• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Jesuïtes: Exercicis Espirituals en el dia a dia

Els Exercicis Espirituals contenen una proposta interessant per a qualsevol persona amb inquietuds culturals i espirituals. En el seu itinerari i el seu desig de fer grans coses, Ignasi acabà descobrint que no cal anticipar-se sino deixar-se guiar per Déu i a partir d'aquí elaborà els Exercicis Espirituals com a mètode. En definitiva, són una pedagogia espiritual per tal que la persona que els practica es trobi a si mateix.

Jesuïtes, 6 setembre 19

Habitualment la pràctica dels Exercicis Espirituals s'ha identificat amb una experiència que implica retirar-se durant un mes a una casa d'espiritualitat, però des de fa anys que ja existeixen diverses modalitats per fer-los, durant un temps més curt, o realitzant-los al llarg de sis mesos, però mantenint el ritme de vida habitual i adaptant-se als horaris familiars o laborals, el que anomenem "exercicis a la vida quotidiana". 

No s'haurien d'entendre només com una alternativa per a aquelles persones que no poden fer una aturada d'un mes, sino que, en aquesta modalitat dels exercicis, la relació directa amb la quotidinaitat es converteix en un valor. I així ho corrobora l'experiència de les persones que els han realitzat. De fet, alguns dels participants busquen precisament una experiència que els porti a integrar la pregària en el quotidià i ser conscient de la presència de Déu en el dia a dia. 

Pel què fa a la metodologia, a cada persona se li donen una sèries d'exercicis per a fer a casa cada setmana i als quals es recomana dedicar-hi almenys una hora cada dia. Són lectures, pregàries, orientacions.... Setmanalment el participant s'entrevista amb un acompanyant que li adapta les orientacions generals i en fa el seguiment. I en tres moments (a l'inici, al mig i al final de l'experiència) es realitza una trobada presencial de dos dies amb tots els participants. 

Ja fa més de 30 anys que els Jesuïtes de Catalunya ofereixen aquesta possibilitat, i actualment unes 40 persones opten cada any per aquesta modalitat. Majoritàriament es tracta de persones que es troben en un moment familiar i/o professional que els dificulta retirar-se totalment durant un període llarg de temps. 

La proposta dels Exercicis per la Vida Quotidiana per al curs 2019-2020 es pot consultar en aquest enllaç.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.