• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Mor el cardenal Roger Etchegaray, home de diàleg i de pau

El cardenal Roger Etchegaray, president emèrit del Pontifici Consell Justícia i Pau i del Pontifici Consell Cor Unum, ha mort als 96 anys a la ciutat de Cambo-les-Bains (França).

Catalunya Cristiana, 5 setembre 19

El purpurat va néixer a Espelette (diòcesi de Baiona). Era llicenciat en Teologia i doctor en Dret Canònic per la Pontifícia Universitat Gregoriana.

Va ser secretari general de la Conferència Episcopal Francesa i el 1969 Pau VI el va nomenar bisbe auxiliar de París. El 1970 va ser nomenat arquebisbe de Marsella i va ser creat cardenal el 1979. El 1986 va organitzar la històrica Trobada per la pau a Assís.

El cardenal Etchegaray va ser sovint “ambaixador” de Joan Pau II en delicades missions diplomàtiques, com quan va ser enviat per a un treball especial de pau a Jerusalem el 2002, o el 2003 quan va mirar d’evitar la segona guerra del Golf. També va ser l’artífex de la visita del Papa polonès a Cuba el 1998. El 1994 va ser elegit president del Comitè Central del Gran Jubileu de l’Any 2000.

Era un home fortament compromès amb la renovació eclesial iniciada pel Concili Vaticà II i va promoure el diàleg, l’ecumenisme i la justícia.

Degà del Col·legi de Cardenals, amb la seva mort el col·legi cardenalici queda format per 213 purpurats, dels quals 118 electors.

El funeral es farà el proper dilluns a la catedral de Santa Maria de Baiona.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.