Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

El Papa a religiosos i catequistes: renovin la crida a Déu tot i el cansament

En el segon dia del Viatge Apostòlic a Moçambic, el papa Francesc va participar en la trobada amb bisbes, sacerdots, religiosos, consagrats, seminaristes i catequistes a la Catedral de la Immaculada Concepció de Maputo. El Pontífex els va encoratjar a lluitar contra la crisi de la identitat sacerdotal, "renovant amb un sí la crida de Déu com ho va fer la Mare de Déu", tot i el sa cansament que implica la donació total de la pròpia vida al servei de la vocació.

Vatican News, 5 setembre 19

La tarda del dijous 5 de setembre, segon dia del seu Viatge Apostòlic a Moçambic, el papa Francesc es va reunir amb els bisbes, sacerdots, religiosos, seminaristes i catequistes a la Catedral de la Immaculada Concepció de Maputo.

Una Església inserida en un poble heroic

Després d'haver escoltat una sèrie de profunds testimonis de fe per part dels participants, el Sant Pare va agrair a tots pels seus esforços realitzats per tal d'haver fet possible aquesta trobada:

"Junts, volem renovar la resposta a la crida que una vegada va fer cremar els nostres cors i que la Santa Mare Església ens va ajudar a discernir i confirmar amb la missió. Gràcies pels vostres testimonis, que parlen de les hores difícils i els desafiaments seriosos que viviu, reconeixent límits i debilitats, però també admirant-vos de la misericòrdia de Déu", va dir Francesc subratllant la intervenció d'un catequista que va afirmar que el poble moçambiquès" constitueix una Església inserida en un poble heroic que sap de sofriments però manté viva l'esperança".

Enfrontar la realitat tal com és, ens agradi o no

En el seu discurs pronunciat en portuguès, amb alguns afegits espontanis en espanyol, el Pontífex ha destacat que ens agradi o no, "estem cridats a enfrontar la realitat tal com és. Els temps canvien i cal reconèixer que sovint no sabem com inserir-nos en els nous escenaris".

"En lloc de professar una bona nova, el que anunciem és una cosa grisa que no atreu ni encén el cor de ningú", ha afirmat Francesc convidant tothom a inspirar-se en el model de la Mare de Déu, «a seguir l'exemple de la seva generositat a l'hora de respondre amb un "sí" a Déu sense mirar enrere », ja que precisament va ser aquesta resposta afirmativa la qual posteriorment va permetre la formació d'aquesta gran família que és l'Església universal.

Què fer amb la crisi d'identitat sacerdotal?

Centrant-se en els desafiaments actuals de l'Església i davant la pregunta plantejada per l'assemblea al Papa, sobre què fer amb la crisi d'identitat sacerdotal i com lluitar contra ella; el Sant Pare va donar una sèrie de pautes per "desenvolupar i cultivar" aplicables a tots: bisbes, religiosos, seminaristes, consagrats i catequistes:

"Davant la crisi d'identitat sacerdotal, potser hem de sortir dels llocs importants, solemnes; hem de tornar als llocs on vam ser cridats, on era evident que la iniciativa i el poder eren de Déu", va dir Francesc afegint que el sacerdot "és el més pobre dels homes si Jesús no ho enriqueix amb la seva pobresa, el més inútil servent si Jesús no ho diu amic, el més neci dels homes si Jesús no ho instrueix pacientment com a Pere, el més indefens dels cristians si el Bon Pastor no ho enforteix enmig del ramat".

No perseguir beneficis personals

«Els nostres cansaments han d'estar més vinculats a la nostra capacitat de compassió, són tasques en les que el nostre cor és mogut i commogut. Ens alegrem amb els nuvis que es casen, riem amb el nadó que porten a batejar; acompanyem als joves que es preparen per al matrimoni i a les famílies; ens entristim amb el que rep la unció al llit de l'hospital, vam plorar amb els que enterren a un ésser estimat» (Homilia Missa a la Missa Crismal, 2 abril 2015).

"Preneu, mengeu" - va afirmar el Papa- "aquesta és la paraula que mussita constantment el sacerdot de Jesús quan va atenent al seu poble fidel:" Preneu i mengeu, preneu i beveu ... ".

El desafiament de la inculturació

I pel que fa al desafiament de la inculturació de l'Evangeli plantejat per una catequista moçambiquesa, el Papa va assenyalar que les Esglésies particulars han de fomentar activament formes, almenys incipients, d'inculturació.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.