Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Papa Francesc: "Les benaurances són el carnet d'identitat del cristià"

El papa Francesc ha arribat aquest 9 de setembre, al matí, a Port Louis, Maurici. L'eucaristia s'ha celebrat al Monument de Maria Reina de la Pau. Al voltant de cent mil persones han assistit a la celebració en un matí molt assolellat.

Vatican News, 9 setembre 19

El monument de Maria Reina de la Pau va ser inaugurat el 15 d'agost de 1940, en agraïment per la preservació del país durant la Primera Guerra Mundial. Està construït de forma de terrasses ascendents, plenes de verd i flors multicolors. El cim està coronat amb la imatge de la Mare de Déu, feta en marbre i d'uns tres metres d'alt.

El papa Francesc ha començat la seva homilia saludant els milers de pelegrins vinguts no només de Maurici, sinó de les altres illes circumdants, de l'Oceà Índic i els ha animat a deixar que la mateixa Paraula, que Jesús va pronunciar fa dos mil anys, "encengui fins als cors més freds".

Ha continuat afirmant: "Junts podem dir al Senyor: creiem en tu i, amb la llum de la fe i el batec del cor, sabem que és veritat la profecia d'Isaïes: anuncies la pau i la salvació, portes bones notícies, regne nostre Déu".

El text de l'Evangeli sobre el qual reflexiona el Papa és el de les Benaurances: "Les benaurances« són el carnet d'identitat del cristià. Si algú de nosaltres es planteja la pregunta: "Com es fa per ser un bon cristià?", La resposta és senzilla: cal fer, cada un a la seva manera, el que demana Jesús a les benaurances. En elles es dibuixa la cara del Mestre, que estem cridats a transparentar en la quotidianitat de les nostres vides ".

El beat P. Laval

En aquest context, el Sant Pare ha recordat al beat Jacques-Désiré Laval, de qui ha dit: "L'amor a Crist i als pobres va marcar la seva vida de tal manera que el va protegir de la il·lusió de fer una evangelització" llunyana i asèptica". Sabia que evangelitzar suposava fer-se tot per a tots".

Model d'evangelització

Seguidament, Francesc ha aprofundit sobre el sentit que de l'evangelització tenia el p. Laval: "Va aprendre l'idioma dels esclaus recentment alliberats i els va anunciar de manera simple la Bona Nova de la salvació. Va saber convocar els fidels i els va formar per emprendre la missió i crear petites comunitats cristianes en barris, ciutats i llogarets veïns, moltes d'aquestes petites comunitats han estat l'inici de les actuals parròquies. Va ser sol·lícit a brindar confiança als més pobres i descartats perquè fossin ells els primers a organitzar-se i trobar respostes als seus patiments".

Promoure una Església que convoqui. Comptar amb els joves

El Papa ha cridat a l'Església no perdre l'entusiasme evangelitzador, "refugiant-nos en seguretats", que deriven en una Església incapaç de convocar. Per això, insisteix: "L'impuls missioner té rostre jove i rejovenidor. Són precisament els joves els qui, amb la seva vitalitat i entrega, poden aportar-li la bellesa i frescor pròpia de la joventut quan desafien la comunitat cristiana a renovar-nos i ens conviden a partir cap a nous horitzons ".

Situació de la joventut

El Papa ha cridat l'atenció sobre la situació dels joves a Maurici: "són els joves els que més pateixen, pateixen la desocupació, els treu la possibilitat de sentir-se actors privilegiats de la pròpia història comuna". Els joves, diu el Papa, "viuen un futur incert que els empeny fora del camí i els obliga a escriure la seva vida al marge, deixant-los vulnerables i gairebé sense punts de referència davant les noves formes d'esclavitud d'aquest segle XXI. Ells, els nostres joves, són la nostra primera missió! "

Apropar com Església als joves

El Sant Pare ha animat a tots a "donar-los un lloc (als joves), coneixent" el seu llenguatge ", escoltant les seves històries, vivint al seu costat, fent-los sentir que són benaurats de Déu. No ens deixem robar la cara jove de l'Església i de la societat; no deixem que siguin els mercaders de la mort qui robin les primícies d'aquesta terra! "

I preguntant-se què faria el p. Laval, el Papa va afirmar: "Per viure l'Evangeli, no es pot esperar que tot al nostre voltant sigui favorable, perquè moltes vegades les ambicions del poder i els interessos mundans juguen en contra nostra (...) En una societat així, es torna difícil viure les benaurances (...) però no podem deixar que ens guanyi el desànim ".

"Cada vegada som menys"

El Papa ha insistit que, davant aquesta constatació, no hauria només preocupar-nos el nombre, sinó "Les mancances d'homes i dones que volen viure la felicitat fent camins de santedat, homes i dones que deixin cremar el seu cor amb l'anunci més bonic i alliberador. Si alguna cosa ha d'inquietar santament i preocupar la nostra consciència, és que tants germans nostres visquin sense la força, la llum i el consol de l'amistat amb Jesucrist, sense una comunitat de fe que els contingui, sense un horitzó de sentit i de vida".

Deixar-se tocar per Jesús, el Senyor

Deixem que toqui el cor de molts homes i dones d'aquesta terra, deixem que toqui també el nostre cor perquè la seva novetat renovi la nostra vida i la de la nostra comunitat. I no ens oblidem que qui convoca amb força, qui construeix l'Església, és l'Esperit Sant, ha afirmat el papa Francesc.

Ha finalitzat l'homilia convidant els fidels a sol·licitar a Maria: "Demanem-li el do de l'obertura a l'Esperit Sant, de l'alegria perseverant, aquesta que no s'acovardeix, ni es replega, la que sempre torna a experimentar i afirmar que" el Totpoderós fa grans obres, el seu nom és sant".

Al final de la celebració de la Santa Missa, el Papa ha saludat els assistents, així com ha agraït al cardenal Piat, a Mons. Aubry i a tots pel seu treball i esforç. De la mateixa manera, al President de la República, al Primer Ministre i a les autoritats del país pel seu generós esforç realitzat.

Hi ha haver una salutació als presos que han seguit el camí "Alfa" a la presó i que m'han escrit; els dirigeixo les meves salutacions cordials i la meva benedicció.

També va donar les gràcies als sacerdots, diaques, consagrats i voluntaris. A les persones vingudes de Seychlles, Comores, Chagos, Agalega, Rodrigues i Maurici. A tots els ha assegurat les seves oracions i proximitat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.