• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Primera Trobada de l'Escola Concertada a Lleida

El Palau de Congressos de la Llotja va acollir ahir la Primera Trobada de l’Escola Concertada a Lleida amb l’assistència de més de 900 docents de 28 centres. El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, i el delegat d’Ensenyament del Bisbat i també Vicari General, Mn. Lluís Sallán van assistir a l’acte.

Bisbat de Lleida, 6 setembre 19

A la presentació ja es va deixar palès que “la davallada de la natalitat i la crisi influeixen en els concerts i les ràtios i per això només tirarem endavant si anem plegats. Per la seva part, Pilar Contreras, Directora general de Centres Concertats i Centres Privats de la Generalitat, va intervenir en el començament de la jornada i entre d’altres coses va afirmar que “vull agrair la gran tasca que feu tots els professionals per crear una educació cada vegada millor. Volem que l’alumnat sigui el centre d’atenció”. També va destacar que “el sistema de finançament és el problema més important però som conscients que és complex de resoldre”. “Hem de saber quin és el cost real d’una plaça escolar i a partir d’aquí treballar” va afirmar. Contreras també va recordar que el Decret de concerts vigent és de l’any 1985 “i la realitat social ha canviat molt”. Va afirmar que s’està treballant en una proposta de nou decret de concerts i que es vol escoltar a les escoles.

La Trobada es va distribuir en tres ponències que van abordar el futur, l’economia i el present de les escoles concertades. Van intervenir Francesc Torralba, doctor en filosofia i director de la Càtedra Ethos d’ètica aplicada de la URL; Carlos Camí, president de la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya; i Enric Puig, Secretari General de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Durant l’acte es va tenir un record per M. Jesús Cabau que havia estat directora de Lestonnac i que ens va deixar el dia abans.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.