• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

L'abat de Montserrat demana "perdó amb més intensitat"

L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha demanat novament perdó aquest diumenge 8 de setembre, tot just 48 hores després de fer-se públic l'informe on es confirmava que el monjo Andreu Soler, ja mort, va actuar entre 1972 i 1999 com un "depredador sexual" i un "pederasta". A més, l'abat ha anunciat noves mesures de protecció a menors. Aquest contundent missatge ha arribat durant l'homilia de la Missa conventual a la Basílica de Santa Maria, celebració transmesa, com cada diumenge, per Ràdio Estel. 

Catalunya Cristiana, 9 setembre 19

L'abat s'ha referit l'informe fet públic divendres, encarregat a una comissió independent creada per la mateixa Abadia benedictina amb l'objectiu d'investigar els abusos a menors comesos per Andreu Soler, responsable de l'agrupació escolta de Montserrat, i en el qual es revela, a més, l'existència dos nous casos de pederàstia el 1968 fins ara desconeguts, en aquest cas per part de V. T. M, que va ser responsable de l'Escolania.

Josep Maria Soler ha reiterat, a més, la voluntat que té el monestir de seguir lluitant contra la xacra de la pederàstia en la societat actual. Igualment ha afirmat que, després de conèixer aquests casos, aviat "es milloraran i augmentaran els mecanismes de protecció de menors existents a Montserrat". El màxim responsable de la comunitat benedictina ha assegurat que "Montserrat té també les seves febleses i els seus pecats", i ha recordat que divendres, amb l'informe fet públic per la comissió, es va complir el compromís, assumit ara fa uns mesos, d'investigar les denúncies d'abusos "amb voluntat de transparència". "Vull expressar, en nom dels meus germans de comunitat, la nostra consternació en conèixer el mal que es va fer a les víctimes dels abusos, així com veure com havien fallat els mecanismes de prevenció i control", ha dit l'abat. A banda de la celebració eucarística, en una entrevista a TV3, Soler ha anunciat que "que no pensa dimitir per aquests casos".

D'altra banda, l'abat Soler ha afegit que repeteix, "amb més intensitat encara que el 3 de febrer passat, la petició de perdó a les víctimes, les seves famílies i a tots els qui, d'una manera o altra, han patit dolorosament les conseqüències d'aquests abusos". En aquesta línia, ha tornat a posar la comunitat montserratina "a disposició de les víctimes per acompanyar-les, si ho desitgen, en el seu dolor i en la seva recuperació emocional". L'abat, a més, ha reiterat novament que els benedictins "condemnen d'una manera absoluta qualsevol tipus d'abús a menors, i reafirmen el seu compromís de lluita amb fermesa contra una problemàtica tan greu que afecta tota la nostra societat". Soler ha recordat que, en aquesta jornada del 8 de setembre, se celebra el Naixement de la Mare de Déu, a la qual està consagrada el monestir. "Avui, d'una manera especial, agraïm amb alegria la sol·licitud de la Mare de Déu cap a tots els qui, al llarg dels segles, ens hem reunit a Montserrat, i li demanem que ens ajudi per ser més fidels a Jesucrist, el seu Fill", ha conclòs.

 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.