• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Papa Francesc: “L’Església no pot ser part del problema, sinó porta de solució”

El papa Francesc ha dedicat un discurs emotiu als bisbes, sacerdots, religiosos, consagrats, seminaristes i catequistes de Moçambic, a la catedral de la Immaculada Concepció de Maputo.

AICA, 6 setembre 19

El Pontífex ha advertit que l’Església “no pot ser part del problema de les competències, menyspreus i divisions d’uns contra els altres, sinó porta de solució, espai on sigui possible el respecte, l’intercanvi i el diàleg”.

Després d’haver escoltat una sèrie de testimonis de fe per part dels participants, el Papa els ha donat les gràcies pels “vostres testimonis que parlen de les hores difícils i dels desafiaments seriosos que viviu, reconeixent límits i febleses”.

En el discurs, Francesc ha explicat que “els temps canvien i cal reconèixer que sovint no sabem com inserir-nos en els nous escenaris”.

Parlant sobre els reptes actuals de l’Església i sobre la crisi d’identitat sacerdotal, el Papa ha donat una sèrie de pautes per “desenvolupar i conrear”. “Potser hem de sortir dels llocs importants, solemnes; hem de tornar als llocs on vam ser cridats, on era evident que la iniciativa i el poder eren de Déu.”

També ha recordat als presents que no corrin darrere del que comporta beneficis personals. Així mateix, els ha animat a renovar la crida, que moltes vegades passa per revisar si els cansaments i els afanys tenen a veure amb certa “mundanitat espiritual”.

Finalment, Francesc ha parlat del repte de la inculturació i de la cultura de l'encontre, “requisit necessari per a la construcció d’un poble en pau, justícia i fraternitat”.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.