la bona convivència, treballar per a la transformació del món, saber agrair, valorar i celebrar.

També ha parlat de l’educador claretià i les seves relacions amb la missió compartida. Ser continuadors dels fundadors i comprometre’s amb el caràcter propi del centre educatiu implica establir una xarxa de relacions. Relació amb els companys de feina, amb l’alumnat, amb les famílies, amb l’entorn social i amb els valors.

A partir de la xerrada s’han fet petits grups i una posada en comú per comentar i concretar els punts de relació que poden ser més importants entre els professors, alumnes i famílies. La segona part de la jornada, a partir d’una dinàmica preparada per l’equip dels responsables de pastoral dels tres col·legis, ha consistit en visitar el museu, el temple i acabant amb una pregària a la casa natal. Seguidament, el dinar. Els participants agraeixen les portes obertes i la bona acollida de la comunitat claretiana de Sallent.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.