Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Festa de la Mare de Déu de Meritxell

L'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va presidir la Missa solemne de la Patrona del Principat d’Andorra, la Mare de Déu de Meritxell, al seu Santuari-Basílica, al terme parroquial de Canillo, el diumenge dia 8 de setembre. A l’Eucaristia hi van assistir una gran quantitat de devots i pelegrins de la Mare de Déu que des de primera hora del matí van pelegrinar a peu des de totes les Parròquies del Principat per tal de visitar i pregar davant la imatge de la Patrona del Principat d’Andorra i que ompliren el Santuari.

Bisbat d'Urgell, 9 setembre 19

L’Arquebisbe i Copríncep va ser saludat a la seva arribada pel Cap de Govern M. I. Sr. Xavier Espot, la Síndica General de les Valls, M. I. Sra. Roser Suñé, el Director del Gabinet del Copríncep Francés, Sr. Pascal Escande i l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries.

A les onze del matí va començar la celebració amb l’entrada en processó dels concelebrants mentre el Cor dels Petits Cantors d’Andorra, dirigit per Catherine Metayer, entonava les estrofes de l’Ave de Meritxell. Hi foren presents els més alts representants de les institucions nacionals andorranes encapçalades pel Cap de Govern, la Síndica, els Ministres i els Consellers que van ser elegits democràticament la passada primavera i que per primera vegada, tal com va destacar Mons. Vives a la seva homilia, participaven en els seus respectius càrrecs a la Diada Nacional; així com els Cònsols de les set parròquies i els representants dels grups parlamentaris al Consell General.

A la seva homilia el Copríncep episcopal va mostrar la seva satisfacció per la propera visita al Principat d’Andorra del Copríncep francès, Sa Excel·lència el President de la República Francesa Emmanuel Macron, prevista pel proper dia 13 de setembre. La trobada dels dos Coprínceps en sòl andorrà, l’intercanvi amb les Autoritats i sobretot amb el Poble andorrà, directament o a través de les institucions i les Parròquies, serà un moment significatiu que el Copríncep episcopal va voler destacar.

El Cor dels Petits Cantors i el Cor de Cambra d’Andorra van solemnitzar la celebració amb peces de la Missa del músic norueg Ola Gjeilo i en acabar, va interpretar l’himne andorrà, mentre els fidels s’atansaven a venerar la imatge de la Patrona del Principat. Minuts més tard, al claustre del Santuari les autoritats i molts fidels van saludar personalment l’Arquebisbe al temps que les notes d’una cobla convidava els pelegrins a una ballada de sardanes per cloure la diada festiva, tot compartint un tast de coca i vi dolç.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.