Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Primera Verema Solidària de 2019 i primer ple total al celler Herència Altés, a Gandesa

Cartell d’entrades exhaurides a la primera Verema Solidària 2019, al celler Herència Altés, a Gandesa (la Terra Alta). Les poques places lliures que quedaven es van acabar d’ocupar els dies anteriors per l’efecte boca-orella i la jornada va aplegar el centenar de veremadors solidaris i una trentena més de persones entre equip d’organització, personal del celler i personal de suport. Això ha suposat uns donatius per valor d’uns 3.500€ que, sumats a la resta de projectes de Verema Solidària, ara mateix ja arriben a la quantitat de 12.072€.

Verema Solidària, 9 setembre 19

Va ser una verema de tarda-vespre, per mirar de fer més suportables les condicions climàtiques de finals d’estiu, i d’estil tradicional. Es va escollir la finca de Lo Grau de l’Inquisidor –amb varietat de garnatxa blanca– per veremar durant una hora aproximadament, acompanyats del so de les gralles de l’Embolic de Batea i dels carros tirats pels matxos de Demetrio per recollir les caixes de raïm tal com es feia en temps passats. Els més petits també van poder provar l’experiència de trepitjar raïm abans de ficar-lo a la càmera frigorífica. La collita de Verema Solidària servirà per fer un vi que estarà llest a partir del maig de 2020.

La segona part de la jornada va comptar amb un recorregut per les instal·lacions del celler –zones de recepció del vi, triatge, tancs inoxidables, barriques de fusta i formigó, planta embotelladora– i la història i filosofia mediambiental del celler, juntament amb una mostra de vins de cellers de proximitat de la Terra Alta i les explicacions dels projectes socials.

Les aportacions d’aquesta quarta edició de Verema Solidària aniran destinades en un 60% a dos projectes: Ambtu, de l’Associació Quilòmetre Zero, que consisteix en  voluntaris que acompanyen als menors tutelats per l’administració en el procés d’emancipació quan compleixen 18 anys. El projecte Ambtu, a Barcelona, porta realitzades 377 parelles de mentoria. L’aportació de Verema Solidària servirà per estendre’l a la demarcació de Tarragona. El segon projecte finançat aquest 2019 es Llavors d’oportunitats de la Fundació Alba Futur que té com a objectiu millorar la integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual al Pallars Jussà creant llocs de treball dignes tot recuperant al mateix temps els productes propis de l’horta d’aquesta comarca.

La resta de donacions de Verema Solidària aniran destinades a realitzar una formació en captació de fons oberta a totes les organitzacions dels territoris i a cobrir el cost d’estructura i plataforma.

Les properes veremes solidàries d’enguany seran:

A banda de les veremes també es recullen fons amb la venda de les ampolles elaborades a cada edició i amb iniciatives solidàries vinculades a aquest projecte, com ara les jornades de portes obertes que organitzen alguns cellers. Finalment, el mes de maig es fa un tast amb maridatge dels vins d’aquella anyada, realitzat per un xef de prestigi internacional.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.