Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Mor el cardenal Roger Etchegaray, home de diàleg i de pau

El cardenal Roger Etchegaray, president emèrit del Pontifici Consell Justícia i Pau i del Pontifici Consell Cor Unum, ha mort als 96 anys a la ciutat de Cambo-les-Bains (França).

Catalunya Cristiana, 5 setembre 19

El purpurat va néixer a Espelette (diòcesi de Baiona). Era llicenciat en Teologia i doctor en Dret Canònic per la Pontifícia Universitat Gregoriana.

Va ser secretari general de la Conferència Episcopal Francesa i el 1969 Pau VI el va nomenar bisbe auxiliar de París. El 1970 va ser nomenat arquebisbe de Marsella i va ser creat cardenal el 1979. El 1986 va organitzar la històrica Trobada per la pau a Assís.

El cardenal Etchegaray va ser sovint “ambaixador” de Joan Pau II en delicades missions diplomàtiques, com quan va ser enviat per a un treball especial de pau a Jerusalem el 2002, o el 2003 quan va mirar d’evitar la segona guerra del Golf. També va ser l’artífex de la visita del Papa polonès a Cuba el 1998. El 1994 va ser elegit president del Comitè Central del Gran Jubileu de l’Any 2000.

Era un home fortament compromès amb la renovació eclesial iniciada pel Concili Vaticà II i va promoure el diàleg, l’ecumenisme i la justícia.

Degà del Col·legi de Cardenals, amb la seva mort el col·legi cardenalici queda format per 213 purpurats, dels quals 118 electors.

El funeral es farà el proper dilluns a la catedral de Santa Maria de Baiona.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.