Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Jesuïtes: Exercicis Espirituals en el dia a dia

Els Exercicis Espirituals contenen una proposta interessant per a qualsevol persona amb inquietuds culturals i espirituals. En el seu itinerari i el seu desig de fer grans coses, Ignasi acabà descobrint que no cal anticipar-se sino deixar-se guiar per Déu i a partir d'aquí elaborà els Exercicis Espirituals com a mètode. En definitiva, són una pedagogia espiritual per tal que la persona que els practica es trobi a si mateix.

Jesuïtes, 6 setembre 19

Habitualment la pràctica dels Exercicis Espirituals s'ha identificat amb una experiència que implica retirar-se durant un mes a una casa d'espiritualitat, però des de fa anys que ja existeixen diverses modalitats per fer-los, durant un temps més curt, o realitzant-los al llarg de sis mesos, però mantenint el ritme de vida habitual i adaptant-se als horaris familiars o laborals, el que anomenem "exercicis a la vida quotidiana". 

No s'haurien d'entendre només com una alternativa per a aquelles persones que no poden fer una aturada d'un mes, sino que, en aquesta modalitat dels exercicis, la relació directa amb la quotidinaitat es converteix en un valor. I així ho corrobora l'experiència de les persones que els han realitzat. De fet, alguns dels participants busquen precisament una experiència que els porti a integrar la pregària en el quotidià i ser conscient de la presència de Déu en el dia a dia. 

Pel què fa a la metodologia, a cada persona se li donen una sèries d'exercicis per a fer a casa cada setmana i als quals es recomana dedicar-hi almenys una hora cada dia. Són lectures, pregàries, orientacions.... Setmanalment el participant s'entrevista amb un acompanyant que li adapta les orientacions generals i en fa el seguiment. I en tres moments (a l'inici, al mig i al final de l'experiència) es realitza una trobada presencial de dos dies amb tots els participants. 

Ja fa més de 30 anys que els Jesuïtes de Catalunya ofereixen aquesta possibilitat, i actualment unes 40 persones opten cada any per aquesta modalitat. Majoritàriament es tracta de persones que es troben en un moment familiar i/o professional que els dificulta retirar-se totalment durant un període llarg de temps. 

La proposta dels Exercicis per la Vida Quotidiana per al curs 2019-2020 es pot consultar en aquest enllaç.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.