• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

El papa Francesc visita el Centre Dream de Sant'Egidio de Moçambic: "Aquí es fa realitat la paràbola del bon samarità"

El Papa ha rebut com a regal un pastoral fet amb fusta i palla de les cases que va destruir el cicló Idai el març passat.

Sant'Egidio, 6 setembre 19

"Saludo cordialment les autoritats, el personal sanitari, els malalts i les seves famílies, i a tots els presents. Veient la competència, professionalitat i amor amb què curen i acullen tants malalts, concretament persones amb sida/VIH, sobretot dones i infants, em ve al cap la paràbola del Bon Samarità". Són paraules del Papa al centre DREAM de Zimpeto de la Comunitat de Sant'Egidio. "Tots els que han passat per aquí -ha dit-, tots els que arriben desesperats i angoixats són com aquell home abandonat a un costat del camí. I vostès, aquí, no han donat una volta, no han seguit pel seu camí com van fer altres (el levita i el sacerdot). Aquest Centre ens demostra que algú es va parar i va sentir compassió, que algú no ha cedit a la temptació de dir 'no es pot fer res', 'és impossible combatre aquesta plaga' i amb valentia ha començat a buscar solucions ".

En arribar, el Papa ha estat rebut pel fundador de Sant'Egidio, Andrea Riccardi, i per la coordinadora del centre DREAM de Zampeto, Cacilda Massango, que en les seves paraules de salutació ha manifestat la seva alegria per la visita del Papa a un lloc on "es reben gratuïtament medicaments, atenció sanitària i aliments, però sobretot dignitat i amistat". "Aquí, a Zimpeto, moltes dones malaltes recuperen les forces i es posen a servir a altres malalts, acompanyant-los en el seu tractament. Jo mateixa -ha dit per acabar Cacilda Massango- sóc una de les primeres malaltes que va conèixer DREAM. Vaig decidir tornar el que havia rebut. Era una jove que patia perquè tots em jutjaven i s'allunyaven de mi. Amb DREAM vaig trobar una nova família que, a més dels tractaments, m'ha donat dignitat i un futur per als meus fills. Com jo, milers de moçambiquesos han tornat a néixer ".

En acabar la visita el Papa ha rebut com a regal un pastoral en forma de creu fet amb fusta i palla de les cases que va destruir el cicló Idai, que va assolar la regió de Beira el març passat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.