• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

L'Església espanyola destina la meitat del superàvit de la Renda a Trece TV, el doble del que lliura a Càritas

L'Església catòlica espanyola té a Trece TV com una de les seves principals despeses, segons es desprèn de les seves dues últimes memòries anuals publicades, corresponents a 2016 i 2017. En aquests dos anys, la Conferència Episcopal Espanyola va destinar 20 milions d'euros a la seva cadena de televisió, d'un un total de 532 milions que va rebre en concepte d'ingressos per l'assignació tributària de la casella de la Renda.

El Español, 5 setembre 19

Aquests 20 milions es van destinar a "l'aportació de fons propis de Trece TV", segons consta en aquestes memòries. La xifra va ser utilitzada per rescatar la cadena de televisió de la insolvència. Uns recursos que, però, no són inclosos com a despeses directes en cap partida de costos, sinó que es recullen del superàvit generat en els comptes de l'entitat.

D'aquesta manera, el 2016 la Conferència Episcopal Espanyola va registrar un superàvit de 19,3 milions d'euros, dels quals, nou milions es van destinar a fons propis de Trece. Al 2017, el benefici va ser de 15,9 milions i 11 d'ells van arribar a la cadena de la qual els bisbes són els socis majoritaris amb el 80% de les accions.

La resta del superàvit dels comptes dels bisbes -10.300.000 el 2016 i 4,9 milions el 2017- es va destinar a "incrementar el fons de reserva disponible", de manera que més de la meitat de tots els diners que registren com excedent dels comptes de la Conferència Episcopal (el 56%) es va destinar a Trece TV.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.