• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

El Papa visita la "Ciutat de l'Amistat" del pare Opeka

En l'última jornada del seu viatge apostòlic a Madagascar i després d'haver celebrat la Missa al Camp Diocesà de Soamandrakizay, el papa Francesc va visitar la "Ciutat de l'Amistat" de la comunitat Akamasoa, l'obra fundada el 1989, sobre un abocador d'escombraries, pel pare Pere Opeka, el sacerdot argentí, membre de la Congregació dels pares vicentins, que treballa a Madagascar des de fa més de 30 anys.

AICA, 9 setembre 19

El papa Francesc va agrair a tots per aquesta impressionant tasca de dignitat humana i va encoratjar als joves "a no abaixar mai els braços davant la pobresa, ja que ser pobre no és una fatalitat, sempre hi ha esperança", va dir.

El Papa va ser rebut pel pare Opeka, qui el va acompanyar fins al auditorium Manantenasoa on estaven reunits uns 8.000 joves. Després d'escoltar el cant de benvinguda, juntament amb el discurs del missioner argentí i les paraules d'un nen en representació de tota la comunitat, el Papa els va dedicar unes paraules d'alè animant-los a perseverar en aquest camí de lluita malgrat les dificultats.

En primer lloc, el pontífex va manifestar la seva alegria per aquesta especial trobada a Akamasoa, "expressió de la presència de Déu enmig del seu poble pobre; un Déu que va decidir viure i romandre enmig d'ells".

"En veure els seus rostres radiants, dono gràcies al Senyor que ha escoltat el clam dels pobres i que ha manifestat el seu amor amb signes concrets com la creació d'aquest treball, construïda amb les seves pròpies mans" -va dir el Papa- assegurant que els seus crits, fruit de la impotència de viure sense sostre, de veure créixer els infants a la desnutrició i de no tenir feina; s'han transformat en cants d'esperança per a ells mateixos i per a tots els que els contemplen.

"Cada racó d'aquests barris, cada escola o dispensari són un cant d'esperança que desmenteix i silencia tota fatalitat. Diguem-ho amb força, la pobresa no és una fatalitat", ha afegit.

Fent referència a l'enorme tasca que hi ha darrere de la construcció d'aquest barri, i de la valentia d'aquells que al costat del pare Opeka es van aventurar a transmetre l'enorme tresor de l'esforç, la disciplina i l'honestedat; el Papa va recordar que en els fonaments d'aquesta comunitat "trobem una fe viva que es va traduir en actes concrets, capaç de moure muntanyes".

"Una fe que va permetre veure possibilitat on només es veia precarietat, veure esperança on només es veia fatalitat, veure vida on tants anunciaven mort i destrucció", ha afirmat Francesc citant com a exemple les paraules de l'apòstol Jaume: "la fe si no té obres està morta per dins".

El papa Francesc va dedicar finalment unes profundes paraules per als joves d'Akamasoa: "no baixin mai els braços davant els efectes nefastos de la pobresa, ni mai sucumbeixin a les temptacions del camí fàcil o del tancar-se en vosaltres mateixos".

"Ara us toca a vosaltres continuar el treball que van realitzar els vostres avantpassats", va dir el Bisbe de Roma, posant l'accent en que la força per realitzar-lo es troba en la seva fe i en el testimoni viu que els seus grans han plasmat en les seves vides ".

"Deixin que floreixin en vosaltres els dons que el Senyor els ha donat", va concloure el Papa exhortant-los a demanar a Déu que els ajudi a posar-se al servei dels seus germans i germanes amb generositat ", i convidant a tothom a resar perquè Madagascar aconsegueixi models de desenvolupament que privilegien la lluita contra la pobresa i l'exclusió social des de la confiança, l'educació i el treball.

El Papa es va acomiadar agraint, un cop més, al pare Pere, als seus col·laboradors i a tots els amics d'Akamasoa, "pel seu testimoni profètic i esperançador".

Posteriorment, Francesc es va traslladar cap a la pedrera de Mahatazana on va realitzar una oració pels treballadors.

El pare Pere Opeka CM, membre de la Congregació de la Missió (Pares Vicentins), qui des de fa gairebé 50 anys desenvolupa una tasca humanitària a Madagascar, en la seva última visita a l'Argentina, el 2018, va afirmar sobre la seva tasca a Antananarivo: " jo vaig anar cap a ells. Akamasoa és un exemple perquè d'un infern hem creat un oasi d'esperança, d'amistat, de fraternitat, d'alegria 'en 29 anys !, però cal viure'ls. Així és que tot és possible, amb l'amor de Déu, amb l'amor de Jesús, amb l'Evangeli que és alegria tot és possible! "


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.