• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Primera Verema Solidària de 2019 i primer ple total al celler Herència Altés, a Gandesa

Cartell d’entrades exhaurides a la primera Verema Solidària 2019, al celler Herència Altés, a Gandesa (la Terra Alta). Les poques places lliures que quedaven es van acabar d’ocupar els dies anteriors per l’efecte boca-orella i la jornada va aplegar el centenar de veremadors solidaris i una trentena més de persones entre equip d’organització, personal del celler i personal de suport. Això ha suposat uns donatius per valor d’uns 3.500€ que, sumats a la resta de projectes de Verema Solidària, ara mateix ja arriben a la quantitat de 12.072€.

Verema Solidària, 9 setembre 19

Va ser una verema de tarda-vespre, per mirar de fer més suportables les condicions climàtiques de finals d’estiu, i d’estil tradicional. Es va escollir la finca de Lo Grau de l’Inquisidor –amb varietat de garnatxa blanca– per veremar durant una hora aproximadament, acompanyats del so de les gralles de l’Embolic de Batea i dels carros tirats pels matxos de Demetrio per recollir les caixes de raïm tal com es feia en temps passats. Els més petits també van poder provar l’experiència de trepitjar raïm abans de ficar-lo a la càmera frigorífica. La collita de Verema Solidària servirà per fer un vi que estarà llest a partir del maig de 2020.

La segona part de la jornada va comptar amb un recorregut per les instal·lacions del celler –zones de recepció del vi, triatge, tancs inoxidables, barriques de fusta i formigó, planta embotelladora– i la història i filosofia mediambiental del celler, juntament amb una mostra de vins de cellers de proximitat de la Terra Alta i les explicacions dels projectes socials.

Les aportacions d’aquesta quarta edició de Verema Solidària aniran destinades en un 60% a dos projectes: Ambtu, de l’Associació Quilòmetre Zero, que consisteix en  voluntaris que acompanyen als menors tutelats per l’administració en el procés d’emancipació quan compleixen 18 anys. El projecte Ambtu, a Barcelona, porta realitzades 377 parelles de mentoria. L’aportació de Verema Solidària servirà per estendre’l a la demarcació de Tarragona. El segon projecte finançat aquest 2019 es Llavors d’oportunitats de la Fundació Alba Futur que té com a objectiu millorar la integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual al Pallars Jussà creant llocs de treball dignes tot recuperant al mateix temps els productes propis de l’horta d’aquesta comarca.

La resta de donacions de Verema Solidària aniran destinades a realitzar una formació en captació de fons oberta a totes les organitzacions dels territoris i a cobrir el cost d’estructura i plataforma.

Les properes veremes solidàries d’enguany seran:

A banda de les veremes també es recullen fons amb la venda de les ampolles elaborades a cada edició i amb iniciatives solidàries vinculades a aquest projecte, com ara les jornades de portes obertes que organitzen alguns cellers. Finalment, el mes de maig es fa un tast amb maridatge dels vins d’aquella anyada, realitzat per un xef de prestigi internacional.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.