Dissabte, 29 de Febrer de 2020
  • La Basílica de la Sagrada Família inicia la Quaresma amb la missa «Sent la Creu»
  • La religió en la cultura climàtica, en l'àmbit laboral i en les cures pal·liatives
  • Veneçuela: Monsenyor Azuaje cita les claus del seminari per prevenir abusos
  • El Papa ajorna les audiències però continua amb la misses a Santa Marta
  • Inici de la Quaresma al Bisbat d'Urgell
  • 1 de març, dia d’Hispanoamèrica
  • Papa a la Pontifícia Acadèmia per a la Vida: Les tecnologies ben utilitzades poden donar bons fruits
  • Grècia: protestes contra els migrants a Lesbos i Chios
  • El Tribunal Constitucional despenalitza el suïcidi a Alemanya
  • Els bisbes catalans parlen de les pràctiques quaresmals i de les temptacions

Papa Francesc: “L’Església no pot ser part del problema, sinó porta de solució”

El papa Francesc ha dedicat un discurs emotiu als bisbes, sacerdots, religiosos, consagrats, seminaristes i catequistes de Moçambic, a la catedral de la Immaculada Concepció de Maputo.

AICA, 6 setembre 19

El Pontífex ha advertit que l’Església “no pot ser part del problema de les competències, menyspreus i divisions d’uns contra els altres, sinó porta de solució, espai on sigui possible el respecte, l’intercanvi i el diàleg”.

Després d’haver escoltat una sèrie de testimonis de fe per part dels participants, el Papa els ha donat les gràcies pels “vostres testimonis que parlen de les hores difícils i dels desafiaments seriosos que viviu, reconeixent límits i febleses”.

En el discurs, Francesc ha explicat que “els temps canvien i cal reconèixer que sovint no sabem com inserir-nos en els nous escenaris”.

Parlant sobre els reptes actuals de l’Església i sobre la crisi d’identitat sacerdotal, el Papa ha donat una sèrie de pautes per “desenvolupar i conrear”. “Potser hem de sortir dels llocs importants, solemnes; hem de tornar als llocs on vam ser cridats, on era evident que la iniciativa i el poder eren de Déu.”

També ha recordat als presents que no corrin darrere del que comporta beneficis personals. Així mateix, els ha animat a renovar la crida, que moltes vegades passa per revisar si els cansaments i els afanys tenen a veure amb certa “mundanitat espiritual”.

Finalment, Francesc ha parlat del repte de la inculturació i de la cultura de l'encontre, “requisit necessari per a la construcció d’un poble en pau, justícia i fraternitat”.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 28 DE FEBRER

4a EDICIÓ DE LA NIT DELS ANIMADORS DE LA FE, AMB EL TEMA “QUÈ ENTENEM PER FE?”. Organitza: Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 h

DISSABTE, 29 DE FEBRER

VÍGILIA DE CONVERSIÓ I SANACIÓ ALS FRANCISCANS DE GRANOLLERS. Amb la participació de COR NOU i Ministeri Musical Sta. Maria Jaire. Hora: 21.00 h. Lloc: Parròquia Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua (C/ Joan Prim, 183, Granollers)

DIMARTS, 3 DE MARÇ

CURS 'QUÈ ÉS EL QUE EN VERITAT S'HA DE CREURE'. Amb José I. González-Faus. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dates: Del 3 de març al 14 d'abril. Hora: 19.00 h. Lloc: C/ Roger de Llúria, 13, Barcelona

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.