Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

El Papa visita la "Ciutat de l'Amistat" del pare Opeka

En l'última jornada del seu viatge apostòlic a Madagascar i després d'haver celebrat la Missa al Camp Diocesà de Soamandrakizay, el papa Francesc va visitar la "Ciutat de l'Amistat" de la comunitat Akamasoa, l'obra fundada el 1989, sobre un abocador d'escombraries, pel pare Pere Opeka, el sacerdot argentí, membre de la Congregació dels pares vicentins, que treballa a Madagascar des de fa més de 30 anys.

AICA, 9 setembre 19

El papa Francesc va agrair a tots per aquesta impressionant tasca de dignitat humana i va encoratjar als joves "a no abaixar mai els braços davant la pobresa, ja que ser pobre no és una fatalitat, sempre hi ha esperança", va dir.

El Papa va ser rebut pel pare Opeka, qui el va acompanyar fins al auditorium Manantenasoa on estaven reunits uns 8.000 joves. Després d'escoltar el cant de benvinguda, juntament amb el discurs del missioner argentí i les paraules d'un nen en representació de tota la comunitat, el Papa els va dedicar unes paraules d'alè animant-los a perseverar en aquest camí de lluita malgrat les dificultats.

En primer lloc, el pontífex va manifestar la seva alegria per aquesta especial trobada a Akamasoa, "expressió de la presència de Déu enmig del seu poble pobre; un Déu que va decidir viure i romandre enmig d'ells".

"En veure els seus rostres radiants, dono gràcies al Senyor que ha escoltat el clam dels pobres i que ha manifestat el seu amor amb signes concrets com la creació d'aquest treball, construïda amb les seves pròpies mans" -va dir el Papa- assegurant que els seus crits, fruit de la impotència de viure sense sostre, de veure créixer els infants a la desnutrició i de no tenir feina; s'han transformat en cants d'esperança per a ells mateixos i per a tots els que els contemplen.

"Cada racó d'aquests barris, cada escola o dispensari són un cant d'esperança que desmenteix i silencia tota fatalitat. Diguem-ho amb força, la pobresa no és una fatalitat", ha afegit.

Fent referència a l'enorme tasca que hi ha darrere de la construcció d'aquest barri, i de la valentia d'aquells que al costat del pare Opeka es van aventurar a transmetre l'enorme tresor de l'esforç, la disciplina i l'honestedat; el Papa va recordar que en els fonaments d'aquesta comunitat "trobem una fe viva que es va traduir en actes concrets, capaç de moure muntanyes".

"Una fe que va permetre veure possibilitat on només es veia precarietat, veure esperança on només es veia fatalitat, veure vida on tants anunciaven mort i destrucció", ha afirmat Francesc citant com a exemple les paraules de l'apòstol Jaume: "la fe si no té obres està morta per dins".

El papa Francesc va dedicar finalment unes profundes paraules per als joves d'Akamasoa: "no baixin mai els braços davant els efectes nefastos de la pobresa, ni mai sucumbeixin a les temptacions del camí fàcil o del tancar-se en vosaltres mateixos".

"Ara us toca a vosaltres continuar el treball que van realitzar els vostres avantpassats", va dir el Bisbe de Roma, posant l'accent en que la força per realitzar-lo es troba en la seva fe i en el testimoni viu que els seus grans han plasmat en les seves vides ".

"Deixin que floreixin en vosaltres els dons que el Senyor els ha donat", va concloure el Papa exhortant-los a demanar a Déu que els ajudi a posar-se al servei dels seus germans i germanes amb generositat ", i convidant a tothom a resar perquè Madagascar aconsegueixi models de desenvolupament que privilegien la lluita contra la pobresa i l'exclusió social des de la confiança, l'educació i el treball.

El Papa es va acomiadar agraint, un cop més, al pare Pere, als seus col·laboradors i a tots els amics d'Akamasoa, "pel seu testimoni profètic i esperançador".

Posteriorment, Francesc es va traslladar cap a la pedrera de Mahatazana on va realitzar una oració pels treballadors.

El pare Pere Opeka CM, membre de la Congregació de la Missió (Pares Vicentins), qui des de fa gairebé 50 anys desenvolupa una tasca humanitària a Madagascar, en la seva última visita a l'Argentina, el 2018, va afirmar sobre la seva tasca a Antananarivo: " jo vaig anar cap a ells. Akamasoa és un exemple perquè d'un infern hem creat un oasi d'esperança, d'amistat, de fraternitat, d'alegria 'en 29 anys !, però cal viure'ls. Així és que tot és possible, amb l'amor de Déu, amb l'amor de Jesús, amb l'Evangeli que és alegria tot és possible! "


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.