Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Activitat d’estiu de la delegació de Joventut del Bisbat de Solsona

La darrera setmana d’agost, dels dies 24 a l’1 de setembre, quinze joves de la diòcesi de Solsona van compartir una setmana amb d’altres joves a l’aldea de Taizé. Va ser la primera vegada que tots ells hi assitien i cadascun, d’una manera especial, s’ha emportat algunes de les paraules que el Senyor els ha pogut transmetre en les estones de pregària, en els tallers o en el compartir amb persones d’altres països o d’altres branques del cristianisme.

Bisbat de Solsona, 9 setembre 19

La setmana va començar interpel·lant als joves amb la següent frase: “el meu esperit et busca Senyor” (Is26, 9a). Tots estem cridats a que el nostre esperit busqui al Senyor, molts d’ells van explicar com havien pogut veure el rostre de Crist en els altres.

Els responsables van optar per crear diàriament un espai de compartir, experiències, sentiments i emocions, inclús algun dia alguns dels joves va atrevir-se a donar el seu testimoni de fe i de vida, que va ajudar-los a guanyar confiança entre ells i a fer més pinya.

Una de les joves ha volgut compartir el seu testimoni a Taizé: 

He passat una setmana a Taizé, ha estat sense cap dubte de les millors experiències que he viscut, ja sigui per l’ambient, la gent, les pregàries, el cants, els petits detalls, l’amor, que es converteix en el més important. També he tingut l’oportunitat de participar en petites formacions a favor de l’ecologia, en les quals es manifestava la urgència de la situació actual, respecte la destrucció de tota la creació.

Més de 3000 joves de molts llocs hem estat en convivència i el més important, Déu estava entre nosaltres, no en tenim cap dubte, l’amor que ens teníem hauria de ser un amor universal. Quin regal somriure a algú qualsevol i que et torni aquest somriure amb la mateixa intensitat, que t’aculli, encara que sigui només durant uns segons. Considero que cal viure-ho i sentir-ho, les paraules no ho expliquen.

He conegut gent de molts llocs i amb punts de vista diferents, amb els que hem fet amistats molt especials mentre assajàvem al cor, o persones que hem parlat en els últims moments i dies però he valorat molt, i és que m’he sorprès fins al final, he compartit converses molt especials, testimonis que m’han deixat molt per pensar, petits regals, que em guardo al cor.

De tot això he tret un profit molt gran per seguir endavant. Em quedo amb una frase que em va dir una amiga, mentre estàvem a l’església fent adoració: “No hi ha estrelles, però això és el cel”, m’hauria quedat allà per sempre, si hagués pogut.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.