Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Cinema espiritual: «El Gordo y el Flaco» i «Las Invisibles»

A més de les sales de cinema, també es pot gaudir d’una bona pel·lícula a casa amb unes crispetes. Per això, Mn. Peio Sánchez ens proposa dos DVD’s que han sortit recentment a la venda i que ens poden solucionar un pla d’una tarda de pluja d’estiu o bé una nit amb els amics. Aquestes dues pel·lícules són: El gordo y el Flaco y Las Invisibles.

Arquebisbat de Barcelona, 6 setembre 19

El Gordo y el Flaco

Estrenada el passat 2018 ara arriba en DVD l’aventura del Stan (Steve Coogan) i l’Ollie (John C. Reilly), coneguts principalment com el “El gros i el prim”. 

El relat ens situa al final dels seus grans anys de glòria, quan s’embarquen en una gira de comiat. Amb l’ajuda de les seves respectives dones, Lucille (Shirley Henderson) i Anada (Nina Arianda), tots dos aconsegueixen conquistar el públic de les sales de Regne Unit gràcies a la seva peculiar manera d’interpretar i d’entendre el món. Tal com explica Mn. Peio Sánchez, «ensenyen a valorar les coses senzilles passen a la ficció explicant el final de la seva vida». 

L’especialista en cinema espiritual, assegura que amb aquesta posada en escena es fa «una gran radiografia d’aquests dos personatges que tant van fer riure». Aprofundeix en la personalitat de tots dos i en les circumstàncies que els van convertir en els personatges còmics que ara recordem.

Las Invisibles

També, entre les pel·lícules que arriben en DVD, destaca la dirigida pel francés Louis-Julien Petit. Louis-Julien Petit: Las Invisibles. Es tracta d’una pel·lícula que entra en un tema social delicat com la pobresa i els desnonaments i ho fa d’una manera transparent però sense perdre un to d’humor. 

Així explica com un dels centres socials més populars de França es veu forçat a tancar per les retallades pressupostàries de l’Ajuntament. Amb aquest tancament, totes aquelles dones sense llar a les quals el centre ajudava es troben perdudes. Per això, les responsables del centre, que han agafat afecte a les dones,  tenen només tres mesos per aconseguir que totes elles es reintegrin a la societat. Amb aquest objectiu miraran d’ubicar-les i reinserir-les a cada una segons la seva situació, en un temps rècord. 

La pel·lícula està basada en el llibre escrit per Clara Lajeunie. Tal com explica el crític, el film ens descobreix davant els nostres inconvenients de la vida i les possibilitats que tenim per fer-hi front.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.