• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

El Papa a religiosos i catequistes: renovin la crida a Déu tot i el cansament

En el segon dia del Viatge Apostòlic a Moçambic, el papa Francesc va participar en la trobada amb bisbes, sacerdots, religiosos, consagrats, seminaristes i catequistes a la Catedral de la Immaculada Concepció de Maputo. El Pontífex els va encoratjar a lluitar contra la crisi de la identitat sacerdotal, "renovant amb un sí la crida de Déu com ho va fer la Mare de Déu", tot i el sa cansament que implica la donació total de la pròpia vida al servei de la vocació.

Vatican News, 5 setembre 19

La tarda del dijous 5 de setembre, segon dia del seu Viatge Apostòlic a Moçambic, el papa Francesc es va reunir amb els bisbes, sacerdots, religiosos, seminaristes i catequistes a la Catedral de la Immaculada Concepció de Maputo.

Una Església inserida en un poble heroic

Després d'haver escoltat una sèrie de profunds testimonis de fe per part dels participants, el Sant Pare va agrair a tots pels seus esforços realitzats per tal d'haver fet possible aquesta trobada:

"Junts, volem renovar la resposta a la crida que una vegada va fer cremar els nostres cors i que la Santa Mare Església ens va ajudar a discernir i confirmar amb la missió. Gràcies pels vostres testimonis, que parlen de les hores difícils i els desafiaments seriosos que viviu, reconeixent límits i debilitats, però també admirant-vos de la misericòrdia de Déu", va dir Francesc subratllant la intervenció d'un catequista que va afirmar que el poble moçambiquès" constitueix una Església inserida en un poble heroic que sap de sofriments però manté viva l'esperança".

Enfrontar la realitat tal com és, ens agradi o no

En el seu discurs pronunciat en portuguès, amb alguns afegits espontanis en espanyol, el Pontífex ha destacat que ens agradi o no, "estem cridats a enfrontar la realitat tal com és. Els temps canvien i cal reconèixer que sovint no sabem com inserir-nos en els nous escenaris".

"En lloc de professar una bona nova, el que anunciem és una cosa grisa que no atreu ni encén el cor de ningú", ha afirmat Francesc convidant tothom a inspirar-se en el model de la Mare de Déu, «a seguir l'exemple de la seva generositat a l'hora de respondre amb un "sí" a Déu sense mirar enrere », ja que precisament va ser aquesta resposta afirmativa la qual posteriorment va permetre la formació d'aquesta gran família que és l'Església universal.

Què fer amb la crisi d'identitat sacerdotal?

Centrant-se en els desafiaments actuals de l'Església i davant la pregunta plantejada per l'assemblea al Papa, sobre què fer amb la crisi d'identitat sacerdotal i com lluitar contra ella; el Sant Pare va donar una sèrie de pautes per "desenvolupar i cultivar" aplicables a tots: bisbes, religiosos, seminaristes, consagrats i catequistes:

"Davant la crisi d'identitat sacerdotal, potser hem de sortir dels llocs importants, solemnes; hem de tornar als llocs on vam ser cridats, on era evident que la iniciativa i el poder eren de Déu", va dir Francesc afegint que el sacerdot "és el més pobre dels homes si Jesús no ho enriqueix amb la seva pobresa, el més inútil servent si Jesús no ho diu amic, el més neci dels homes si Jesús no ho instrueix pacientment com a Pere, el més indefens dels cristians si el Bon Pastor no ho enforteix enmig del ramat".

No perseguir beneficis personals

«Els nostres cansaments han d'estar més vinculats a la nostra capacitat de compassió, són tasques en les que el nostre cor és mogut i commogut. Ens alegrem amb els nuvis que es casen, riem amb el nadó que porten a batejar; acompanyem als joves que es preparen per al matrimoni i a les famílies; ens entristim amb el que rep la unció al llit de l'hospital, vam plorar amb els que enterren a un ésser estimat» (Homilia Missa a la Missa Crismal, 2 abril 2015).

"Preneu, mengeu" - va afirmar el Papa- "aquesta és la paraula que mussita constantment el sacerdot de Jesús quan va atenent al seu poble fidel:" Preneu i mengeu, preneu i beveu ... ".

El desafiament de la inculturació

I pel que fa al desafiament de la inculturació de l'Evangeli plantejat per una catequista moçambiquesa, el Papa va assenyalar que les Esglésies particulars han de fomentar activament formes, almenys incipients, d'inculturació.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.